Buitenspeakers

Buitenspeakers zijn dé oplossing om jouw tuin, terras, overkapping of andere buitenlocatie van je favoriete muziek te voorzien. Bij MaxiAxi kan je terecht voor een uitgebreid assortiment buitenspeakers. Maak je tuin of terras de komende lente en zomer nog sfeervoller met onze buitenspeakers.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 64

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 64

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Buitenspeakers
🌞 Wat zijn buitenspeakers?

Buitenspeakers zijn speakers die weersbestendig zijn. Je kan buitenspeakers bijvoorbeeld buiten onder de overkapping hangen. Met onze buitenspeakers kan je dus altijd genieten van je favoriete nummers. Het maakt niet meer uit of het zomer of winter is, je tuin is er helemaal klaar voor.

🌨 Kunnen buitenspeakers tegen regen?

Onze buitenspeakers zijn weersbestending en kunnen daardoor tegen de regen. Wel adviseren wij altijd om de speakers overdekt op te hangen. Dit kan bijvoorbeeld onder de dakgoot of overkapping zijn. Hierdoor bescherm je de speakers beter.

🎵 Welke afspeelmogelijkheden heeft een buitenspeaker?

De keuze uit buitenspeakers is enorm. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een set buitenspeakers met Bluetooth maar je kan ook kiezen voor een set inclusief versterker. Hier kan je bijvoorbeeld een USB-stick of SD kaart in doen. De keuze is enorm.

🔊 Hoeveel vermogen hebben buitenspeakers?

Het vermogen van buitenspeakers is vaak niet enorm hoog. Buitenspeakers worden voornamelijk gebruikt voor achtergrondmuziek en soms nog net iets extra. Buitenspeakers zijn dus niet geschikt voor een knallend feest in je tuin. Het wattage verschilt meestal tussen de 15 en 60 Watt.

Wil je in je tuin, onder je overkapping of op je terras genieten van jouw favoriete nummers? Dan zijn buitenspeakers de perfecte oplossing. De gebruikelijke in- en opbouw speakers zijn helaas niet geschikt voor vaste installatie buiten. Door de weersomstandigheden zullen de reguliere speakers die niet weerbestendig zijn het na enige tijd begeven. Daarom hebben we bij MaxiAxi speciale buitenluidsprekers in ons assortiment zodat je deze onbekommerd en blijvend in je tuin of onder je overkapping kunt installeren.

Inbouw buitenspeakers

Dit model tuin speakers zijn bedoeld om te monteren in bijvoorbeeld een muur of een plafond. Heb je bijvoorbeeld een overkapping (met een dubbel plafond) in je tuin en wil je daar naar je favoriete nummers kunnen luisteren? Dan zijn inbouw buitenspeakers een uitstekende optie. Het voordeel van de inbouw buitenspeakers is dat deze netjes weggewerkt kunnen worden. Zo vorm je esthetisch gezien een mooi geheel.

Opbouw buitenspeakers

De meeste opbouw speakers voor buiten worden geleverd inclusief een beugel waarmee ze eenvoudig aan een plafond of wand gemonteerd kunnen worden. Dit model is dus ideaal voor vele situaties omdat je deze speaker vrijwel overal buiten zoals bij een terras kan monteren.

Naast dat de speakers voor buiten in verschillende vormen te verkrijgen zijn kan de werking ook verschillen. Buitenluidsprekers zijn in de volgende soorten te onderscheiden.

Actief

Bij Actieve speakers voor buiten heb je geen aparte versterker nodig. De versterker zit namelijk al in de speaker ingebouwd. Deze speaker wordt met de meegeleverde adapter op het stopcontact aangesloten. Je kan deze speakers dus erg snel en gemakkelijk installeren onder bijvoorbeeld je overkapping.

Passiefs

In het geval van passieve speakers voor buiten zal je de speakers nog moeten voorzien van versterking. Het voordeel van deze configuratie is dat je de buitenspeakers vanaf een centraal punt (de versterker) aan en uit kan zetten of het volume kan regelen.

Waar moet ik op letten?

Naast dat het dus belangrijk is de voor- en nadelen van verschillende soorten buitenspeakers tegen elkaar af te wegen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij tuin speakers en terras speakers.

  • IP-aanduiding: De IP-code duidt aan in hoeverre een speaker waterbestendig is. Het is verstandig hier altijd goed rekening mee te houden. Je kunt de ip-code van elke buitenspeaker teruglezen op de productpagina’s. Indien een buitenspeaker enkel spatwaterdicht is is het natuurlijk niet verstandig deze op een plek op te hangen waar regen bij slecht weer direct in de speaker komt. Onder een overkapping of op een beschutte plek zal je echter geen problemen ondervinden met deze speakers. Heeft een buitenspeaker echter een IP-code die aanduidt dat de speaker waterdicht is? Dan kun je de tuin speaker op elke willekeurige plek ophangen zonder dat je je ergens zorgen over hoeft te maken.
  • Bekabeling: Zorg er bij buitenspeakers voor dat de bekabeling ook op de juiste manier wordt weggewerkt. Het zou zonde zijn dat wanneer je tuin speakers waterdicht zijn de bekabeling het alsnog zou begeven.
  • Kracht: De meeste speakers voor buiten hebben een relatief laag wattage als je ze gaat vergelijken met speakers die gebruikt worden voor feestjes. Dit is omdat de buitenspeakers voornamelijk gericht zijn op het bieden van achtergrondmuziek. Heb je toch een feestje? Dan is het verstandig enkel voor die gelegenheid een wat stevigere installatie naar buiten te halen. Deze zijn echter vrijwel nooit waterdicht dus houd de weersvoorspelling goed in de gaten!

Buitenspeakers met Bluetooth

Tegenwoordig hebben bijna alle tuin speakers wel de mogelijkheid met Bluetooth te verbinden. Het is natuurlijk ideaal wanneer je een smartphone of tablet kan verbinden met de terras speakers. Zo kan je de ideale playlist op Spotify uitkiezen voor bijvoorbeeld een lange zomeravond. Ben je specifiek op zoek naar buiten speakers met Bluetooth? Dan hebben wij een volledig overzicht geschikte speakers voor je samengesteld: Buiten speakers Bluetooth.

Alles wat je moet weten

In de onderstaande video vertelt productspecialist Rob je alles wat jij zou moeten weten over buitenspeakers. Zo kan je binnenkort met behulp van zijn tips genieten van de lekkerste muziek in jouw tuin.

Buitenspeakers kopen?

We hopen natuurlijk dat je na het lezen van bovenstaande tekst genoeg informatie hebt om je tuin, terras of overkapping van speakers te voorzien. Mocht je toch nog vragen hebben over buitenluidsprekers dan kan je terecht bij onze productspecialisten, ze helpen je namelijk graag. Bij MaxiAxi kan je naast buiten speakers ook terecht voor passieve speakers, actieve speakers en zelfs complete geluidsinstallaties.

Chatten