Sneeuwmachines

Sneeuwmachines zijn er in allerlei soorten en zijn verantwoordelijk voor het creëren van een sneeuweffect door kleine vlokjes schuim door de lucht te blazen. De sneeuwmachine is hierdoor een ontzettend leuke toevoeging. 

Filteren

17 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

17 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Sneeuwmachines
🌨Wat is een sneeuwmachine?

Een sneeuwmachine creëert een sneeuweffect door sneeuwvloeistof om te zetten in schuim dat veel weg heeft van echte sneeuw.

❓Hoe werkt een sneeuwmachine?

Een sneeuwmachine blaast sneeuwvloeistof onder hoge druk door een spuitmond. Hierdoor ontstaat schuim dat heel erg lijkt op sneeuwvlokken vervolgens wordt dit schuim de lucht in geblazen.

☃Wat voor vloeistof zit er in een sneeuwmachine?

Het is van belang specifiek sneeuwvloeistof te gebruiken voor de sneeuwmachines. Dit zorgt voor optimaal effect en behoud van je sneeuwmachine.

❄Is een sneeuwmachine gevaarlijk?

In principe is de vloeistof die bij sneeuwmachines wordt gebruikt niet gevaarlijk. Je moet uiteraard geen slok van de vloeistof nemen maar het is absoluut niet schadelijk voor je huid of voor bijvoorbeeld je tuin. Let wel op dat een sneeuwmachine met sneeuwvloeistof op waterbasis werkt. Dit in combinatie met een gladde ondergrond kan natuurlijk voor glijpartijen zorgen.

Hoe werkt een sneeuwmachine?

De sneeuwmachines die wij aanbieden werken met speciale sneeuwvloeistof. Je doet de vloeistof in de vloeistoftank en de machine blaast door middel van een ingebouwde ventilator de vloeistof onder hoge druk door een nylon kous. Door de vloeistof door de kous te blazen ontstaat er schuim. Dit schuim lijkt sterk op sneeuwvlokken, waardoor je dus een sneeuwbui creëert.

Wat voor een vloeistof moet je gebruiken?

Allereerst is het ontzettend belangrijk dat je altijd de juiste vloeistof gebruikt. Net als bij rookmachines ontstaat er contact tussen het effect en je publiek. Hierdoor kan het zijn dat je schuim of rook in je ogen krijgt, je wilt daarom voorkomen dat de vloeistof die je gebruikt kan leiden tot bijvoorbeeld irritatie van de ogen. Om te voorkomen dat je effectmachine verkeerd uitpakt dien je altijd speciale sneeuwmachine vloeistof te gebruiken. Dit is een vloeistof die zorgvuldig samengesteld is en daarom geschikt is voor mens en machine.

Is de vloeistof gevaarlijk?

Een ontzettend belangrijke vraag die we natuurlijk graag uitgebreid bespreken. Laten we voorop stellen dat het niet de bedoeling is dat je een slok van onze vloeistof neemt. Krijg je een keer een vlokje in je mond? Dan is er niets aan hand. Ook bij huidcontact hoef je je geen zorgen te maken, het ontstaan van huidirritaties komt eigenlijk nooit voor. Let wel op, sneeuwmachinevloeistof is gemaakt op basis van water. Bij een gladde ondergrond kan het gebruik van een sneeuwmachine resulteren in glijpartijen.

 

 

Hoeveel vloeistof heb ik nodig?

Dit is lastig te zeggen. Het hangt namelijk ten eerste af van het apparaat wat je gekocht hebt en ten tweede hoe je het apparaat gebruikt. Indien je de knop in blijft houden dan zal de vloeistof sneller op zijn. Wil je echt veel sneeuw produceren? Zorg dan dat je een machine koopt die een grote vloeistoftank heeft. Hierdoor kan je namelijk enkele uren genieten van het sneeuweffect!

Wanneer gebruik je een sneeuwmachine?

Een sneeuwmachine kan eigenlijk tijdens allerlei gelegenheden gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan de laatste (feest)dagen van het jaar. Naast de feestdagen zien we ook regelmatig dat onze machines worden gebruikt tijdens fotoshoots voor bijvoorbeeld een nieuwe wintercollectie.

Sneeuwmachine voor in clubs, discotheek of cafés

De rond dwarrelende sneeuwvlokken zorgen voor een ontzettend feestelijk effect. Door dit te combineren met lichteffecten krijg je een feestelijke sfeer die je bezoekers nog jaren bij zal blijven. Bij ons kan je terecht voor professionele sneeuwmachines die grotere ruimtes voorzien van een sneeuwbui effect maar natuurlijk ook voor de kleinere machines.

Sneeuwmachine kopen

We hopen natuurlijk dat we al je vragen hebben beantwoord. Is dit niet zo? Neem dan contact op met onze productspecialisten. Zij helpen je met al je vragen zodat jij zeker weet dat je de juiste sneeuwmachine koopt.

Chatten