Gitaarkabels

Een gitaarkabel wordt gebruikt om een gitaar met een gitaarversterker te verbinden. In feite is een gitaarkabel niets anders dan een 6.3mm jack naar jack kabel. In het geval van een elektrische gitaar verbind je de gitaarkabel enerzijds met je gitaar door de gitaarkabel op de jack uitgang aan te sluiten. Vervolgens sluit je de gitaarkabel aan op de ingang van een elektrische gitaarversterker.

Filteren

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

14 producten

Van laag naar hoog sorteren

Gitaarkabel voor semi-akoestische gitaar

Ook semi-akoestische gitaren zijn voorzien van een aansluiting voor een gitaarkabel. In veel gevallen betreft dit ook de gebruikelijke jack aansluiting. De gitaarkabel sluit je aan op de semi akoestische gitaar en vervolgens op een akoestische gitaarversterker. Daarnaast zijn er ook nog akoestische modellen die zijn voorzien van een xlr aansluiting. Deze modellen kan je dankzij het gebalanceerde signaal direct op een mengpaneel of zelfs direct op een actieve speaker aansluiten.

Welke gitaarkabel moet je kiezen?

De gitaarkabel is in vele maten te verkrijgen. Zo zijn er gitaarkabels van 3 meter maar ook gitaarkabels van 5 meter op de markt. Het is aan te raden voor een lengte gitaarkabel te kiezen waarmee je voldoende kabel overhoudt in afstand tot de versterker. Met een gitaarkabel van 1 meter heb je als gitarist namelijk wel heel erg weinig bewegingsvrijheid.
Prijs- kwaliteitverhouding

Naast de verschillende maten gitaarkabels zijn er toch nog veel verschillende gitaarkabels op de markt. Het eerste wat op zal vallen is het verschil in prijs. Gitaarkabels van hogere kwaliteit beschikken over kwalitatief betere connectoren waardoor je de gitaarkabel eindeloos in en uit kan pluggen zonder dat je de levensduur van de gitaarkabel hiermee verkort. Naast dat deze betere connectoren zorgen voor een langere levensduur heeft het ook een positief effect op de geluidskwaliteit van het gitaarsignaal. Gitaarkabels van hogere kwaliteit geven namelijk een betere en meer gedetailleerde weergave van het oorspronkelijke gitaar signaal.

Gitaarkabel kopen?

Heb je een gitaar gekocht maar ben je nog op zoek naar een gitaarkabel? Of is je oude gitaarkabel aan vervanging toe? Plaats dan vandaag nog je bestelling bij MaxiAxi.com en ontvang de door jou bestelde gitaarkabel morgen al in huis.

 

Chatten