Tulp naar tulp kabels

De tulp naar tulp kabel wordt voornamelijk gebruikt voor het onderling verbinden van audioapparatuur. De tulp naar tulp kabel wordt ook wel RCA kabel genoemd maar in de volksmond geniet tulp naar tulp toch de voorkeur.

Filteren
Filteren

13 producten

Van laag naar hoog sorteren
  1. Type connector
    Tulp naar tulp
Filteren

13 producten

Van laag naar hoog sorteren

De tulp naar tulp kabel wordt voornamelijk gebruikt voor het onderling verbinden van audioapparatuur. De tulp naar tulp kabel wordt ook wel RCA kabel genoemd maar in de volksmond geniet tulp naar tulp toch de voorkeur.

Wat is een tulp naar tulp kabel?

De tulp naar tulp kabel wordt veel gebruikt door DJ’s om mediaplayers te verbinden met een mixer. Maar ook veel HiFi apparaten beschikken over de tulpaansluiting. De tulp naar tulp kabel dient in al deze gevallen voor de overdracht van een onversterkt audio signaal.

De tulp naar tulp kabel beschikt aan weerszijden over mannelijke RCA connectoren. In ons assortiment zijn diverse tulp naar tulp kabels te vinden. Zo zijn er verschillende lengtes tulp naar tulp kabels. Maar een ander belangrijk onderling verschil is de prijs en daarmee ook de kwaliteit. Het komt dikwijls voor dat de ene tulp naar tulp kabel duurder is dan de andere. Deze meerprijs is vrijwel altijd het gevolg van het gebruik van hoogwaardige componenten en een nauwkeurig productieproces.

Tulp naar tulp kabel aansluiten

Het aansluiten van een tulp naar tulp kabel is erg gemakkelijk. De connectoren van de tulp naar tulp kabel zijn voorzien van kleurcodering. Dankzij deze kleurcodes is het simpel om het linker en rechter signaal van elkaar te onderscheiden. Zorg dus dat de kleur van de connector op de apparaten die je wil verbinden overeenkomt om een juist stereobeeld te realiseren. Vervolgens is het aansluiten een kwestie van de connector verbinden op de juiste aansluiting van het apparaat dat je wil verbinden. Let er hierbij goed op voor welke aansluiting op een versterker je kiest. Veel versterkers zijn voorzien van meerdere tulpaansluitingen. Het apparaat dat je met de tulp naar tulp kabel wil verbinden zal met een van deze aansluitingen verbonden moeten worden. Het is daarna van belang het juiste ingangssignaal te selecteren op je versterker. Heb je de tulp naar tulp kabel bijvoorbeeld op de aux aansluiting op de versterker aangesloten? Dan dien je op de versterker ook het aux signaal als invoersignaal te selecteren.

Het is tevens van belang ervoor te zorgen dat het volume van eventuele versterking laag staat wanneer je een tulp naar tulp kabel aansluit. Hiermee voorkom je een kortstondige harde brom. Wanneer je de tulp naar tulp kabel verbindt maakt de middenpen namelijk eerst contact voordat de afschermingsring contact maakt. Dit zorgt voor een korte brom, dit is op hoog volume natuurlijk niet erg aangenaam.

Tulp naar tulp kabel kopen?

Bestel vandaag nog de benodigde kabel en ontvang deze morgen al in huis! Twijfel je tussen verschillende kabels? Neem dan contact op met onze productspecialisten. Zij helpen je graag bij het vinden van de juiste tulp naar tulp kabel.

Chatten