Speakersets

Door een speakerset te gebruiken kan je het geluid gemakkelijker verspreiden over de ruimte. Een speakerset bestaat minimaal uit twee speakers die naadloos op elkaar aansluiten.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 159

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 159

Van laag naar hoog sorteren

Wanneer gebruik je een speakerset?

De audioprofessionals zoals Dj’s en bands maken gebruik van speakersets, maar je kan ze ook tegengekomen in cafés, discotheken en sportverenigingen. Kortom, de sets kan je altijd en overal tegenkomen! 

Waarom gebruik je een speakerset?

Een speakerset, ook wel luidsprekerset genoemd, wordt gebruikt om geluid te versterken. Dit kan bijvoorbeeld bij het ondersteunen van een akoestische gitaar, zonder speakers is het volume namelijk niet voldoende om een ruimte te voorzien van muzikale klanken. Naast instrumenten worden luidsprekersets ook vaak aangesloten op de draaitafels van een Dj, met behulp van de set kan er dan lekker gedraaid worden. 

Welke moet ik kiezen?

Een goede vraag die wij niet zomaar kunnen beantwoorden. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat je goed kijkt naar waar je het voor wilt gaan gebruiken. Je kan een geluidsset verdelen in twee categorieën namelijk de actieve- en passieve speakersets:

  1. Actieve speakersets: Bij een actieve speaker is de versterker in de speakerkast gebouwd. Dit zorgt dat je geen losse versterker hoeft aan te schaffen om je actieve speaker te gebruiken. Dit maakt het een gemakkelijk draagbare oplossing voor vele toepassingen.
  2. Passieve speakersets: Bij een passieve speakers is, in tegenstelling tot een actieve speaker geen versterker ingebouwd. Er moet dus een losse versterker op worden aangesloten. In sommige situaties hebben deze systemen hun voordelen. Meer daarover lees je op de pagina over passieve speakers. Er is overigens geen bezwaar tegen het gebruik van beide type speakers in hetzelfde systeem.

Naast bovenstaande sets kan je ook nog kiezen voor een set die bestaat uit een actieve en een passieve speaker. Wil je de set wat meer power meegeven? Dan kan je het best kiezen voor een set inclusief subwoofer. 

Zelf je luidsprekerset samenstellen?

We hebben een groot aantal sets die door onze productspecialisten zijn samengesteld. Dit houdt in dat de producten zorgvuldig bij elkaar zijn gezocht en dat we ze uitgebreid getest hebben. De set bestaat dus uit speakers en een versterker die naadloos op elkaar aansluiten. We begrijpen dat de echte audiospecialist wellicht liever zelf de geluidsset samenstelt. Mocht je tijdens dit proces toch vragen hebben dan helpen wij je graag! 

Wat heb ik naast mijn speakerset nog meer nodig?

Bij een set zitten alle kabels die je nodig hebt om je speakerset aan te sluiten. Let wel op, indien je bijvoorbeeld je telefoon wilt aansluiten heb je een ander soort kabel nodig. Wil je dus je speakerset aansluiten op je laptop, telefoon of tablet? Zorg dan dat je de juiste kabel aanschaft.

Wat je nog meer moet weten

Dat is natuurlijk leuk, al deze technische informatie, maar daarmee is de vraag welke speakers jij zou moeten kiezen nog niet beantwoord. Laten we beginnen met het feit dat elke situatie anders is. Daarom is het per persoon verschillend welke speakerset uiteindelijk de voorkeur krijgt. Er zijn wel een aantal zaken belangrijk om rekening mee te houden en die hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Speakers voor buiten: Het spreekt voor zich dat de meeste speakers niet volop in de regen kunnen staan. Echter blijft het wel van belang rekening te houden met het feit dat geluid gemakkelijker kan ‘ontsnappen’ in de buitenlucht. Een speakerset die binnen voor veel volume kan zorgen kan dus buiten wellicht tekort komen. Hou er dus rekening mee dat je vaak voor een iets zwaardere geluidsset zal moeten kiezen als je deze buiten wilt gaan gebruiken.

  • Speakers voor binnen: Veel speakers zijn groot van formaat en we kunnen ons voorstellen dat jij op zoek bent naar een set die niet altijd in de weg staat. Een goede indicator van de omvang van speakers is het aantal inches dat de speaker groot is. Een inch is 2.54 centimeter dus een 10 inch speaker heeft ongeveer een diameter van 25 centimeter.

  • Luidsprekers voor optredens: Wil je een eigen speakerset meenemen als artiest? Dan is het aan te raden eens te kijken naar onze actieve speakersets. Deze zijn namelijk erg makkelijk te vervoeren en ook nog eens snel en simpel aan te sluiten op locatie. Met deze speakers ben jij binnen no time klaar om op te treden! Je kan zelfs kiezen voor een mobiele geluidsinstallatie, deze beschikt namelijk vaak over wielen waardoor het vervoeren nog gemakkelijker is! 

  • Luidsprekers sets met Bluetooth: Iedereen heeft zo zijn eigen wensen wat betreft de geluidsbronnen die aangesloten moeten worden op een speakerset. Gelukkig is er erg veel mogelijk. Zo bestaan er veel luidsprekersets met Bluetooth aansluitingsmogelijkheden om je favoriete nummers draadloos via Spotify te streamen. 

Wattage van luidsprekerset

Bij alle luidsprekersets wordt het wattage vermeld. De genoemde wattages lopen nog wel eens uiteen. Het is dan ook begrijpelijk als jij door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hier kort een omschrijving van de dingen die belangrijk zijn om rekening mee te houden.

Het wattage van een luidsprekerset wordt vaak als totaal beschreven. Bij een luidsprekerset van bijvoorbeeld 1000 watt bestaande uit 2 speakers zal elke speaker dus een vermogen van 500 watt hebben.

Kort samengevat

Speakersets zijn niet alleen bedoeld voor bekende rock-bands maar bijvoorbeeld ook voor toepassing op sportvelden, in horecagelegenheden, de schoolkantine of je zolderkamer. Voor elke situatie is er wel een perfecte set te vinden. En met de tips die wij hier hebben genoemd hopen we dat jij een passende installatie kunt vinden.

Speakerset voor thuis

Wil je een speakerset aansluiten op bijvoorbeeld je TV of gameconsole? Dan kan je het best kijken bij onze HiFi speakers.

Speakerset kopen

We hopen natuurlijk dat je na het lezen van bovenstaande tekst al je vragen zijn beantwoord. Is dit niet het geval? Dan kan je altijd contact opnemen met onze productspecialisten, zij helpen jou graag verder!

Chatten