Feestverlichting

Met feestverlichting wordt elk feestje een succes. Wij hebben een breed aanbod feestverlichting in alle soorten en maten. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld lasers, een all-in-one pakket met een PartyBar of plug-and-play Jelly Balls voor duizenden lichtstralen. Wanneer je écht een goed feestje wilt bouwen, mag deze verlichting simpelweg niet ontbreken. Bestel vandaag nog feestverlichting en organiseer morgen al je eigen feest!

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 36

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 36

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Feestverlichting
💧 Waar moet je op letten bij feestverlichting voor buiten?

Bij feestverlichting voor buiten is het voornamelijk belangrijk te letten op weersbestendigheid, daarbij moet je de IP-waarde in de gaten houden. Dit geeft aan of je lichteffect zowel water- als stofdicht is. Daarnaast moet je natuurlijk kijken of de feestverlichting ook buiten het gewenste effect geeft.

👶 Is er goede feestverlichting voor kinderen?

Veel feestverlichting is perfect voor kinderen, doordat het over het algemeen plug-and-play is. Steek gewoon de stekker in het stopcontact en je bent klaar. Het creëren van een spectaculaire kinderdisco is daardoor niet ingewikkeld. Maak de kinderkamer of woonkamer donker, zet bijvoorbeeld Jelly Ball aan en zie hoe de mooiste kleuren zich door de ruimte verspreiden.

💜 Is feestverlichting ook geschikt voor neon party’s?

Wanneer je feestverlichting over blacklight-functionaliteit beschikt is het geschikt voor neon party’s. Blacklight lichtstralen zijn onzichtbaar voor het menselijk oog, maar ze laten UV-gevoelige materialen en witte kleuren oplichten in het donker. Voor het beste effect van je feestverlichting op je neon party, is het cruciaal om de ruimte zo donker mogelijk te houden.

💨 Hoe worden lichtstralen van je feestverlichting zichtbaar?

Lichtstralen van je feestverlichting worden zichtbaar door ze te richten op een oppervlak of door het gebruik van rookmachines. Daardoor wordt het licht zichtbaar in de rook. De lichtstralen van feestverlichting worden prachtig zichtbaar door de kleine rookdeeltjes die door de lucht zweven, waardoor een schitterend effect ontstaat.

Wat is feestverlichting?

Feestverlichting zijn lichteffecten die speciaal ontworpen zijn voor extra sfeer en uitstraling op een feestje. In ons assortiment wordt alles wat bijdraagt aan de feestelijke atmosfeer, van kleurrijke spots tot lasers, onder de noemer 'feestverlichting' geschaard. De belangrijkste reden om voor deze verlichting te kiezen is de aanzienlijke toevoeging van sfeer en uitstraling die het biedt, waardoor elk feest een groot succes wordt.

Soorten party verlichting

Party verlichting is natuurlijk bedoeld om jouw feestje extra sfeer te geven met verschillende kleuren door de hele ruimte. Maar er zijn uiteraard erg veel verschillende soorten verlichting. We sommen de soorten voor je op. 

  • Lasers: Lasers produceren een dunne lichtstraal voor visuele effecten, kunnen meerdere kleuren zoals rood, groen en blauw uitstralen, en zijn ideaal voor lichtshows. Het gebruik van deze party verlichting varieert; DJ's hebben specifieke vereisten zoals een DMX-aansluiting, terwijl vriendengroepen ze vooral voor vermaak gebruiken.
  • Jelly Balls: De Jelly Ball is meer dan een standaard lichteffect; het is een complete lichtshow op zichzelf. De honderden lichtstralen die eruit komen kunnen een hele ruimte vullen met kleurrijk en betoverend licht.
  • PartyBarren: Een PartyBar is een all-in-one lichtset bestaande uit diverse lichteffecten gemonteerd op een T-bar. Ideaal voor het snel en eenvoudig omtoveren van je woonkamer, slaapkamer of mancave in een spectaculaire lichtshow. Een voorbeeld van deze party verlichting is een PartyBar twee Jelly Moons en twee parren bevat.
  • Stroboscopen: Een stroboscoop creëert korte, felle lichtflitsen door het licht herhaaldelijk aan en uit te schakelen, wat een opvallend knipperend effect geeft. Dit type lichteffect produceert vooral wit licht en creëert snelle flitsen, wat een optische illusie opwekt. In het geval van feestverlichting fungeert een stroboscoop voornamelijk als een lichteffect ter aanvulling op een andere lamp.
  • Parren: Parren zijn ontworpen voor het produceren van voornamelijk statisch licht. Ze worden veel gebruikt om specifieke objecten of gebieden te belichten, zoals muren of podia. Met meerdere parren kunnen grotere gebieden belicht worden. De meeste parren kunnen ook verschillende kleuren licht uitstralen, zoals rood, groen en blauw.
  • Blacklights: Blacklight is ideaal om UV-gevoelige materialen en witte kleuren te laten oplichten in het donker. Blacklights zijn vooral populair voor feesten met een specifieke dresscode of neon-thema. Net als een stroboscoop is een blacklight ook vooral een extra effect bij bepaalde soorten party verlichting.

Feestverlichting voor buiten én binnen

Feestverlichting voor buiten is een geweldige manier om elke buitenruimte te transformeren in een feestelijke sfeer, ideaal voor tuinfeesten, barbecues of zelfs bruiloften. Een belangrijk aspect om rekening mee te houden voor buitenverlichting is de IP-waarde, wat staat voor de mate van bescherming tegen stof, zand en water. Bijvoorbeeld, een verlichting met een IP44-waarde is spatwaterdicht en daardoor geschikt voor regulier buitengebruik.

Feestverlichting voor buiten is ontzettend veelzijdig en kan elke ruimte, of het nu buiten of binnen is, omtoveren in een sfeervolle setting. Stel je een mooie zomeravond voor waarbij kleurrijke spots en diverse lichteffecten een levendige en feestelijke sfeer creëren. Dezelfde lichteffecten kunnen ook binnen worden gebruikt, bijvoorbeeld in een woonkamer of kelder, om een disco-achtige omgeving te creëren voor een verjaardagsfeest of een gezellige karaokeavond.

Diverse modi

Feestverlichting kent veel diverse modi. Of het nu gaat om het synchroniseren van lichten met muziek, het gebruik van vooraf ingestelde lichtshows, of de integratie met DMX-systemen voor volledige controle, deze modi bieden eindeloze mogelijkheden om een unieke en gedenkwaardige ambiance te creëren. In dit segment zullen we enkele van de meest populaire en effectieve modi bespreken die worden gebruikt in feestverlichting.

  • Geluidsgestuurde modus: Deze functie stelt lichteffecten in staat om te reageren op de volumepieken van muziek of geluiden. In de geluidsgestuurde modus gebruiken de lichten over het algemeen een ingebouwde microfoon om veranderingen in de muziek of omgevingsgeluiden te detecteren. Op basis van deze input veranderen de lichten van kleur, patroon of beweging, wat zorgt voor een dynamische en interactieve ervaring. Deze modus is ideaal voor feestjes waar de verlichting met de muziek moet bewegen.
  • Voorgeprogrammeerde shows: Dit zijn vooraf ingestelde programma’s die in de feestverlichting zijn ingebouwd. Deze shows kunnen variëren van eenvoudige, repetitieve patronen tot complexe, meerkleurige en gelaagde effecten. Voorgeprogrammeerde shows zijn handig voor gebruikers die geen tijd of expertise hebben om hun eigen lichtshows te creëren. Met een simpele druk op de knop kan men kiezen uit verschillende effecten en patronen, wat een professioneel ogende lichtshow creëert zonder de noodzaak voor uitgebreide programmering.
  • DMX: DMX staat voor Digital Multiplex en is een standaard voor digitale communicatie die vaak gebruikt wordt in de wereld van podium- en feestverlichting. DMX maakt het mogelijk om lichteffecten te bedienen en te synchroniseren via een DMX-controller. Met een DMX-controller kunnen gebruikers verschillende aspecten van de verlichting aansturen, zoals kleur, intensiteit, beweging en patronen. Dit biedt een grote mate van controle en flexibiliteit, wat essentieel is voor het creëren van professioneel ogende lichtshows.

Feestverlichting kopen

Bestel vandaag nog feestverlichting, dan zorgen wij dat deze razendsnel bezorgd wordt! Bij MaxiAxi kun je terecht voor feestverlichting in verschillende soorten en maten. Twijfel je nog of je feestverlichting wil kopen of heb je nog vragen? Onze productspecialisten helpen je graag! Ze zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Chatten