Architectuurverlichting

Architectuur verlichting is ontworpen om gebouwen of ruimtes te verlichten en hun uitstraling te verbeteren. Architectuur verlichting kan vaak grote oppervlakten verlichten of juist accenten in de architectuur versterken. Dit alles in de meest uiteenlopende kleuren. Bekijk snel het uitgebreide assortiment!

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 44

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 44

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Architectuurverlichting
❓ Wat is architectuur verlichting?

Architectuur verlichting is een specifiek soort verlichting ontworpen om de uitstraling van gebouwen te verbeteren. Het wordt gebruikt om de kenmerken van een gebouw te benadrukken en ze ook 's nachts goed zichtbaar te maken.

👀 Welke soorten architectuur verlichting zijn er?

Er bestaan diverse soorten architectuur verlichting, zoals uplights, floodlights en parren. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos en is er voor elke gelegenheid en situatie, van een kantoor tot tuin, een passende oplossing te vinden.

✅ Is architectuur verlichting geschikt als gevelverlichting?

Architectuur verlichting is ideaal voor het verlichten van gevels. Het is speciaal ontworpen om de buitenkant van gebouwen te verlichten, waardoor de architectonische pracht en kenmerken ook na zonsondergang zichtbaar blijven. Goed doordachte gevelverlichting kan een gebouw echt transformeren en de manier waarop het wordt waargenomen aanzienlijk verbeteren.

💸 Wat kost architectuur verlichting?

De prijs van architectuur verlichting varieert van ruim honderd euro tot duizenden euro's en is afhankelijk van de diverse functionaliteiten en het aantal lampen in een set. In ons assortiment vind je architecturale verlichting van allerlei soorten en maten, beschikbaar tegen verschillende prijsklassen.

Waar gebruik je architectuur verlichting voor?

Architectuur verlichting is een type verlichting dat je strategisch kunt inzetten om de kenmerken van gebouwen en structuren uit te lichten. Het is dan ook een geweldige optie als gevelverlichting. Door het gebruik van verschillende architectuur verlichting kun je zowel de binnen- als buitenkant een gebouw een unieke uitstraling geven. Deze vorm van verlichting draagt bij aan de esthetiek van een gebouw, maakt architectonische details zichtbaar die overdag minder opvallen en helpt bij het creëren van een uitnodigende sfeer in het donker.

Architectuur verlichting gaat verder dan gewone verlichting door een directe impact te hebben op hoe we een ruimte waarnemen. Het kan een gebouw of ruimte transformeren van iets gewoons naar iets buitengewoons. Door gebruik te maken van architectuur verlichting kun je accenten leggen waar je wilt, contrasten creëren en zelfs de textuur van materialen versterken. Dit type verlichting biedt ongekende mogelijkheden om architectuur niet alleen functioneel, maar ook esthetisch te verlichten.

Tips voor het beste resultaat

Voor het beste resultaat met architectuurverlichting is het goed om te spelen met de kleuren en de kleurtemperaturen. Dit helpt je om de architectonische kenmerken van een gebouw of ruimte optimaal te benutten en een sfeer te creëren die zowel uitnodigend als indrukwekkend is. Hieronder volgt een essentiële tip voor wat betreft de kleuren bij architectuurverlichting:

  • Warm wit licht creëert een uitnodigende, comfortabele sfeer.
  • Koel wit licht heeft een meer moderne, zakelijke uitstraling.
  • RGB-LEDs voor speciale evenementen of thema’s.

Waar moet je op letten bij gevelverlichting?

Bij het kiezen van gevelverlichting zijn er verschillende technische en functionele aspecten waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat het eindresultaat zowel mooi als praktisch is. Hier zijn enkele belangrijke punten:

  • IP-waarde voor buitenverlichting: De IP-waarde geeft aan hoe goed de verlichting beschermd is tegen stof en water. Voor gevelverlichting voor buiten is een hoge IP-waarde essentieel (bijvoorbeeld IP65 of hoger) om te zorgen dat de verlichting bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.
  • Aantal lampen en de verdeling: Als je aan de slag gaat met architectuur verlichting, denk dan goed na: heb je behoefte aan één lamp die alles in één keer verlicht of is een setje van kleinere lampen een slimmere keuze? Meerdere lampen kunnen ervoor zorgen dat het licht over de ruimte wordt verdeeld, waardoor je minder last hebt van donkere hoeken of schaduwen. Ook hoe en waar je de lampen neerzet, is superbelangrijk. Je wilt tenslotte dat het licht overal mooi gelijkmatig overkomt.
  • Extra functies
    • (Draadloze) DMX: Voor complexe lichtinstallaties of wanneer je de architectuur verlichting wilt synchroniseren met muziek, andere elementen of met elkaar, kan (draadloze) DMX-besturing een waardevolle toevoeging zijn. Dit stelt je in staat om de verlichting precies te regelen en aan te passen.
    • Voorgeprogrammeerde shows: Je kunt ook opteren voor een voorgeprogrammeerde show wanneer je snel en gemakkelijk diverse sferen wilt creëren, hoewel dit minder gebruikelijk is.

Architectuur verlichting kopen?

Klaar om jouw kantoorgebouw, monumentale pand of restaurant naar een hoger niveau te tillen? Bekijk snel het uitgebreide assortiment architectuur verlichting op MaxiAxi.com. Van subtiele spots tot krachtige washes, ons aanbod heeft voor elk project de juiste oplossing. Heb je vragen? Onze productspecialisten staan op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur voor je klaar!

Chatten