Keyboard met aanslaggevoelige toetsen

Op zoek naar een keyboard met aanslaggevoelige toetsen? Dan ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. De mooiste keyboards voor beginners en professionels vind je bij MaxiAxi.com. Kies uit van verschillende opties en ga het muzikale avontuur met ons aan. 

Filteren
Filteren

20 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Aanslaggevoelige toetsen
    Ja
  1.   

  2.   

Filteren

20 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Keyboards
🎹 Welk keyboard heb je nodig?

Ga je lessen nemen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een keyboard met aanslaggevoelige toetsen. Ga je een keyboard hobbymatig gebruiken of wil je kijken of jouw zoon of dochter keyboard spelen ook leuk vindt? Dan kan je ook kiezen voor een wat minder luxe versie. Er zijn dus verschillende motivaties om een bepaald keyboard aan te schaffen. Ga daarom goed na waar jij jouw keyboard voor wilt gebruiken.

🎹 Hoeveel toetsen heeft een keyboard?

Het grote verschil tussen de verschillende keyboards is het aantal toetsen. De keyboards met 61 toetsen zijn het meest populair, maar je kan ook kiezen voor een keyboard met 48, 54 of 88 toetsen. Een keyboard met 88 toetsen is vergelijkbaar met een piano door het aantal toetsen.

💭 Wat zijn aanslaggevoelige toetsen?

Een aantal van onze keyboards beschikt over aanslaggevoelige toetsen. Bij een keyboard met aanslaggevoelige toetsen registreert het keyboard hoe hard jij de toetsen indrukt. Hoe harder je op de toetsen drukt, hoe harder het volume zal gaan (net als bij een piano). Met aanslaggevoelige toetsen wordt het mogelijk om meer dynamiek in het spel te leggen.

❓Is keyboard leren spelen moeilijk?

De basis van keyboard spelen is over het algemeen niet heel moeilijk om te leren. Bij een keyboard geldt net als bij veel andere instrumenten: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. De basis heb je vaak redelijk snel onder de knie, maar het venijn zit ‘m in het leren van de details. Het is bijvoorbeeld lastig om met twee handen tegelijkertijd te spelen, omdat je twee compleet andere handelingen met links en rechts uitvoert. Het spelen van een melodie is vaak nog wel te overzien, maar het combineren van een melodie en basnoten of akkoorden kan wel lastig zijn.

👀 Wat is het verschil tussen een keyboard en een piano?

Er zijn enkele noemenswaardige verschillen tussen een keyboard en een piano. Een piano heeft bijvoorbeeld snaren in de kast zitten waar hamers op slaan nadat je een toets indrukt. Een keyboard bootst dit digitaal na. Daardoor wordt het met een keyboard ook mogelijk andere instrumenten zoals orgels of klavecimbels na te bootsen. Een keyboard heeft bovendien vaak extra functies zoals demonstratie songs, ritmes en geluidseffecten.

💸 Hoeveel kost een keyboard?

De prijs van een keyboard varieert per model. Elk keyboard heeft andere functies, waardoor de prijs uiteraard ook varieert. Een model met tientallen functies is over het algemeen natuurlijk duurder dan een keyboard met minder functies. De prijs wordt ook bepaald door de kwaliteit en het feit of het een samengestelde set betreft of dat het bijvoorbeeld een los keyboard betreft.

Wat zijn aanslaggevoelige toetsen?

Een aantal van onze keyboards beschikken over aanslaggevoelige toetsen. Bij een keyboard met aanslaggevoelige toetsen registreert het keyboard hoe hard jij de toetsen indrukt. Hoe harder je op de toetsen drukt, hoe harder het volume zal gaan. Hierdoor komt dit type elektronisch keyboard het dichtst bij een piano.

Hoe werkt het?

Zoals hierboven al even kort omschreven komen aanslaggevoelige toetsen uit de wereld van piano’s en vleugels. Bij een piano werkt het alleen net even anders, hier slaat een hamer namelijk op de snaar waardoor er geluid geproduceerd wordt. Hoe harder je drukt, hoe harder de hamer de snaar raakt en hoe harder het geluid zal zijn. Bij keyboards gaat dit anders. Hier wordt namelijk gebruik gemaakt van twee sensoren. De eerste sensor registreert welke toets je indrukt en de tweede sensor registreert hoe snel de ingedrukte toets beneden is. Hierdoor kan het keyboard bepalen hoe hard jij de aanslaggevoelige toetsten ingedrukt hebt en als gevolg daarvan weet het keyboard hoe hard het geluid weergeven moet worden.

Heb ik aanslaggevoelige toetsen nodig?

Dit is lastig te beantwoorden. Het gebruik van deze toetsen draagt namelijk bij aan het speelplezier. Dus in dat opzicht zeggen we natuurlijk direct ja! Ben je van plan om het keyboard hobbymatig te gebruiken en vind je het gewoon leuk om af en toe een beetje te pingelen? Dan kan je het ook prima af met een keyboard zonder aanslaggevoelige toetsen. Bijkomend voordeel is dat deze vaak wat goedkoper zijn.

Wat zijn gewogen toetsen?

We merken dat er regelmatig verwarring ontstaat over aanslaggevoelige en gewogen toetsen. Dit is namelijk niet hetzelfde. Bij gewogen toetsen zorgen diverse gewichtjes namelijk voor een bepaalde terugslag waardoor je het gevoel krijgt dat je op een piano speelt. Deze toetsen worden zeer zelden gebruikt op een keyboard en dit zal voor jou geen waarde hebben.

Keyboard met aanslaggevoelige toetsen kopen

We hopen natuurlijk dat je klaar bent om het muzikale avontuur aan te gaan. Heb je toch nog vragen? Dan staat onze klantenservice van maandag tot en met vrijdag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Chatten