Keyboard met aanslaggevoelige toetsen

Op zoek naar een keyboard met aanslaggevoelige toetsen? Dan ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. De mooiste keyboards voor beginners en professionels vind je bij MaxiAxi.com. Kies uit van verschillende opties en ga het muzikale avontuur met ons aan. 

Filteren
Filteren

18 producten

Van laag naar hoog sorteren
  1. Aanslaggevoelige toetsen
    Ja
  1.   

  2.   

Filteren

18 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Keyboards
🎹 Welk keyboard heb je nodig?

Dit hangt voornamelijk van de functies af die je zoekt. Ga je lessen nemen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een keyboard met aanslaggevoelige toetsen. Ga je een keyboard hobbymatig gebruiken? Dan kan je ook kiezen voor een wat minder luxe versie.

📖 Zit er een gebruiksaanwijzing bij het keyboard?

Bij al onze keyboards zit een handleiding. Je kan de handleiding ook downloaden op onze website. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van alle functies en heb je alles bij de hand om een vliegende start te kunnen maken. Natuurlijk helpen we je ook graag met al je vragen.

🎹 Hoeveel toetsen bevat een keyboard?

Het grote verschil tussen de verschillende keyboards is het aantal toetsen. De keyboards met 61 toetsen zijn het populairst maar je kan ook kiezen voor een keyboard met 48, 54 of 88 toetsen. Al deze keyboards zijn bij ons te bestellen.

💭 Wat zijn aanslaggevoelige toetsen?

Een aantal van onze keyboards beschikt over aanslaggevoelige toetsen. Bij een keyboard met aanslaggevoelige toetsen registreert het keyboard hoe hard jij de toetsen indrukt. Hoe harder je op de toetsen drukt, hoe harder het volume zal gaan (net als bij een piano).

Op zoek naar een keyboard met aanslaggevoelige toetsen? Dan ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. De mooiste keyboards voor beginners en professionels vind je bij MaxiAxi.com. Kies uit van verschillende opties en ga het muzikale avontuur met ons aan. 

Wat zijn aanslaggevoelige toetsen?

Een aantal van onze keyboards beschikken over aanslaggevoelige toetsen. Bij een keyboard met aanslaggevoelige toetsen registreert het keyboard hoe hard jij de toetsen indrukt. Hoe harder je op de toetsen drukt, hoe harder het volume zal gaan. Hierdoor komt dit type elektronisch keyboard het dichtst bij een piano.

Hoe werkt het?

Zoals hierboven al even kort omschreven komen aanslaggevoelige toetsen uit de wereld van piano’s en vleugels. Bij een piano werkt het alleen net even anders, hier slaat een hamer namelijk op de snaar waardoor er geluid geproduceerd wordt. Hoe harder je drukt, hoe harder de hamer de snaar raakt en hoe harder het geluid zal zijn. Bij een keyboard gaat dit anders. Hier wordt namelijk gebruik gemaakt van twee sensoren. De eerste sensor registreert welke toets je indrukt en de tweede sensor registreert hoe snel de ingedrukte toets beneden is. Hierdoor kan het keyboard bepalen hoe hard jij de aanslaggevoelige toetsten ingedrukt hebt en als gevolg daarvan weet het keyboard hoe hard het geluid weergeven moet worden.

 

 

Heb ik aanslaggevoelige toetsen nodig?

Dit is lastig te beantwoorden. Het gebruik van deze toetsen draagt namelijk bij aan het speelplezier. Dus in dat opzicht zeggen we natuurlijk direct ja! Ben je van plan om het keyboard hobbymatig te gebruiken en vind je het gewoon leuk om af en toe een beetje te pingelen? Dan kan je het ook prima af met een keyboard zonder aanslaggevoelige toetsen. Bijkomend voordeel is dat deze vaak wat goedkoper zijn.

Wat zijn gewogen toetsen?

We merken dat er regelmatig verwarring ontstaat over aanslaggevoelige en gewogen toetsen. Dit is namelijk niet hetzelfde. Bij gewogen toetsen zorgen diverse gewichtjes namelijk voor een bepaalde terugslag waardoor je het gevoel krijgt dat je op een piano speelt. Deze toetsen worden zeer zelden gebruikt op een keyboard en dit zal voor jou geen waarde hebben.

Keyboard met aanslaggevoelige toetsen kopen

We hopen natuurlijk dat je klaar bent om het muzikale avontuur aan te gaan. Heb je toch nog vragen? Dan staat onze klantenservice van maandag tot en met vrijdag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Chatten