XLR naar XLR kabels

Een XLR kabel male female is de meest voorkomende soort XLR kabel. Deze kabel wordt voornamelijk gebruikt voor professionele audio toepassingen. Een XLR kabel male female kom je bij een poppodium, studio of festivalpodium in grote hoeveelheden tegen. In ons audio kabel assortiment vind je XLR kabels male female in allerlei maten.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 36

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type connector
    XLR naar XLR
Filteren

Producten 1-24 van 36

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Audiokabels
❓Welke audio kabel heb ik nodig?

De keuze voor een audio kabel is volledig afhankelijk van het soort in- of uitgang van jouw audioapparaten. Wanneer bijvoorbeeld een van je audioapparaten een tulp/RCA-aansluiting heeft en het andere een XLR-aansluiting heeft, zul je een XLR naar tulp kabel moeten hebben. 

🔝 Wat is de beste audio kabel?

Om te bepalen wat de beste audio kabel is, moet je naar verschillende factoren kijken. Kijk daarom altijd goed naar het type connector, de dikte van de audio kabel en wat de prijs-kwaliteitverhouding is. Door die factoren samen te vatten, kun jij bepalen welke audio kabel jij nodig hebt.

Wat is een XLR kabel male female?

Een XLR kabel male female beschikt aan beide kanten over een XLR connector. De meest gebruikelijke samenstelling is een kabel met aan een uiteind een female XLR connector en aan de andere kant een male XLR connector. Aan de male kant heb je een XLR connector met drie uitstekende pinnetjes. Aan het andere uiteinde zitten drie uitsparingen waar de pinnetjes van de XLR male in kunnen.

Waar gebruik je een XLR kabel voor?

Een XLR kabel zorgt ervoor dat het audiosignaal wordt overgedragen en staat bekend om het gebalanceerde signaal. Door dit signaal overbrugt een XLR kabel gemakkelijk relatief lange afstanden zonder dat interfererende signalen zoals netspanningsbrom voor storende bijgeluiden zorgen.

Bestel direct

Bij MaxiAxi vind je een uitgebreid assortiment aan XLR kabels male female, die direct uit voorraad geleverd kunnen worden. Weet je niet geheel zeker of een XLR, jack of RCA kabel nodig hebt? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten. Ze helpen je namelijk graag met het vinden van de juiste XLR kabel male female.

 

Chatten