Keyboard met 61 toetsen

Met een keyboard 61 toetsen kun je vrijwel alle nummers spelen, doordat het over het algemeen alle benodigde klanken beschikt. Of je nu jong of ouder bent, ons assortiment sluit aan op je wensen! Wanneer jij dus op zoek bent naar een keyboard met 61 toetsen ben je bij MaxiAxi.com aan het juiste adres.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 27

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Aantal toetsen
    61
  1.   

  2.   

  3.   

Filteren

Producten 1-24 van 27

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Keyboards
🎹 Welk keyboard heb je nodig?

Ga je lessen nemen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een keyboard met aanslaggevoelige toetsen. Ga je een keyboard hobbymatig gebruiken of wil je kijken of jouw zoon of dochter keyboard spelen ook leuk vindt? Dan kan je ook kiezen voor een wat minder luxe versie. Er zijn dus verschillende motivaties om een bepaald keyboard aan te schaffen. Ga daarom goed na waar jij jouw keyboard voor wilt gebruiken.

🎹 Hoeveel toetsen heeft een keyboard?

Het grote verschil tussen de verschillende keyboards is het aantal toetsen. De keyboards met 61 toetsen zijn het meest populair, maar je kan ook kiezen voor een keyboard met 48, 54 of 88 toetsen. Een keyboard met 88 toetsen is vergelijkbaar met een piano door het aantal toetsen.

💭 Wat zijn aanslaggevoelige toetsen?

Een aantal van onze keyboards beschikt over aanslaggevoelige toetsen. Bij een keyboard met aanslaggevoelige toetsen registreert het keyboard hoe hard jij de toetsen indrukt. Hoe harder je op de toetsen drukt, hoe harder het volume zal gaan (net als bij een piano). Met aanslaggevoelige toetsen wordt het mogelijk om meer dynamiek in het spel te leggen.

❓Is keyboard leren spelen moeilijk?

De basis van keyboard spelen is over het algemeen niet heel moeilijk om te leren. Bij een keyboard geldt net als bij veel andere instrumenten: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. De basis heb je vaak redelijk snel onder de knie, maar het venijn zit ‘m in het leren van de details. Het is bijvoorbeeld lastig om met twee handen tegelijkertijd te spelen, omdat je twee compleet andere handelingen met links en rechts uitvoert. Het spelen van een melodie is vaak nog wel te overzien, maar het combineren van een melodie en basnoten of akkoorden kan wel lastig zijn.

👀 Wat is het verschil tussen een keyboard en een piano?

Er zijn enkele noemenswaardige verschillen tussen een keyboard en een piano. Een piano heeft bijvoorbeeld snaren in de kast zitten waar hamers op slaan nadat je een toets indrukt. Een keyboard bootst dit digitaal na. Daardoor wordt het met een keyboard ook mogelijk andere instrumenten zoals orgels of klavecimbels na te bootsen. Een keyboard heeft bovendien vaak extra functies zoals demonstratie songs, ritmes en geluidseffecten.

💸 Hoeveel kost een keyboard?

De prijs van een keyboard varieert per model. Elk keyboard heeft andere functies, waardoor de prijs uiteraard ook varieert. Een model met tientallen functies is over het algemeen natuurlijk duurder dan een keyboard met minder functies. De prijs wordt ook bepaald door de kwaliteit en het feit of het een samengestelde set betreft of dat het bijvoorbeeld een los keyboard betreft.

Wat is een keyboard 61 toetsen?

Dit type keyboard heeft, zoals de naam al doet vermoeden, 61 toetsen en is over het algemeen het meest gebruikelijke type. Een keyboard met 61 toetsen wordt vooral aangeschaft, omdat de meeste muziekscholen en leraren hun leerlingen aanraden om te gaan voor een keyboard 61 toetsen.

Hoeveel keyboard toetsen heb ik nodig?

Je vraagt je nu natuurlijk af of jij een keyboard met 61 toetsen nodig hebt. In de onderstaande video vertelt productspecialist Rob je precies hoeveel keyboard toetsen jij nodig zult hebben.

Voordelen van 61 toetsen

Keyboards heb je in verschillende soorten. Hierbij kan je kiezen tussen het aantal functies, maar ook tussen het aantal toetsen. Maar wanneer kies je nu voor een keyboard 61 toetsen? Om op die vraag antwoord te geven, zetten we een aantal voordelen voor je op een rij.

Ideaal voor keyboardles: Een keyboard 61 toetsen beschikt over precies het juiste aantal toetsen om goed en gemakkelijk te leren spelen. 61 toetsen is namelijk precies voldoende om veel nummers te kunnen spelen.
Gemakkelijk op te bergen en te verplaatsen: Het formaat van een model met 61 toetsen is vaak relatief compact, waardoor je ‘m gemakkelijk op kunt bergen en verplaatsen.
Batterijen: Is het de bedoeling dat je op verschillende plekken gaat spelen? Dan raden we aan om te kiezen voor een keyboard 61 toetsen die op batterijen werkt. Hierdoor ben je nooit afhankelijk van een stopcontact.

Aanslaggevoelige toetsen

Een van de extra mogelijkheden op een keyboard 61 toetsen zijn aanslaggevoelige toetsen. Hiermee kan je namelijk meer dynamiek in je spel leggen. Druk je de toetsen harder in, dan zal het volume ook harder zijn. 

Keyboard met 61 toetsen kopen?

Zoals je gezien hebt kan je bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment keyboards met 61 toetsen. Twijfel je tussen verschillende modellen? Neem dan eens contact op met onze productspecialisten. Zij helpen je graag tijdens de zoektocht naar het beste keyboard. Heb je al een favoriet? Bestel dan vandaag en ontvang je keyboard supersnel in huis!

Chatten