Lichtstatieven

Met een lichtstatief is het mogelijk om je lichteffecten eenvoudig op hoogte te hangen. Door je lichteffecten op hoogte te hangen krijgen ze een groter bereik en dat komt jouw licht- of lasershow natuurlijk ten goede. Een lichtstatief is in hoogte verstelbaar waardoor je jouw show gemakkelijk aan kunt passen aan de hoogte van de omgeving. Dit is bijvoorbeeld ontzettend handig als je regelmatig met je drive in show op verschillende locaties moet optreden.

Meer
Filteren

19 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

19 producten

Van laag naar hoog sorteren

Lichtstatieven kopen

Als je lichtstatieven wilt kopen dan is het belangrijk dat je eerst goed kijkt naar de effectverlichting die je gaat gebruiken. Je wilt namelijk zeker weten dat je lichteffecten passen op je lichtstatief. Bij MaxiAxi kan je terecht voor allerlei soorten lichtstatieven. Wil je bijvoorbeeld je blacklight, stroboscoop en laser naast elkaar hangen? Dan kan je kiezen voor een lichtstatief met T-bar. Hierdoor kan je op één lichtstandaard meerdere effectlampen naast elkaar gebruiken. Wil je het professioneler aanpakken? Dan kan je ook kiezen voor een lichtbrug die bestaat uit twee statieven en een truss.

Wat is het voordeel van een lichtstatief

Door een effectlamp op een lichtstatief te plaatsen zorg je dat het lichteffect zich beter kan verspreiden over de ruimte. Naast een betere spreiding zijn er nog een aantal voordelen namelijk:

  • Door je effect verlichting op of aan een statief te bevestigen zorg je dat je de felle lichteffecten niet in de ogen van je publiek schijnen.
  • Door je effectverlichting op of aan een statief te bevestigen zorg je ervoor dat je publiek er niet bij kan.

Welk lichtstatief heb ik nodig?

Hier is eigenlijk niet één antwoord op te geven. Het hangt namelijk van een aantal verschillende factoren af. Geef je bijvoorbeeld een klein feestje? Dan is een lichtstatief met T-bar prima te gebruiken. Heb je een eigen drive-in-show en maak je gebruik van allerlei verschillende soorten lampen? Dan heb je meerdere statieven nodig en misschien zelfs een lichtbrug. Daarbij moet je goed nadenken wat je in de toekomst wilt gaan doen. Misschien begin je met een kleine drive-in-show maar verwacht je dit in de toekomst uit te breiden. In dit geval is het verstandig om een lichtstatief te nemen waar je lampen aan kan bevestigen.

Lichtstatief bestellen?

Zoals je gelezen hebt ben je aan het juiste adres voor allerlei soorten statieven voor effectverlichting. Heb je toch nog een vraag? Dan staan onze productexperts voor je klaar!

Chatten