Tulp naar tulp kabels

Een tulp naar tulp kabel wordt voornamelijk gebruikt voor het onderling verbinden van audioapparatuur. Een tulp naar tulp kabel wordt in de volksmond ook wel een RCA kabel genoemd en zorgt voor de overdracht van een onversterkt audiosignaal. Bekijk snel ons audio kabel assortiment voor de juiste tulp naar tulp kabel.

Filteren
Filteren

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type connector
    Tulp naar tulp
Filteren

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Audiokabels
❓Welke audio kabel heb ik nodig?

De keuze voor een audio kabel is volledig afhankelijk van het soort in- of uitgang van jouw audioapparaten. Wanneer bijvoorbeeld een van je audioapparaten een tulp/RCA-aansluiting heeft en het andere een XLR-aansluiting heeft, zul je een XLR naar tulp kabel moeten hebben. 

🔝 Wat is de beste audio kabel?

Om te bepalen wat de beste audio kabel is, moet je naar verschillende factoren kijken. Kijk daarom altijd goed naar het type connector, de dikte van de audio kabel en wat de prijs-kwaliteitverhouding is. Door die factoren samen te vatten, kun jij bepalen welke audio kabel jij nodig hebt.

Wat is een tulp naar tulp kabel?

Een tulp naar tulp kabel beschikt aan weerszijden over mannelijke RCA connectoren. Een kabel als deze verbindt audioapparatuur met elkaar. Zo’n kabel wordt bijvoorbeeld door DJ’s gebruikt om mediaplayers te verbinden met een mixer. Ook veel HiFi apparaten beschikken over een tulp aansluiting, waardoor je ze met een tulp kabel met andere audioapparaten kunt verbinden.

RCA kabel aansluiten

Het aansluiten van een RCA kabel is erg gemakkelijk. De connectoren van de tulp naar tulp kabel zijn voorzien van kleurcodering. Dankzij deze kleurcodes is het simpel om het linker- en rechtersignaal van elkaar te onderscheiden. Zorg dus dat de kleur van de connector op de apparaten die je wil verbinden overeenkomt om een juist stereobeeld te realiseren. 

Vervolgens is het aansluiten een kwestie van de connector verbinden op de juiste aansluiting van het apparaat dat je wilt verbinden. Let er hierbij goed op voor welke aansluiting op een versterker je kiest. Veel versterkers zijn voorzien van meerdere tulpaansluitingen. Het apparaat dat je met de RCA kabel wilt verbinden, zal met een van deze aansluitingen verbonden moeten worden. Het is daarna van belang het juiste ingangssignaal te selecteren op je versterker. Heb je de tulp naar tulp kabel bijvoorbeeld op de aux aansluiting op de versterker aangesloten? Dan dien je op de versterker ook het aux signaal als invoersignaal te selecteren.

Het is bovendien van belang ervoor te zorgen dat het volume van eventuele versterking laag of uit staat wanneer je een tulp naar tulp kabel aansluit. Hiermee voorkom je een kortstondige harde brom. Wanneer je de kabel verbindt, maakt de middenpen namelijk eerst contact voordat de afschermingsring contact maakt. Dit zorgt voor een korte brom, wat op hoog volume niet erg aangenaam is. In sommige gevallen kan het zelfs voor beschadigde apparatuur zorgen.

Verschil in prijs en kwaliteit

Er zijn veel verschillende soorten tulp naar tulp kabels. Niet alleen de prijs is anders, maar ook de kwaliteit verschilt. Het komt dikwijls voor dat de ene tulp naar tulp kabel duurder is dan de andere. Deze meerprijs is vrijwel altijd het gevolg van het gebruik van hoogwaardige componenten en een nauwkeurig productieproces. En bovendien gaan duurdere kabels vaak langer mee en leveren ze vrijwel altijd een betere audiokwaliteit.

Tulp naar tulp kabel kopen?
Bestel vandaag nog de benodigde tulp naar tulp kabel en ontvang deze vrijwel altijd morgen al in huis! Twijfel je tussen jack, XLR of RCA kabels? Neem dan contact op met onze productspecialisten. Zij helpen je graag bij het vinden van de juiste kabels.

Chatten