Kabelbruggen

Bij het plaatsen van een kabelbrug worden kabels en slangen beschermd tegen loop- en rijverkeer. Bovendien voorkomt een kabelbrug dat mensen per ongeluk struikelen over de bekabeling. Onze kabelbruggen hebben een hoge belastbaarheid: ze zijn bestand tegen intensief verkeer, zelfs zware voertuigen. Bestel vandaag nog een kabelbrug en wij zorgen ervoor dat je deze razendsnel in huis hebt.

Meer
Filteren

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Kabelbruggen
🏘 Is een kabelbrug voor binnen of buiten?

Een kabelbrug is vrijwel altijd geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Door het gebruikte materiaal wordt er geen onderscheid gemaakt tussen binnen en buiten, zodat het voor iedere gelegenheid van toepassing is. Desondanks is het altijd goed om de productomschrijving van de desbetreffende kabelbrug door te lezen, zodat je zeker weet dat de brug voor binnen- en/of buitengebruik is.

🔢 Kun je meerdere kabelbruggen aan elkaar koppelen?

Het is mogelijk om meerdere kabelbruggen aan elkaar te koppelen om de kabels over een langer stuk te beschermen tegen schade. Het koppelen van meerdere kabelbruggen wordt vaak gedaan met speciale verbindingsstukken of koppelingen die zorgen voor stabiliteit en veiligheid tussen de bruggen. 

📊 Wat is de draagcapaciteit van een kabelbrug?

De draagcapaciteit van een kabelbrug varieert sterk afhankelijk van het ontwerp, het materiaal en de grootte van de brug. Sommige kabelbruggen kunnen lichte belastingen dragen, zoals voetgangersverkeer, terwijl andere ontworpen zijn om zwaardere belastingen, zoals voertuigen en zware apparatuur, te weerstaan.

💧 Zijn kabelbruggen weerbestendig?

Veel kabelbruggen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen weersinvloeden en andere omgevingsfactoren. Bruggen die buiten worden gebruikt, zijn vaak voorzien van beschermende coatings om corrosie te voorkomen. Het is echter belangrijk om bij de keuze van een kabelbrug rekening te houden met de omgevingsomstandigheden.

Wat is een kabelbrug?

Een kabelbrug is dé bescherming voor kabels, draden, slangen en leidingen in omgevingen waar veel voetgangersverkeer of voertuigen zijn. Meestal plaats je een kabelbrug om verschillende kabels te bundelen en te voorkomen dat mensen erover struikelen. Daarnaast helpt een kabelbrug om eventuele schade aan de bekabeling te voorkomen. Er is echter veel verschil tussen de ene en de andere brug. Zo variëren de grootte, vorm en het draagvermogen sterk om aan verschillende behoeften te voldoen.

Toepassing

Kabelbruggen kom je op allerlei verschillende locaties tegen, denk bijvoorbeeld aan evenementenlocaties, beurzen of parkeerterreinen. Maar eigenlijk worden kabelbruggen overal gebruikt waar veel kabels en draden gelegd moeten worden. Om je een goed beeld te geven waar je een kabelbrug kunt tegenkomen, zetten we een aantal toepassingen op een rij.

  • Magazijnen
  • Werkplaatsen
  • Bouwplaatsen
  • Festivals
  • Evenementen

Hoeveel tunnels heeft je kabelbrug nodig?

Bij het kiezen van een kabelbrug is het van groot belang om te kijken naar het aantal tunnels, ook wel kanalen genoemd. In ons assortiment vind je namelijk kabelbruggen in verschillende soorten en maten, van één tot en met vijf tunnels. Heb je bijvoorbeeld meerdere kabels en wil je deze toch georganiseerd houden? Dan is het handig om een brug met vijf tunnels te hebben, zodat je ze netjes gescheiden kunt houden. Maar wanneer je slechts een paar kabels hebt, kan een kabelbrug met één tunnel al voldoende zijn. Denk daarom vooraf goed na over hoeveel kabels jij denkt nodig te hebben. Je kunt natuurlijk altijd voor de zekerheid een drempel met meerdere tunnels nemen, zodat je zeker weet dat je indien nodig de kabels kunt scheiden.

Draagvermogen van een kabeldrempel

Het draagvermogen van een kabeldrempel verwijst naar de maximale belasting die de brug kan dragen zonder te vervormen of te breken. Bij het kopen van een kabeldrempel is het belangrijk om rekening te houden met de verwachte belasting, het type verkeer dat eroverheen zal gaan, en eventuele specifieke eisen van de locatie. Het maximale draagvermogen van een kabelbrug wordt bepaald door verschillende factoren, zoals het materiaal, de constructie en de afmetingen. We zetten de factoren die van grote invloed zijn op een rij.

  • Afmetingen: We beginnen met de belangrijkste factor, namelijk de afmetingen. De breedte, hoogte en lengte van de kabeldrempel spelen namelijk een belangrijke rol voor het maximale belastinggewicht. Over het algemeen kunnen we wel stellen dat een bredere en hogere drempel meer gewicht kan dragen.
  • Materiaal: Ook het materiaal speelt een grote rol bij het bepalen van het draagvermogen. Metaalconstructies hebben doorgaans een hoger maximaal draagvermogen dan kunststof- of rubberconstructies.
  • Constructie: Tot slot is ook de constructie een belangrijke factor voor het draagvermogen. Het ontwerp van de kabeldrempel, inclusief de vorm, de interne ribben en de verstevigingen, heeft invloed op de sterkte en het draagvermogen. Kijk daarom altijd goed naar wat het maximale draagvermogen van een kabelbrug is.

Kiezen tussen een kabelmat en kabelbrug

Wanneer je veel kabels wilt bundelen, sta je voor de keuze om te kiezen tussen een kabelmat en een kabelbrug. Maar wat zijn de verschillen en wat heb je nodig? Het voornaamste verschil tussen een kabelmat en een brug is opnieuw de mate van belastbaarheid. Over het algemeen is een kabelbrug aanzienlijk steviger dan een kabelmat, dankzij het gebruikte materiaal en de constructie. Een kabelmat is simpelweg een robuuste mat die uitstekend geschikt is voor situaties zoals een huisfeestje of in een feestzaal, terwijl een brug in veel gevallen zelfs het gewicht van een vrachtwagen of ander voertuig kan dragen.

Kabelbrug kopen

Wanneer jij op zoek bent naar een betrouwbare, betaalbare oplossing voor het beschermen van jouw kabels, snoeren of draden, raden we je aan te kiezen voor een kabelbrug. Heb je vragen over de beste oplossing voor jouw situatie of wil je advies op maat? Onze productspecialisten helpen je graag! Neem op werkdagen gerust contact met ons op door te bellen, appen of te mailen!

Chatten