Platenspelers met voorversterker

Een platenspeler met voorversterker sluit je eenvoudig direct op je actieve speakers of eindversterker aan. Zeker oudere modellen platenspelers beschikken niet over een ingebouwde voorversterker. Daardoor is tussenkomst van een phono voorversterker nodig. Een platenspeler met voorversterker biedt het simpele gemak om deze direct aan te sluiten op je bestaande geluidsinstallatie. Bekijk het assortiment snel!

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 72

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Platenspeler opties
    Ingebouwde voorversterker
Filteren

Producten 1-24 van 72

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Platenspelers
❓ Wat is een platenspeler?

Een platenspeler is een elektrisch apparaat dat wordt gebruikt om audio-opnamen af te spelen. Vinyl platen worden op de draaitafel van de platenspeler gelegd en met een constante snelheid rondgedraaid. De geluiden worden weergegeven door een naald die langs de spiraalvormige groef van de plaat loopt.

🎼 Wat voor afspeelmogelijkheden zijn er?

De meeste platenspelers uit ons assortiment bieden je de mogelijkheid om platen af te spelen op drie verschillende snelheden namelijk: 33⅓, 45 en 78 toeren. Hierdoor kan je LP's, singles en de oudere 78 toeren platen afspelen. Hierdoor kan je dus je hele collectie probleemloos afspelen

🔈 Heb ik een voorversterker nodig bij mijn platenspeler?

Wanneer boven de RCA-aansluiting op je platenspeler ‘’line-out’’ staat heb je geen phono voorversterker nodig. Staat er ‘’phono-out’’? Dan heb je wel een voorversterker nodig.

🔗 Hoe kan ik een platenspeler verbinden met een soundbar?

Wanneer er een RCA/tulp aansluiting op je soundbar zit sluit je een platenspeler gemakkelijk aan met een tulp kabel. Heeft je soundbar toch andere aansluitingen? Dan heb je waarschijnlijk een converter nodig.

🔛 Hoe verbind je een platenspeler met een Bluetooth speaker?

Hiervoor heb je een platenspeler met bluetooth uitgang nodig (Bluetooth out). Deze platenspelers kunnen het audio signaal doorsturen naar de Bluetooth speaker. Zo kan je via een Bluetooth speaker toch naar je favoriete Vinyl platen luisteren. 

🕐 Hoe lang gaat een naald mee?

Helaas is er geen eenduidig antwoord op deze vraag mogelijk. De levensduur van een naald is namelijk erg afhankelijk van hoe vaak je platen draait. Hoe de platenspeler is afgesteld en hoe je jouw platenspeler en platen onderhoud heeft eveneens invloed op de levensduur. 

Wat is een platenspeler met voorversterker?

Een platenspeler met voorversterker is een moderne oplossing voor het afspelen van je geliefde vinylcollectie zonder de noodzaak van een externe voorversterker. Je herkent een platenspeler met voorversterker aan de 'phono' uitgang. Zonder deze essentiële schakel tussen je platenspeler en versterker, klinkt je muziek helaas verre van ideaal. Dit komt doordat het standaard geluidssignaal van een platenspeler te zwak is om direct door een versterker verwerkt te worden. Met een ingebouwde phono voorversterker is dit probleem verleden tijd. Een platenspeler met voorversterker versterkt het signaal tot het perfect door je versterker verwerkt kan worden.

RIAA correctie: wat is dat?

De RIAA correctie is een techniek die tijdens het vinyl persproces wordt toegepast. Hoge tonen worden versterkt en lage tonen verzwakt om de plaat zo goed mogelijk te laten klinken. Zonder deze correctie zou een LP veel minder muziek kunnen bevatten. Een phono voorversterker zet dit tijdens het afspelen weer recht, zodat je muziek klinkt zoals de artiest het bedoeld heeft.

Heb je een platenspeler met inbouwde voorversterker nodig?

De kans is groot dat je een phono voorversterker nodig hebt als je een klassieke platenspeler zonder ingebouwde voorversterker gebruikt of als je platenspeler een zwak signaal heeft. Moderne platenspelers met een 'line out' uitgang hebben vaak al een ingebouwde voorversterker, wat het gebruik van een extern apparaat overbodig maakt.

Waar op letten bij aankoop?

Voordat je een platenspeler met voorversterker aanschaft, zul je natuurlijk wel een aantal zaken moeten overwegen. De volgende factoren moet je zeker in je achterhoofd houden.

  • Schakelaar voor voorversterking: Sommige platenspelers met voorversterker bieden de mogelijkheid om de voorversterking aan te passen of zelfs uit te schakelen, zodat je een externe voorversterker kunt gebruiken.
  • Extra functies: Sommige platenspelers met een ingebouwde voorversterker bieden extra functies zoals USB-aansluitingen voor digitalisering van vinylplaten, automatische start- en stopfuncties en verwisselbare naalden. Bedenk welke extra functies belangrijk voor je zijn.

Platenspeler met voorversterker kopen?

Heb je vragen over het kiezen van de juiste platenspeler met voorversterker of wil je meer advies? Onze productspecialisten staan klaar om je te helpen. Je kunt ons appen, bellen of mailen voor persoonlijk advies. Samen zorgen we ervoor dat je de perfecte platenspeler met voorversterker vindt die aan al je wensen voldoet.

Chatten