Muziekinstrumenten

Muziekinstrumenten geven je in allerlei verschillende gelegenheden veel speelplezier. Met het bespelen van muziekinstrumenten zorg je ervoor dat eenieder kan genieten van jouw spel. Of je nu een rustige avond met je gezin hebt of met een groep vrienden bent, muziekinstrumenten maken je avond een succes.

Meer
Veelgestelde vragen over Muziekinstrumenten
❓Welke muziekinstrumenten heeft MaxiAxi?

Bij MaxiAxi vind je elektrische gitaren, akoestische gitaren, keyboards en ukeleles in het assortiment met muziekinstrumenten. Al deze instrumenten zijn er in allerlei soorten en maten waardoor we een zeer uitgebreid assortiment hebben.

✅Hoe weet ik welk muziekinstrument ik nodig heb?

Bij het maken van een keuze voor een muziekinstrument is het natuurlijk belangrijk je goed te verdiepen in het instrument. Vind je het moeilijk om een keuze te maken voor een bepaald muziekinstrument? Probeer de verschillende muziekinstrumenten uit in bijvoorbeeld een muziekschool.

💡Waar moet ik op letten bij het kopen van een instrument?

Per soort instrument verschilt het erg waar je op moet letten. Zo is het voor een keyboard bijvoorbeeld belangrijk om te letten op het aantal toetsen en de functies. Bij een gitaar is het soort gitaar wat je kiest van belang, denk bijvoorbeeld aan de keuze tussen een elektrische en akoestische gitaar. Zo is het dus erg wisselend waar je op moet letten bij muziekinstrumenten.

🔤Wat is het makkelijkste muziekinstrument om te bespelen?

Het gemak van het bespelen van een instrument is voor iedereen anders. Voor de één is het bespelen van een keyboard supergemakkelijk, terwijl anderen juist ukeleles erg eenvoudig vinden. Over het algemeen kunnen we wel stellen dat een ukelele gemakkelijker te bespelen is dan een gitaar en dat een keyboard wat eenvoudiger is dan een piano. Laat jouw keuze hier echter niet volledig van afhangen want het varieert per persoon.

👴Welk muziekinstrument is leuk op latere leeftijd?

Er zijn verschillende muziekinstrumenten zeer geschikt om op latere leeftijd mee te beginnen. Met bijvoorbeeld keyboards, ukeleles en gitaren kun je over het algemeen, ongeacht de leeftijd, bij de eerste muziekles al enkele melodieën spelen. Er zijn echter veel meer instrumenten leuk om, ook op latere leeftijd, nog te leren. Zo is een piano of blokfluit ook erg leuk om te spelen.

💸Hoeveel kost een muziekinstrument?

De prijs van een muziekinstrument varieert per instrument, maar ook per model. Een keyboard met allerlei extra functies kost al gauw honderd euro, terwijl je een beginnersmodel voor een aantal tientjes kunt aanschaffen. Bovendien verschilt de prijs tussen het soort muziekinstrumenten ook enorm. Een ukelele en gitaar zijn bijvoorbeeld niet te vergelijken, waardoor de prijs van een gitaar vrijwel altijd hoger ligt.

Wat zijn muziekinstrumenten?

Muziekinstrumenten zijn instrumenten waarop muziekklanken worden gespeeld. Het bespelen van muziekinstrumenten is razendpopulair en wordt ook wel gezien als één van de meest populaire hobby’s. Het aantal soorten muziekinstrumenten is niet op één hand te tellen en wordt daarom opgedeeld in verschillende categorieën. Zo zijn er bijvoorbeeld snaar-, blaas- en toetsinstrumenten. Onder meer keyboards, gitaren en ukeleles zijn erg populaire muziekinstrumenten.

Muziekinstrumenten kopen?

Het aanbod met muziekinstrumenten is groot, waardoor eenieder wel muziekinstrumenten kan kopen. Door het ruime assortiment kunnen we ons voorstellen dat er vragen zijn welk instrument je nodig hebt. Om je te helpen om de juiste muziekinstrumenten te kopen, helpen onze productspecialisten je graag verder.

Soorten muziekinstrumenten: van keyboards tot gitaren

In ons aanbod kun je terecht voor diverse soorten muziekinstrumenten. Vind jij het heerlijk om je uit te leven op een keyboard? Maak dan een keuze uit diverse soorten keyboards. Van een keyboard voor beginners tot aan een keyboard voor de wat meer gevorderde keyboardspeler: het is allemaal mogelijk. We hebben zelfs keyboards die je op actieve speakers of op een complete geluidsinstallatie kunt aansluiten zodat het geluid van je keyboard van een nog betere kwaliteit is. Liever een gitaar kopen? Ook dan kun je bij ons terecht voor diverse soorten. Kies voor een standaard gitaar of voor een gitaar in een hele set zoals met voetsteun, stemapparaat of gitaartas. Naast keyboards en gitaren kan je ook bij ons terecht voor ukeleles! In ons assortiment vind je dus allerlei soorten muziekinstrumenten die we voor je op een rij zetten.

  • Gitaren: Er zijn een aantal verschillende gitaren waardoor de keuze voor een gitaar nog niet zo makkelijk is. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een elektrische gitaar of akoestische gitaar. Met een gitaar kun je bijvoorbeeld gezellig tokkelen rondom het kampvuur of jouw favoriete popnummer spelen.
  • Keyboards: Net als bij gitaren hebben we een ook een breed assortiment met keyboards. Keyboards in allerlei varianten zoals met 49, 54, 61, 88 toetsen. Naast het aantal toetsen zijn ook de functies erg verschillend. Met een keyboard speel je niet alleen keyboard, maar bijvoorbeeld ook orgel, drum of klavecimbel.
  • Ukeleles: Ukeleles zijn er in diverse kleuren, zoals zwart, houtbruin en naturel. Ukeleles op MaxiAxi.com worden vrijwel altijd met tas en accessoires geleverd zodat jij ‘m gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Het geluid van een ukelele zorgt simpelweg voor een glimlach op je gezicht.

Hoe kies je het perfecte muziekinstrument?

Het spelen van een instrument verenigt de droom van miljoenen mensen van alle leeftijden. Als beginnende muzikant kan het echter best lastig zijn om erachter te komen welk muziekinstrument bij jou past. Heb je echt geen idee welk instrument het best bij je past? Dan raden we je aan om gewoon eens wat rond te gaan kijken op YouTube. Daar zijn tal van artiesten die je uitleggen hoe je bijvoorbeeld op een gitaar, keyboard of ukelele kan leren spelen. Een andere optie is het uitproberen van verschillende instrumenten in de muziekschool. Vrij vaak kun je wel een paar proeflessen nemen zodat jij erachter kunt komen wat het perfecte muziekinstrument voor jou is.

Muziekinstrumenten voor kinderen

Veel mensen zijn op zoek naar muziekinstrumenten voor kinderen. Het is algemeen bekend dat het maken en luisteren van muziek bijdraagt aan de ontwikkeling van een kind. In ons assortiment vind je daarom allerlei varianten die bestempeld kunnen worden als muziekinstrumenten voor kinderen. Vraag je je af of één van onze muziekinstrumenten wel geschikt voor kinderen is? Onze productspecialisten staan altijd voor je klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Toebehoren

Naast het kopen van muziekinstrumenten kun je bij ons ook terecht voor diverse toebehoren voor jouw muziekinstrument. Denk bijvoorbeeld aan een keyboardstandaard of een muziekstandaard waar jij jouw bladmuziek op kunt plaatsen. Toebehoren maken het over het algemeen gemakkelijker om jouw instrument te bespelen.

Meer weten over muziekinstrumenten?

Bekijk ons aanbod met muziekinstrumenten en bestel jouw favoriet. We raden je altijd aan om goed de specificaties door te lezen, want zo weet je precies wat je in huis haalt bij het kopen van een nieuw muziekinstrument of het kopen van (nieuwe) toebehoren. Heb je nog vragen? Onze productspecialisten vertellen je graag wat je kunt verwachten bij het kopen van een muziekinstrument.

Chatten