78 toeren platenspelers

De 78 toeren platenspeler is voornamelijk bedoeld voor oude grammofoon platen. Rond 1900 werden platen geproduceerd die op 78 toeren af werden gespeeld. De 78 toeren platenspeler maakt het mogelijk om nu weer naar die oude platen te luisteren. Met een 78 toeren platenspeler haal je een model platenspeler in huis die elke plaat op het juiste tempo af kan spelen.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 73

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Aantal toeren
    78 toeren
Filteren

Producten 1-24 van 73

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Platenspelers
❓ Wat is een platenspeler?

Een platenspeler is een elektrisch apparaat dat wordt gebruikt om audio-opnamen af te spelen. Vinyl platen worden op de draaitafel van de platenspeler gelegd en met een constante snelheid rondgedraaid. De geluiden worden weergegeven door een naald die langs de spiraalvormige groef van de plaat loopt.

🎼 Wat voor afspeelmogelijkheden zijn er?

De meeste platenspelers uit ons assortiment bieden je de mogelijkheid om platen af te spelen op drie verschillende snelheden namelijk: 33⅓, 45 en 78 toeren. Hierdoor kan je LP's, singles en de oudere 78 toeren platen afspelen. Hierdoor kan je dus je hele collectie probleemloos afspelen

🔈 Heb ik een voorversterker nodig bij mijn platenspeler?

Wanneer boven de RCA-aansluiting op je platenspeler ‘’line-out’’ staat heb je geen phono voorversterker nodig. Staat er ‘’phono-out’’? Dan heb je wel een voorversterker nodig.

🔗 Hoe kan ik een platenspeler verbinden met een soundbar?

Wanneer er een RCA/tulp aansluiting op je soundbar zit sluit je een platenspeler gemakkelijk aan met een tulp kabel. Heeft je soundbar toch andere aansluitingen? Dan heb je waarschijnlijk een converter nodig.

🔛 Hoe verbind je een platenspeler met een Bluetooth speaker?

Hiervoor heb je een platenspeler met bluetooth uitgang nodig (Bluetooth out). Deze platenspelers kunnen het audio signaal doorsturen naar de Bluetooth speaker. Zo kan je via een Bluetooth speaker toch naar je favoriete Vinyl platen luisteren. 

🕐 Hoe lang gaat een naald mee?

Helaas is er geen eenduidig antwoord op deze vraag mogelijk. De levensduur van een naald is namelijk erg afhankelijk van hoe vaak je platen draait. Hoe de platenspeler is afgesteld en hoe je jouw platenspeler en platen onderhoud heeft eveneens invloed op de levensduur. 

78 toeren platenspeler

Een 78 toeren platenspeler die ook platen van 33 en 45 toeren af kan spelen, is de meest breed inzetbare soort platenspeler op het gebied van toerentallen. Vrijwel alle vinyl platen speel je af op 33 of 45 toeren, de voorloper van het huidige vinyl was de grammofoonplaat. Deze grammofoonplaten werden op 78 toeren afgespeeld, om deze goed af te kunnen spelen heb je dus een 78 toeren platenspeler nodig. Omdat je vast niet alleen naar 78 toeren lp’s wil luisteren is er de platenspeler 33 45 78 toeren, zo kan je elke plaat op het juiste tempo afspelen.

Voor de muziekliefhebber met een uitgebreide collectie platen is de platenspeler 33 45 78 toeren dus een ontzettend flexibele platenspeler. Zowel de oude grammofoonplaten als de nieuwste albums die op vinyl worden uitgebracht klinken perfect op deze platenspelers.

LP 78 toeren

Zoals al kort werd beschreven is de LP 78 toeren een relatief oude soort plaat. Tot ongeveer 1950 was dit de meest gangbare soort plaat. De meeste van deze platen werden gemaakt van schellak, maar door het gebruik van betere materialen zoals vinyl kon de snelheid die nodig is om platen af te spelen worden verlaagd tot 45 of 33 toeren.

Op de meeste LP 78 toeren staat door de tijd waarin deze veel werd gebruikt voornamelijk klassieke muziek, aangezien dit de muzieksoort was die tussen 1900 en 1950 veel werd geluisterd. Wanneer je een echte liefhebber bent van klassieke muziek is het gebruik van de 78 toeren platenspeler aan te raden. Veel oude klassieke platen kan je met dit model op de juiste manier afspelen.

78 toeren platenspeler kopen

Wil je naar de oude platen kunnen luisteren op de manier zoals ze ooit bedoeld zijn? Denk dan niet langer na en koop een 78 toeren platenspeler. Bestel vandaag nog en ontvang je 78 toeren platenspeler nog razendsnel in huis. Daarnaast biedt MaxiAxi 2 jaar garantie en heb je een zichttermijn van 30 dagen. Wanneer je nog vragen hebt over de 78 toeren platenspeler kan je altijd contact opnemen met een van onze productspecialisten. Zij helpen je graag de juiste platenspeler te vinden, maar geven je ook het beste advies als jij bijvoorbeeld een ander product uit de Home & HiFi-categorie hebt gezien!

Chatten