Elektrisch akoestische gitaren

De elektrisch akoestische gitaar wordt heel veel gebruikt in de popmuziek. Je ziet de elektrisch akoestische gitaar voornamelijk door gitaristen bij optredens gebruikt worden. Dit model gitaar zorgt er namelijk voor dat het akoestische gitaargeluid gemakkelijk versterkt kan worden. Zo behoud je met de elektrisch akoestische gitaar de geweldige akoestische sounds maar geniet je ook van bepaalde voordelen die je anders enkel kan vinden op een elektrische gitaar.

Meer
Filteren

20 producten

Van laag naar hoog sorteren
  1.  

  2.  

Filteren

20 producten

Van laag naar hoog sorteren

Wat is een elektrisch akoestische gitaar?

De elektrisch akoestische gitaar wordt ook vaak een semi-akoestische gitaar genoemd. Dit model gitaar heeft in principe alle eigenschappen van een akoestische gitaar, er is enkel nog een toevoeging gedaan. De elektrisch akoestische gitaar is namelijk voorzien van een ingebouwd element en bijbehorende elektronica. Hierdoor wordt het mogelijk om de gitaar op een versterker, mengpaneel of geluidsinstallatie aan te sluiten.

Dat is vooral handig wanneer het volume van een akoestische gitaar niet toereikend is voor bijvoorbeeld een groter publiek. Zelfs wanneer je vooral met andere akoestische instrumenten samenspeelt, zul je jezelf als gitarist vaak in situaties begeven dat je met luidere instrumenten zoals een drummer samen zal spelen. In deze situaties zul je jouw gitaar in moeten pluggen als je wil dat het publiek ook nog kan genieten van jouw gitaarspel.

Soorten elektrisch akoestische gitaren

Elektrisch akoestische gitaren zijn er in diverse soorten. Wat alle elektrisch akoestische gitaren in ieder geval gemeen hebben is dat ze over een ingebouwd element of een ingebouwd microfoontje beschikken, zodat je ze gemakkelijk op een versterker of geluidsinstallatie aan kan sluiten. Veel elektrisch akoestische gitaren verschillen echter qua body. Zo zijn er bijvoorbeeld veel elektrisch akoestische gitaren die beschikken over een cutaway (soort inkeping) in de body zodat je de hogere noten op de hals gemakkelijker kan spelen dan bij een normaal model akoestische gitaar. Toch zijn er ook andere soorten body’s die worden gebruikt voor de elektrisch akoestische gitaar. Er zijn bijvoorbeeld ook genoeg elektrisch akoestische gitaren met het dreadnought model.

Vrijwel alle elektrisch akoestische gitaren zijn het western model akoestische gitaar. Dit model gitaar beschikt over stalen snaren. Dit is veruit het populairste model, maar er zijn ook Spaanse elektrisch akoestische gitaren op de markt voor de echte liefhebbers van nylon snaren.

Zo werkt een akoestisch elektrische gitaar

Een elektrisch akoestische gitaar is qua werking voor een groot deel identiek aan de werking van een reguliere akoestische gitaar. Het versterken van de gitaar wordt bij de meeste elektrisch akoestische gitaren mogelijk gemaakt door een piëzo element. Het piëzo element vangt de trillingen van de top van de gitaar op en met behulp van een actief circuit wordt ervoor gezorgd dat het signaal door een versterker, actieve speaker of mengpaneel verwerkt kan worden. In veel gevallen is er nog wel een 9 volt batterij benodigd om de benodigde elektriciteit voor het actieve systeem te leveren.

Het stemmen van je gitaar

Op elektrisch akoestische gitaren vind je vaak een module waar het volume van de gitaar te regelen is. Daarnaast kun je in veel gevallen nog enige EQ settings regelen door bijvoorbeeld de lage tonen of juist de hoge tonen te versterken of terug te draaien. In deze module is vaak ook een stemapparaat te vinden. Hierdoor hoef je niet met een apart stemapparaatje op pad.

Elektrisch akoestische gitaar kopen

Op zoek naar een elektrisch akoestische gitaar? Bij MaxiAxi vind je zeker een geschikt model! Bestel je elektrisch akoestische gitaar op werkdagen voor 23.59 en ontvang je bestelling de volgende dag al. Daarnaast ben je verzekerd van 2 jaar garantie. Heb je toch nog vragen over elektrisch akoestische gitaren? Neem voor advies gerust contact op met een van de productspecialisten bij MaxiAxi.

Chatten