XLR naar tulp kabels

Met een kabel van XLR naar tulp verbind je twee audioapparaten met elkaar. Veel professionelere audioapparatuur heeft alleen een XLR aansluiting, waardoor je een XLR naar tulp nodig hebt om bijvoorbeeld audioapparatuur en een DJ mixer met elkaar te kunnen verbinden. In ons assortiment vind je kabels van XLR naar tulp in verschillende soorten en maten.

Filteren
Filteren

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type connector
    XLR naar tulp
Filteren

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Audiokabels
❓Welke audio kabel heb ik nodig?

De keuze voor een audio kabel is volledig afhankelijk van het soort in- of uitgang van jouw audioapparaten. Wanneer bijvoorbeeld een van je audioapparaten een tulp/RCA-aansluiting heeft en het andere een XLR-aansluiting heeft, zul je een XLR naar tulp kabel moeten hebben. 

🔝 Wat is de beste audio kabel?

Om te bepalen wat de beste audio kabel is, moet je naar verschillende factoren kijken. Kijk daarom altijd goed naar het type connector, de dikte van de audio kabel en wat de prijs-kwaliteitverhouding is. Door die factoren samen te vatten, kun jij bepalen welke audio kabel jij nodig hebt.

Wat is een XLR naar tulp?

Een XLR naar tulp is een kabel die je gebruikt om diverse apparaten met elkaar te koppelen. Een kabel van XLR naar tulp kan vaak niet ontbreken bij het verbinden van professionele audioapparatuur met een audiobron, omdat professionele apparaten vaak alleen over een RCA-aansluiting beschikken. Aan de andere kant hebben DJ mixers en CD spelers juist vaak alleen een tulp-aansluiting. Dat is de reden dat een XLR naar tulp vaak goed is om de twee apparaten met elkaar te verbinden.

Waarom een XLR naar tulp kabel?

Indien je bijvoorbeeld een CD speler of platenspeler met tulpaansluiting wil verbinden met professionele apparatuur kan dit met de XLR naar tulp kabel. Een omgekeerde werking is overigens ook mogelijk. Met twee vrouwelijke XLR connectoren kan je bijvoorbeeld een mengpaneel met twee XLR uitgangen verbinden met een HiFi versterker die enkel over tulp ingangen beschikt.

Bestellen

De juiste XLR naar tulp in ons assortiment gevonden? Bestel vandaag en wij zorgen ervoor dat je ‘m vrijwel altijd de volgende dag in huis hebt. Mocht je nog vragen hebben over welke XLR kabel het meest geschikt is voor jouw situatie, neem dan gerust contact op met een van onze productspecialisten. Ook wanneer je twijfelt of je een jack of RCA kabel nodig hebt, staan onze specialisten voor je klaar.

Chatten