17x de beste platenspelers voor 2023

17x de beste platenspelers voor 2023

Je bent eruit: je wilt een platenspeler kopen. In Google tik je ‘platenspeler kopen’ in en je komt terecht op onze website, MaxiAxi.com. Al snel ontdek je dat er heel veel platenspelers zijn waar je uit kunt kiezen. Maar welke platenspeler past nou eigenlijk het beste bij jouw wensen? Kortom: wat is de beste platenspeler voor jou?

Wij hebben de 15 beste platenspelers voor 2023 voor je op een rij gezet, met daarbij de reden waarom je deze zou moeten kiezen. Onderaan de blog vind je daarnaast nog wat extra tips zodat je zeker de juiste keuze maakt en de beste platenspeler kiest.

Onze selectie: de beste platenspelers voor 2023

In willekeurige volgorde hebben we al onze aanbevelingen op een rijtje gezet.


1. Blauwe Fenton RP115 retro platenspeler

Deze vintage platenspeler, ook wel het platenspeler koffertje genoemd, is al jaren een erg populaire retro platenspeler. Dit blauwe model was de eerste in ons assortiment en vanwege zijn populariteit hebben we het apparaat sindsdien in een hele serie andere kleuren op de markt gebracht. Ondanks zijn retro uitstraling beschikt het apparaat over de nodige moderne functionaliteiten zoals bijvoorbeeld bluetooth om je favoriete muziek vanaf je smartphone of tablet naar je vintage platenspeler te streamen. Heb jij dus altijd al zo’n leuk platenspeler koffertje willen hebben? Dan is de Fenton RP115 retro platenspeler een perfecte keuze.

Fenton RP115 retro platenspeler met Bluetooth en USB - blauw


2. Lightwood Fenton RP112L platenspeler

De Fenton RP112L is een platenspeler met ingebouwde speakers waardoor het aansluiten van losse speakers dus niet nodig is. Het mooie is dat de twee speakers naadloos in het design van de platenspeler zijn verwerkt, namelijk onzichtbaar aan de onderkant. Ondanks de ‘verborgen’ ingebouwde speakers zijn ze van een dermate goede kwaliteit dat je kunt genieten van een subliem stereo hifi geluid. Wanneer jij dus op zoek bent naar de beste platenspeler met ingebouwde speakers dan zou je zeker eens naar de Fenton RP112L platenspeler moet kijken. Naar ons idee een erg goede keuze.

Fenton RP112L platenspeler met Bluetooth en ingebouwde speakers - Lightwood


3. Houten Fenton RP165 retro platenspeler

Met de Fenton RP165 moderne platenspeler haal je een pick up platenspeler in huis die compleet geleverd wordt inclusief speakers zodat je direct aan de slag kunt. Er wordt ook een adapter meegeleverd zodat het mogelijk is om singles af te spelen.
Door de auto stop functie zorgt de moderne platenspeler ervoor dat de draaitafel automatisch stopt wanneer de plaat afgelopen is. Dit is erg handig en bovendien voorkomt het slijtage van de naald van je pick up platenspeler en de plaat.

Fenton RP165 retro platenspeler met Bluetooth en speakers - Bruin (hout)


4. Audizio RP310 hifi platenspeler

Deze high end platenspeler beschikt over een Audio Technica naald en dat merk je in de geluidskwaliteit. De RP310 is daarom een prima keuze wanneer je de geluidskwaliteit erg belangrijk vindt. Deze hifi platenspeler met voorversterker kun je eenvoudig direct aansluiten op jouw bestaande geluidsinstallatie voor een nóg betere geluidsweergave. Een hifi platenspeler met voorversterker heeft zelfs geen speciale phono ingang nodig op je installatie nodig, dus dat maakt ‘m erg gebruiksvriendelijk. Ben je dus op zoek naar een high end platenspeler? De Audizio RP310 hifi platenspeler is een prima keuze.

Audizio RP310 hifi platenspeler met auto return en mp3 recording - Zwart


5. Audizio RP315 high end platenspeler

Deze vintage platenspeler combineert een retro uitstraling met high end geluidskwaliteit. Dit zit ‘m onder andere in de kwalitatief goede metalen toonarm, die zorgt voor minder resonantie dan een kunststof toonarm. Ook de Audio Technica naald en de kwalitatief goede ingebouwde speakers dragen bij aan een fantastische geluidskwaliteit. Voor de echte muziekliefhebber is deze Audizio RP315 high end platenspeler dus een goede optie wanneer je op zoek bent naar een Platenspeler met ingebouwde speakers.

Audizio RP315 high end platenspeler met Bluetooth en Audio Technica naald


6. Fenton RP180 retro platenspeler

Wat direct in het oog springt is natuurlijk de fraaie wijzerplaat aan de voorkant van het apparaat waarmee je de gewenste frequentie van je radio kunt kiezen. Dit geeft de platenspeler een unieke uitstraling.
Een ander kenmerk van de Fenton RP180 retro platenspeler is dat het een platenspeler met cd speler is, met bovendien functionaliteiten zoals repeat en programm. Erg fijn wanneer je nog een grote CD-collectie thuis hebt. Daarnaast kun je ook eenvoudig en snel via bluetooth al je favoriete nummers direct naar de platenspeler met cd speler streamen.

Fenton RP180 retro platenspeler met Bluetooth, CD speler en radio


7. Audizio RP330 stereo platenspeler

Een functionaliteit die de Audizio RP330 stereo platenspeler, een platenspeler met losse speakers, kenmerkt is de instelbare naalddruk. Dit wil zeggen dat je de naalddruk aan kunt passen op de plaat en het soort muziek. Het komt de geluidskwaliteit ten goede en voorkomt daarnaast beschadiging van je plaat en de platenspeler. De automatische stop wanneer de plaat is afgelopen voorkomt ook beschadiging en slijtage.
De twee losse speakers bieden je de mogelijkheid om een kwalitatief goed stereo-geluid uit je plaat te halen. Een goede keus dus wanneer je de voorkeur geeft aan een platenspeler met losse speakers.

Audizio RP330 stereo platenspeler met Bluetooth en speakers - 100W - Zwart


8. Audizio RP320 platenspeler in aluminium koffer

Deze fraaie vintage vinyl platenspeler is een soort geüpgrade versie van de RP115, een absolute bestseller en naar onze mening de beste retro platenspeler. De fraaie aluminium koffer maakt deze platenspeler uniek in zijn soort. Het geeft een fraaie robuuste uitstraling en zorgt tevens voor de nodige bescherming van het apparaat.
Laat je niet misleiden door de retro uitstraling van de platenspeler want deze beschikt ook gewoon over bluetooth om je favoriete muziek vanaf je smartphone of tablet naar je platenspeler te streamen. Deze functionaliteiten gecombineerd met de fraaie uitstraling maakt de Audizio RP320 platenspeler in aluminium koffer naar onze mening de beste retro platenspeler.

Audizio RP320 platenspeler met Bluetooth in aluminium koffer


9. Lightwood Fenton RP162LW hifi retro platenspeler

Ben jij op zoek naar de beste bluetooth platenspeler? Bluetooth is een functie waarover de meeste van onze platenspelers wel beschikken. Het geeft je de mogelijkheid om snel en eenvoudig je favoriete muziek vanaf je smartphone of tablet naar je platenspeler te streamen. Wat dit apparaat uniek maakt is echter het feit dat het gaat om een platenspeler bluetooth out. Hiermee kun je ook andersom streamen, dus een plaat afspelen vanaf je platenspeler en het geluid streamen naar je speakers. Of naar een draadloze koptelefoon natuurlijk, om je favoriete muziek nóg beter te kunnen horen. Het maakt deze Fenton FP162LW hifi retro platenspeler naar onze mening de beste bluetooth platenspeler.

Fenton RP162LW hifi retro platenspeler met Bluetooth en speakers - Hout (Lightwood)


10. Audizio RP340 high-end platenspeler

De Audizio RP340 high-end platenspeler is de beste keuze wanneer de geluidskwaliteit voor jou de topprioriteit is en je graag een hoogwaardige high end platenspeler wilt. Het apparaat beschikt uiteraard over een Audio Technica naald. Deze heeft een instelbare naalddruk en door de anti-skating functie loopt de naald perfect midden door de groef. De aluminium toonarm en draaiplateau, plus de schokabsorberende voetjes maken het verhaal compleet en zorgen voor de allerbeste geluidskwaliteit. Dit alles maakt de Audizio RP340 de beste high end platenspeler.

Audizio RP340 high-end platenspeler met Audio Technica AT-3600L element + naald


11. Fenton RP173 retro platenspeler

De unieke retro uitstraling is wat deze Fenton RP173 retro platenspeler een van de beste vintage platenspelers maakt. Qua look & feel lijkt het apparaat weggelopen uit de tweede helft van de vorige eeuw en dat is precies wat veel mensen zo mooi vinden. Het mooie is dat dit echter niet ten koste gaat van het gebruikersgemak want achter deze fraaie retro behuizing vind je ook de moderne functionaliteiten die je graag wilt. Denk bijvoorbeeld aan bluetooth om je favoriete muziek naar je platenspeler te streamen. Het is zelfs mogelijk om de platenspeler aan te sluiten op je laptop om je platencollectie te digitaliseren.

Fenton RP173 retro platenspeler met Bluetooth en radio


12. Houten Fenton RP135W 60's stijl platenspeler

Deze 60’s stijl vintage platenspeler met ingebouwde speakers kan alle gangbare snelheden afspelen en wordt geleverd met adapter voor singles waardoor je ook alle formaten vinyl kunt afspelen. Het apparaat beschikt ook over een CD-speler, bluetooth en USB. Samen met de ingebouwde speakers, waardoor je dus geen losse speakers hoeft aan te sluiten, maakt het de RP135W een heel compleet systeem.
Ben je daarnaast gecharmeerd van de 60’s stijl van deze vintage platenspeler? Dan is de Fenton RP135W platenspeler absoluut de beste keuze voor jou.

Fenton RP135W platenspeler met Bluetooth, CD en USB mp3 speler in 60's stijl - Hout


13. Fenton RP102B platenspeler

Wil jij je platencollectie graag digitaliseren? Dan is de Fenton RP102B platenspeler met USB daarvoor een perfecte keuze. Het apparaat beschikt over een USB output waardoor je ‘m eenvoudig, via een meegeleverde kabel, kunt aansluiten op je pc of laptop. Ook de benodigde software om je platen op te kunnen nemen is inclusief dus je kunt direct aan de slag.
De platenspeler met USB is geschikt voor alle formaten platen en zelfs singles zijn geen enkel probleem. Er kan worden afgespeeld op 33⅓, 45 en 78 toeren dus probleemloos je complete platencollectie digitaliseren kan met deze platenspeler met USB aansluiting.

Fenton RP102B platenspeler met Bluetooth, speakers en mp3 recording - Zwart


14. Houten Fenton RP105 retro platenspeler

Wanneer je een platenspeler goedkoop op de kop weet te tikken bestaat de kans dat je enigszins teleurgesteld wordt in de kwaliteit. Dat dit zeker niet nodig is bewijst deze goede platenspeler van Fenton. Wil je lekker je platen afspelen zonder onnodig veel geld uit te geven? Dan is deze RP105 retro platenspeler een heel goede keuze. Lager geprijsd vind je ze bijna niet terwijl de geluidskwaliteit desondanks prima is. Geniet dus van het unieke geluid van vinyl zonder direct veel geld kwijt te zijn.
MaxiAxi staat natuurlijk sowieso bekend om zijn betaalbare licht- en geluidsapparatuur en de goedkopere platenspelers zijn daar een perfect voorbeeld van. Deze goede platenspeler van Fenton spant daarin de kroon.

Fenton RP105 retro platenspeler met ingebouwde speakers en stofkap - hout


15. Fenton RP115C platenspeler met koffer set

We bieden een ruim aantal platenspelers met bijpassende platenkoffer in alle soorten en maten. De stijlvolle Fenton RP115C platenspeler en platenkoffer set is echter onze persoonlijke favoriet. De platenspeler koffer is een absolute bestseller en we hebben er een perfect bijpassende platenkoffer voor laten ontwikkelen, beide in dezelfde fraaie kunstlerenbehuizing. De koffer biedt ruimte voor ongeveer 30 tot 35 platen en door de prachtige flanellen voering zijn je platen perfect beschermd. Bestel je de platenspeler koffer met bijpassende platenkoffer vandaag? Dan pronken ze binnen no-time in jouw interieur.

Fenton RP115C platenspeler met Bluetooth en bijpassende koffer - Zwart

16. Fenton Nashville retro platenspeler

De Fenton Nashville retro platenspeler is een draaitafel die je terugbrengt naar de goede oude tijd van de jaren '60 en '70. Met zijn vintage houten behuizing en moderne functies zoals Bluetooth-connectiviteit en USB-opname, kan je je vinylcollectie afspelen zoals nooit tevoren. De Fenton Nashville heeft zelfs ingebouwde stereo-versterker en luidsprekers, zodat je meteen van je favoriete LP’s kunt genieten. Deze platenspeler is een van de beste platenspelers als je op zoek bent naar een stijlvolle en betaalbare platenspeler.

De Fenton Nashville retro platenspeler geldt als een van de beste platenspelers uit ons assortiment.

17. Fenton Memphis platenspeler

Als je de Fenton Memphis platenspeler in huis haalt, haal je een veelzijdig alles-in-één muzieksysteem in een heerlijk retro jasje in huis. Deze platenspeler biedt niet alleen een klassieke uitstraling, maar ook moderne functies zoals Bluetooth-connectiviteit, DAB radio en de mogelijkheid om cassettes af te spelen. De Fenton Memphis platenspeler is een geweldige combinatie van een platenspeler van vroeger en van vandaag de dag, waardoor je kunt genieten van je favoriete muziek op een stijlvolle en eigentijdse manier.

Fenton Memphis platenspeler, een alles-in-één muzieksysteem

Platenspeler keuzehulp

Om je zo goed mogelijk te helpen bij het kiezen van een platenspeler hebben we de platenspeler keuzehulp voor je gemaakt. Door het invullen van een aantal eenvoudige vragen vind je de platenspeler die perfect bij jouw wensen past.

Tips bij het kiezen van de beste platenspeler 2023

Heb je na al deze tips toch nog wat hulp nodig bij het kiezen van de beste platenspeler voor jou? Hieronder geven we je nog wat extra tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Zet voor jezelf op een rijtje wat je belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld een platenspeler met bluetooth? Wil je een platenspeler met USB? Kies je voor een platenspeler met ingebouwde speakers of toch liever losse speakers?

Wanneer je je platencollectie wilt kunnen digitaliseren is dat zeker mogelijk maar hou er dan rekening mee dat je platenspeler over deze functionaliteit beschikt.

De beste platenspeler 2023

Waar moet die aan voldoen? Enkele veel gekozen mogelijkheden op een rij.

  • Ingebouwde speakers: een platenspeler met ingebouwde speakers hoef je niet te koppelen aan externe speakers. Dankzij deze functie komt er altijd prachtig en duidelijk geluid uit jouw platenspeler.
  • Platenspeler met bluetooth: wanneer een platenspeler is voorzien van een Bluetooth-functie dan kun je gemakkelijk vanaf een telefoon, tablet of laptop streamen naar het apparaat. Zo kun je dus de nieuwste hits gelijk op de platenspeler afspelen. Met een platenspeler bluetooth out stream je ook muziek vanaf je platenspeler naar een speaker of koptelefoon.
  • Platenspeler met USB: Luister jouw favoriete nummers direct vanaf je USB stick. Met een platenspeler met USB opname is het ook mogelijk om je platencollectie te digitaliseren.
  • Platenspeler en CD speler in een: Misschien heb je nog wel een CD-collectie liggen die je graag wilt afspelen. Dit kan eenvoudig met een platenspeler en CD speler in een.
  • Platenspeler met radio: Wanneer je even geen zin hebt in platen draaien luister je eenvoudig naar je favoriete radiozenders.

Tip: Om tot de juiste keuze te komen is het erg handig om de filters te gebruiken op onze platenspelers pagina.

Vragen over platenspelers

Kom je er zelf ondanks onze tips niet helemaal uit en kun je wel wat hulp gebruiken? De specialisten van MaxiAxi staan voor je klaar en helpen je graag verder bij de zoektocht naar de beste platenspeler voor jou. Wanneer je je keuze hebt gemaakt: vandaag bij MaxiAxi.com besteld is supersnel thuisbezorgd.

Gerelateerde berichten
  1. De vintage platenspeler: weer hot & trendy anno nu! De vintage platenspeler: weer hot & trendy anno nu!
  2. Zo kies jij de beste platenspeler voor jou! Zo kies jij de beste platenspeler voor jou!
  3. Hoe werkt een platenspeler? Hoe werkt een platenspeler?
  4. Waarom de platenspeler met versterker niet mag ontbreken bij jou thuis Waarom de platenspeler met versterker niet mag ontbreken bij jou thuis

Gerelateerde producten

Chatten