Sneeuwmachines

Filteren

24 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

24 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Sneeuwmachines
🌨 Wat is een sneeuwmachine?

Een sneeuwmachine produceert schuim wat veel weg heeft van echte sneeuw. Het apparaat creëert een sneeuweffect waardoor het lijkt alsof je midden in een sneeuwbui staat. Een sneeuwmachine is dan ook een mooie feestelijke toevoeging wanneer je bijvoorbeeld een witte Kerst wilt.

❓Hoe werkt een sneeuwmachine?

Een sneeuwmachine blaast sneeuwvloeistof onder hoge druk door een nylon kous. Doordat de sneeuwvloeistof onder hoge druk wordt weggeblazen, ontstaat er schuim wat heel erg lijkt op sneeuwvlokken. Het schuim wordt uiteindelijk de lucht ingeblazen, waardoor er een sneeuwbui ontstaat.

☃ Maakt een sneeuwmachine echte sneeuw?

Een sneeuwmachine van MaxiAxi.com maakt geen echte sneeuw, maar produceert schuim. Om sneeuw te produceren zoals op skipistes moet het apparaat van koeling voorzien zijn.

❄ Is sneeuw uit een sneeuwmachine schadelijk?

Doordat de sneeuw van een sneeuwmachine op basis van water wordt geproduceerd is het niet schadelijk voor je gezondheid. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je de sneeuwvloeistof opdrinkt, dan kan het wel schadelijk zijn.

🕰 Hoelang blijft het sneeuw van een sneeuwmachine liggen?

Het geproduceerde sneeuw blijft vaak zo’n tien à vijftien minuten liggen, maar het is heel erg afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn de weersomstandigheden de belangrijkste factor, want bij regen of harde wind is het schuim sneller verdwenen. Het heeft in ieder geval niets met de temperatuur te maken, zoals dat bij echte sneeuw wel het geval is.

💸 Wat kost een sneeuwmachine?

De prijs van een sneeuwmachine is volledig afhankelijk van de kwaliteit, het vermogen en de vloeistoftank van de sneeuwmachine. Wanneer je ervoor kiest om voor een sneeuwmachine met meer vermogen en een grotere vloeistoftank te gaan, betaal je uiteraard meer. Bovendien zul je ook meer betalen wanneer de kwaliteit beter is. Hierdoor variëren de prijzen van sneeuwmachines enorm.

De werking van een sneeuwmachine

De sneeuwmachines die wij aanbieden werken met speciale sneeuwvloeistof, die je in de vloeistoftank doet. De sneeuwmachine blaast de vloeistof door middel van de ingebouwde ventilator onder hoge druk door een nylon kous, waardoor er schuim ontstaat. Dit schuim lijkt sterk op sneeuwvlokken, waardoor er een mooie sneeuwbui tot stand komt.

Belang van gebruiken van de juiste sneeuwvloeistof

Allereerst is het ontzettend belangrijk dat je altijd de juiste sneeuwvloeistof gebruikt. De sneeuwvloeistof is zorgvuldig samengesteld, waardoor je voorkomt dat je bezoekers last kunnen krijgen van geïrriteerde ogen. Door speciaal sneeuwvloeistof te gebruiken, is de kans dat bezoekers last van hun ogen krijgen nihil.

Is een sneeuwmachine gevaarlijk?

De sneeuwvloeistof in de machine is absoluut niet gevaarlijk, maar laten we wel vooropstellen dat het niet de bedoeling is dat je er een slok van neemt. Krijg je een keer een vlokje in je mond? Dan is er niets aan de hand. Ook wanneer er vloeistof op je huid komt, hoef je je geen zorgen te maken want het leidt nooit tot huidirritaties. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het gevaarlijk is voor jezelf of bijvoorbeeld je kinderen of neefjes en nichtjes. Je moet wel even uitkijken wanneer je de machine op een gladde ondergrond plaatst, want het kan leiden tot nare glijpartijen.

Verbruik van een sneeuwmachine

Hoeveel vloeistof je nodig hebt, hangt ten eerste af van het apparaat wat je gekocht hebt en ten tweede hoe je het apparaat gebruikt. Om sneeuw te produceren, druk je op de knop op de afstandsbediening van de machine. Wanneer je deze knop in blijft houden, raakt de vloeistof uiteraard ook sneller op. Wil je veel en voor een langere tijd sneeuw produceren? Kijk bij aankoop dan goed wat het verbruik van de machine is.

Gelegenheden om je sneeuwmachine in te zetten

Sneeuwmachines zijn het hele jaar door bij allerlei situaties in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de laatste (feest)dagen van het jaar of bij fotoshoots voor een nieuwe wintercollectie. Zoals we al even benoemden, zijn ze echter bij veel meer gelegenheden in te zetten.

  • Kerstmusical: Bij een levende kerststal hoort natuurlijk sneeuw. Een perfecte gelegenheid om de schuimmachine te gebruiken, is tijdens een kerstshow of kerstmusical om je kerststal van sneeuw te voorzien.
  • Winkeldecoratie: Om je winkel helemaal winterklaar te maken, is het mooi om je etalage wit te maken met sneeuw. Een sneeuwmachine kun je bijvoorbeeld perfect aan een truss of lichtbrug hangen, zodat de sneeuwvlokjes echt naar beneden vallen.
  • Kinderfeestje: Om het kinderfeestje van je zoon of dochter een succes te laten worden, is een sneeuwmachine ook erg leuk. Kinderen houden ervan om in de sneeuw te spelen, dus het is zeker geschikt voor een kinderfeestje.
  • Kerstborrel: Wordt er een kerstborrel georganiseerd op je werk? Dan is een sneeuwmachine een mooie aanvulling op de feestelijke sfeer. Zo’n machine geeft simpelweg een superleuke sfeer op elk feestje.

Doordat een sneeuwmachine vaak dus maar een enkele keer per jaar wordt gebruikt en daarna vaak een tijdje stilstaat, is het heel belangrijk om de machine goed te reinigen voordat je ‘m wegzet. Je hoeft de machine alleen maar door te spoelen met water, zodat de resten van de vloeistof niet aankoeken. Daarna zet je de sneeuwmachine droog weg, zodat hij een volgende keer direct klaar voor gebruik is.

Sneeuwmachines voor buiten en binnen

Wanneer je op zoek bent naar sneeuwmachines voor buiten ben je op MaxiAxi.com aan het juiste adres. Het heeft onze voorkeur om de sneeuwmachine voor buiten te gebruiken. Bij binnengebruik zorgt het namelijk voor een behoorlijk waterballet, doordat het schuim ook voor een groot deel water is. Om te voorkomen dat er in je huis een laagje water komt te liggen, raden we het daarom altijd af om een sneeuwmachine binnenshuis te gebruiken.

Bovendien verdwijnen de restanten van het geproduceerde sneeuw buiten gemakkelijk, doordat het bijvoorbeeld de grond in kan trekken of door een regenbui. Een punt om op te letten, is dat je de sneeuwmachine niet buiten in de regen laat staan, want de machine is niet waterbestendig en dient daarom droog te blijven.

Alles over sneeuwmachines

Om alle ins en outs van sneeuwmachines duidelijk te krijgen dook productspecialist Rob het AxiLAb in. Daar vertelt hij je alles wat jij moet weten over sneeuwmachines. Bekijk dus snel de onderstaande video! 

Sneeuwmachine kopen

Een sneeuwmachine kopen is een moeilijke keuze, doordat er sneeuwmachines in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Hopelijk hebben we de keuze een stuk gemakkelijker gemaakt met de hierboven beantwoorde vragen. Heb je toch nog vragen en twijfel je of je een sneeuwmachine wilt kopen? Onze productspecialisten helpen je graag, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Chatten