De digitale platenspeler: al lang geen toekomstmuziek meer

De digitale platenspeler: al lang geen toekomstmuziek meer

Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe platenspeler? Dan ben je vast ook al diverse platenspelers met een USB aansluiting tegengekomen. De platenspeler doet natuurlijk vooral terugdenken aan de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 en in dat tijdperk had men nog nooit gehoord van een USB aansluiting. Waarom beschikken hedendaagse platenspelers dan toch over een USB aansluiting? In deze blog leggen we het je precies uit.

Waarom een platenspeler met USB poort?

De USB poort op de hedendaagse platenspeler kan voor meerdere doeleinden dienen. Het is per platenspeler verschillend welke functionaliteit de USB aansluiting precies biedt. Het eerste doeleinde is het afspelen van MP3 bestanden vanaf een USB stick. Helaas zijn veel moderne nummers en albums niet als LP te verkrijgen. Gelukkig zijn de MP3 bestanden vaak een stuk gemakkelijker te bemachtigen. Door ze op een USB-stick te zetten, kun je deze toch via de platenspeler afspelen. Zo behoud je toch nog de retro feel terwijl de nummers digitaal zijn opgeslagen.

Het andere doeleinde van de USB aansluiting is het digitaliseren van platen. Een aantal platenspelers biedt deze mogelijkheid. Door je platenspeler met behulp van de USB aansluiting te verbinden met een laptop of pc is dit kan je jouw oude of nieuwe platen digitaliseren. Een platenspeler met USB poort biedt jou de mogelijkheid retro muziek op een hedendaagse manier op te slaan en moderne muziek op een retro manier af te spelen.

Platenspeler met USB-stick

Platen digitaliseren

De USB aansluiting van de digitale platenspeler dient in veel gevallen dus als aansluiting voor een computer of laptop, zodat je platen kunt digitaliseren. Het digitaliseren van je platen is gelukkig vrij simpel. Met behulp van een USB kabel, die vaak ook met de digitale platenspeler wordt meegeleverd, verbind je de platenspeler met een laptop of pc. Vervolgens zal er wat software geïnstalleerd moeten worden zodat de platenspeler door je laptop of pc wordt herkend. Welke software dit is en hoe dit precies werkt verschilt per platenspeler. De handleiding van je platenspeler zal duidelijk vermelden welke software nodig is en waar je deze software (gratis) kan vinden.

Vervolgens is het een kwestie van de opnamesoftware downloaden. Er zijn meerdere programma’s die dit kunnen. Als je op zoek bent naar een gratis programma dan raden we Audacity aan. Vervolgens zal je de platenspeler moeten selecteren als invoerbron voor de opnamesoftware. Daarna klik je op de opnameknop van de software en speel je de plaat via de platenspeler af. Wanneer de ene zijde van de plaat is opgenomen kan je de software op pauze of stop zetten, de plaat omdraaien en verdergaan met het opnemen van de andere zijde van de plaat.

Nu staan de opnames in de opnamesoftware. Je kan ervoor kiezen de nummers te knippen zodat elk nummer een apart MP3 bestand is, maar je kan er ook voor kiezen het als één bestand op te slaan. Vervolgens kan je deze bestanden weer exporteren zodat je favoriete plaat bijvoorbeeld ook op je mobiele telefoon te beluisteren is.

Platenspeler met opname functie

USB platenspeler kopen?

Ben je er over uit en wil je graag een platenspeler met USB? Wanneer je bij MaxiAxi je platenspeler op werkdagen voor 22.00 bestelt, ontvang je hem nog de volgende dag in huis. Zo kan je direct weer genieten van je oude (of nieuwe!) platen of ze digitaliseren. Heb je toch nog vragen over specifieke platenspelers? Neem dan gerust contact op met een van onze productspecialisten, ze helpen je namelijk graag.

Gerelateerde berichten
  1. De vintage platenspeler: weer hot & trendy anno nu! De vintage platenspeler: weer hot & trendy anno nu!
  2. Zo kies jij de beste platenspeler voor jou! Zo kies jij de beste platenspeler voor jou!
  3. 17x de beste platenspelers voor 2023 17x de beste platenspelers voor 2023
  4. Hoe werkt een platenspeler? Hoe werkt een platenspeler?

Gerelateerde producten

Chatten