Gitaarkabels

Gitaarkabels worden gebruikt om een gitaar met een gitaarversterker of ander audioapparaat te verbinden. Gitaarkabels zijn absoluut onmisbaar, want zonder de juiste kabels krijg je geen geluid uit je elektrische of semi-akoestische gitaar. In ons kabelassortiment vind je gitaarkabels in verschillende afmetingen.

Meer
Filteren

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Gitaarkabels
📏 Welke lengte moet mijn gitaarkabel hebben?

Je moet vooral voldoende kabel over hebben in afstand tot de gitaarversterker. De lengte van een gitaarkabel heeft tot op zekere hoogte geen invloed op de geluidskwaliteit, dus denk er vooral aan dat je voldoende bewegingsvrijheid om te spelen hebt.

💸 Is een dure gitaarkabel ook beter?

Een duurdere gitaarkabel is over het algemeen beter dan een goedkope kabel. Duurdere gitaarkabels hebben namelijk vrijwel altijd betere connectoren. Hoe duurder de kabel, hoe beter de geluidskwaliteit.

Wat is een gitaarkabel?

Een gitaarkabel is een snoer om een elektrische of semi-akoestische gitaar op bijvoorbeeld een gitaarversterker aan te sluiten. In feite is een gitaarkabel niets anders dan een 6.3 mm jack naar 6.3 mm jack kabel. 

Aansluiten

Er zijn meerdere gitaarsoorten in ons assortiment, die je beide op hun eigen manier aansluiten op bijvoorbeeld een versterker. Voor zowel de elektrische als semi-akoestische gitaar leggen we je uit hoe je de gitaarkabel aansluit. 

  • Voor elektrische gitaar: In het geval van een elektrische gitaar verbind je de gitaarkabel met je gitaar door de gitaarkabel op de jack-uitgang aan te sluiten. Vervolgens sluit je de gitaarkabel aan op de ingang van een elektrische gitaarversterker.
  • Voor semi-akoestische gitaar: Ook semi-akoestische gitaren zijn voorzien van een aansluiting voor een gitaarkabel. In veel gevallen betreft dit ook de gebruikelijke 6.3 mm jack aansluiting. De gitaarkabel sluit je aan op de semi-akoestische gitaar en vervolgens op een akoestische gitaarversterker. Daarnaast zijn er ook nog akoestische modellen die zijn voorzien van een XLR-aansluiting. Deze modellen kan je dankzij het gebalanceerde signaal direct op een mengpaneel of zelfs direct op een actieve speaker aansluiten.

Kabellengte van je gitaarkabel

Gitaarkabels zijn er in allerlei verschillende lengtes. In ons assortiment vind je kabels van drie meter, maar ook van vijf meter. Wij raden je altijd aan om een gitaarkabel te kiezen waarmee je voldoende kabel over hebt tussen je gitaar en versterker. Met gitaarkabels van een meter heb je als gitarist namelijk wel erg weinig bewegingsvrijheid. Je moet echter ook niet te veel kabellengte hebben, want dan heb krijg je te maken met kabelspaghetti.

Prijs-kwaliteitverhouding

Naast de diverse afmetingen van gitaarkabels zijn er meer zaken om rekening mee te houden. Zo is het absoluut belangrijk om te letten op de prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn verschillende redenen waarom deze verhouding belangrijk is.

  • Eindeloos in- en uitpluggen: Gitaarkabels van hogere kwaliteit beschikken over kwalitatief betere connectoren, waardoor je de gitaarkabel eindeloos in en uit kunt pluggen zonder dat je de levensduur van de gitaarkabel hiermee verkort.
  • Betere en meer gedetailleerde geluidsweergave: Naast dat deze betere connectoren zorgen voor een langere levensduur, heeft het ook een positief effect op de geluidskwaliteit van het gitaarsignaal. Gitaarkabels van hogere kwaliteit geven namelijk een betere en meer gedetailleerde weergave van het oorspronkelijke gitaarsignaal.

Gitaarkabel kopen?

Heb je een gitaar gekocht, maar ben je nog op zoek naar een gitaarkabel? Of is je oude gitaarkabel aan vervanging toe? Plaats dan vandaag nog je bestelling bij MaxiAxi.com en ontvang de door jou bestelde gitaarkabel morgen al in huis.

Chatten