Internetradio's

Luister alle radiostations van over de hele wereld met een internetradio. Verbind je internetradio met jouw internetverbinding en krijg toegang tot tienduizenden radiozenders. In ons assortiment vind je internetradio’s met allerlei verschillende afspeelmogelijkheden, zoals Bluetooth, DAB+ en FM. Wanneer je vandaag een internetradio bestelt, zorgen wij ervoor dat je ‘m razendsnel in huis hebt.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 35

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 35

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Internetradio's
📻 Waar moet je op letten bij het kopen van een internetradio?

Bij het kopen van een internetradio moet je letten op je eigen internetverbinding en extra functies. Het belangrijkste om op te letten is jouw eigen internetverbinding. Zonder een stabiele internetverbinding kun je namelijk geen gebruikmaken van internetradio. Een andere belangrijk punt om rekening mee te houden zijn de extra functies. Wanneer je bijvoorbeeld je telefoon wilt verbinden is het handig om een internetradio met Bluetooth te hebben.

❓Kan je radio luisteren zonder wifi op een internetradio?

In sommige gevallen is het wel mogelijk om radio te luisteren op je internetradio als je geen wifiverbinding hebt, omdat ze via een netwerkkabel met het internet verbonden kunnen worden. Een andere optie is een internetradio met DAB, FM of Bluetooth, waardoor je niet altijd internet nodig hebt om toch muziek te kunnen luisteren. Zo kun je ‘m gebruiken wanneer je internet hebt maar kun je ‘m ook in je schuur, waar je mogelijk geen internet hebt, gebruiken.

📡 Wat heb je nodig om internetradio te ontvangen?

Om tienduizenden radiostations van over de hele wereld te ontvangen op je internetradio heb je een netwerkverbinding nodig waarmee jouw radio ‘online’ kan gaan. Dit kan door middel van een netwerkkabel naar de router of door draadloos verbinding te maken met je wifinetwerk.

🔝 Wat is de beste internetradio?

De beste internetradio is voor iedereen anders. Voor de één is een model van een paar tientjes goed genoeg, terwijl anderen juist een uiterst luxe toestel met alles erop en eraan willen. Bepaal daarom altijd goed voor jezelf welke functies en kwaliteit je van de internetradio verwacht.

💸 Wat kost een internetradio?

Een internetradio kost bij MaxiAxi.com tussen een paar tientjes tot een paar honderd euro. De kostprijs varieert door de steeds vernieuwende functies en hardware, maar wordt daarnaast ook bepaald door bijvoorbeeld de bouwkwaliteit. De kostprijs van een internetradio hangt dus simpelweg van een aantal factoren af.

Wat is een internetradio?

Een internetradio is een apparaat dat radiostations kan ontvangen via het internet in plaats van via de traditionele radiofrequenties. Een internetradio stelt luisteraars in staat om naar een breed scala aan radiostations van over de hele wereld te luisteren via een internetverbinding. Internetradio biedt simpelweg meer diversiteit in muziekstijlen en genres dan een traditionele radio, doordat je muziek van over de hele wereld kunt ontvangen. Zo luister je dus niet alleen naar Nederlandse radiostations als Qmusic of Radio538, maar kun je simpelweg ook luisteren naar het nieuws via BBC Radio 1 (Engeland) of naar Afrikaanse muziek via Radio Laeveld (Zuid-Afrika).

Hoe werkt internet radio?

Een internet radio werkt door verbinding te maken met je draadloze wifinetwerk of door een internetkabel in je radio te pluggen. Het algemene proces van een internet radio begint het verbinden van het toestel met internet. De meest gebruikelijke optie is een wifi internet radio, die je simpelweg via een draadloos wifinetwerk kunt verbinden met het internet. Een andere optie is een internet radio met LAN-aansluiting, die het mogelijk maakt om een kabel vanaf je router naar het apparaat te leggen zodat je altijd een stabiele internetverbinding met je radio hebt.

Wanneer je toestel eenmaal verbonden is het met internet selecteer je ‘internetradio’ en het gewenste radiostation op het scherm van de radio zelf. Dit kan worden gedaan met behulp van knoppen op de radio of in enkele gevallen met een afstandsbediening. Tot slot zul je zien dat je internet radio verbinding maakt met het geselecteerde radiostation via het internet. De radio ontvangt de audio-uitzending van het station via streamingtechnologie.

Dit is het algemene proces van de werking van een internet radio, maar de precieze werking kan per merk en model verschillen.

Plus- en minpunten

Er zijn verschillende voor- en nadelen van een internetradio te benoemen. Om je inzicht te geven in het gebruik van dit type radio zetten we zowel de belangrijkste voordelen als nadelen voor je op een rij.

Voordelen van internet-radio:

  1. Een grote keuze aan radiostations: Met een internet-radio heb je toegang tot tienduizenden radiostations van over de hele wereld, waardoor je meer keuze hebt in de vorm van muziekstijlen, genres en nieuws.
  2. Betere geluidskwaliteit: Internet-radio heeft vaak een betere geluidskwaliteit omdat het gebruikmaakt van een internetverbinding die sneller en betrouwbaarder is dan de traditionele radiosignalen. Door een stabiele internetverbinding wordt de geluidskwaliteit minder beïnvloed door interferentie of signaalverlies.
  3. Geen beperkingen rondom het bereik: Met internet-radio heb je geen last van beperkingen zoals het bereik. Je kunt altijd naar je radiostations luisteren zolang je maar internetverbinding hebt.

Nadelen op een rij:

  1. Afhankelijk van internetverbinding: Om naar internet-radio te luisteren, heb je altijd internetverbinding nodig. Als de verbinding traag of instabiel is, kan dit de luisterervaring verstoren of kan het helemaal niet werken.
  2. Mogelijke vertragingen: Bij het streamen van internetradio kan er soms een vertraging optreden tussen de tijd waarop het station de muziek uitzendt en de tijd waarop jij het hoort. Dit kan soms enkele tot tientallen seconden duren.

Afspeelmogelijkheden op een internetradio

Met een internetradio heb je verscheidene opties om muziek af te kunnen spelen. Bij het aanschaffen van een internetradio is het zeker niet overbodig om te kijken of jouw radio de onderstaande opties heeft.

  • DAB+ internetradio: Een DAB+ internetradio kan zowel DAB+ als internetradio ontvangen, waardoor luisteraars toegang hebben tot zowel lokale als internationale radiostations via één apparaat. DAB+ staat bekend om de goede geluidskwaliteit.
  • Internetradio met cd-speler: Sommige internetradio's zijn ook uitgerust met een cd-speler, waardoor je cd's kunt afspelen terwijl je tegelijkertijd toegang hebt tot internetradiozenders. Een internetradio met cd-speler kan bijvoorbeeld handig zijn voor luisteraars die graag hun eigen muziekcollectie willen combineren met de mogelijkheid om nieuwe muziek te ontdekken via internetradio.
  • Internetradio met USB: Met een internetradio met USB kun je jouw eigen muziekbestanden vanaf een USB-stick afspelen. Een internetradio met USB poort is een handige manier om jouw eigen muziekcollectie te integreren met internetradio en kan ook handig zijn voor het afspelen van muziek zonder dat je een internetverbinding nodig hebt.
  • Internetradio Bluetooth: Een internetradio met Bluetooth-connectiviteit kan worden gekoppeld met andere Bluetooth-apparaten, zoals smartphones, tablets of laptops, om draadloos muziek te streamen. Een internetradio Bluetooth biedt een handige manier om muziek vanaf jouw apparaten af te spelen via de luidsprekers van de internetradio.
  • Internetradio met Spotify: Sommige internetradio's bieden directe toegang tot Spotify, een populaire muziekstreamingdienst. Met een internetradio met Spotify kun je jouw favoriete afspeellijsten en nummers rechtstreeks vanaf de internetradio afspelen zonder dat ze een apart apparaat nodig hebben.

Internetradio kopen

Een internetradio kopen heeft vrijwel alleen maar voordelen. Met alle informatie die we je hierboven hebben gegeven weet je alles wat je moet weten om een internetradio te kopen. Wacht dus niet langer en wij zorgen ervoor dat jij je radio razendsnel in huis hebt. Heb je toch nog vragen over een speciaal type internetradio of heb je andere vragen? Onze productspecialisten vertellen je er graag alles over, zodat jij de meest geschikte internetradio kunt kopen.

Chatten