Mobiele geluidsinstallaties

Mobiele geluidsinstallaties zijn speakers die beschikken over een ingebouwde accu. Mobiele geluidsinstallaties zijn er van groot tot klein, daardoor kan je met een mobiele geluidsinstallatie inzetten voor bijvoorbeeld toespraken of feestjes op plekken waar geen stroompunt aanwezig is. De mobiele geluidsinstallatie is echt overal te gebruiken!

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 67

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 67

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Veelgestelde vragen over Mobiele geluidsinstallaties
🔉 Welke mobiele geluidsinstallatie moet ik kiezen?

Helaas is er niet echt een gemakkelijke manier om snel te bepalen welke mobiele geluidsinstallatie jij precies nodig hebt. Natuurlijk verschillen de exacte wensen voor iedereen. Daarom is het vooral belangrijk om zelf na te gaan over welke functies jouw mobiele geluidsinstallatie zou moeten voorzien alvorens je een keuze maakt.

🚀 Hoe haal ik het maximale uit een mobiele geluidsinstallatie?

Ga goed na welke functies je mobiele speaker moet hebben. Daarnaast is het vermogen en de accuduur van een speaker van belang. Zorg altijd voor een beetje spelingsruimte in vermogen en verwachte accuduur ten tijde van je aankoop. Zo weet je zeker dat je niet snel te kort komt.

🔋 Hoe lang gaat de accu van een mobiele speaker mee?

Hoelang de accu van je mobiele speaker het volhoudt is afhankelijk van meerdere factoren. Natuurlijk is de capaciteit van de accu een belangrijke factor. Daarnaast hangt het heel erg af van hoe je de speaker gebruikt. Bij hoge volumes zal je accu namelijk een stuk eerder leeg zijn dan wanneer je de muziek zachtjes afspeelt.

🔝 Wat is de beste mobiele speaker?

Er zijn veel goede mobiele speakers. Het is vooral belangrijk een speaker te vinden die precies aansluit op jouw wensen. Iedereen zal een mobiele geluidsinstallatie op een andere manier gebruiken. Voor elke toepassing is weer een ander model geschikt. Om een passend model te vinden raden we je aan om goed na te gaan welke functies je nodig hebt en vervolgens de filters op deze pagina te gebruiken om zo de beste mobiele speaker te vinden.

Wat is een mobiele geluidsinstallatie?

Vaak bestaat een mobiele geluidsinstallatie uit een of meerdere mobiele speakers. Een mobiele geluidsinstallatie beschikt in ieder geval altijd over twee unieke kenmerken, namelijk:

 1. Een mobiele speaker heeft altijd een accu, dit zorgt ervoor dat jij de geluidsinstallatie altijd en overal kunt gebruiken. Er is dankzij de ingebouwde accu geen stopcontact meer nodig om via de mobiele speaker naar je favoriete muziek te kunnen luisteren.
 2. Een mobiele geluidsinstallatie is ook altijd voorzien van een ingebouwde versterker, je kan ze dus enigszins vergelijken met actieve speakers.

Waar gebruik je een draagbare speaker?

De ingebouwde accu van mobiele geluidsinstallaties biedt natuurlijk vele mogelijkheden. Je bent met een draagbare speaker immers niet meer afhankelijk van stopcontacten voor stroomtoevoer. Je neemt de mobiele gemakkelijk mee naar buiten. Naast feestjes in de buitenlucht zijn deze draagbare speakers ook perfect voor artiesten of sprekers die veel rondreizen. Een aantal andere toepassingen waarvoor het gebruik van draagbare speakers perfect is zijn:

 • Productdemonstraties
 • Lezingen
 • Presentaties en toespraken

Voor bovenstaande toepassingen is er bij de meeste mobiele geluidsinstallaties in het ontwerp rekening gehouden met het vervoer van de mobiele speaker. Zo zijn veel modellen voorzien van geïntegreerde handvaten en wieltjes waardoor je de speakers gemakkelijk meeneemt.

Wat voor mobiele geluidsinstallatie moet ik kopen?

Welke mobiele geluidsinstallatie jij moet kiezen hangt af van de wensen die je hebt. Het is namelijk erg belangrijk om jezelf goed te bedenken waar jij de mobiele geluidsinstallatie voor gaat gebruiken. Een aantal belangrijke vragen om jezelf af te stellen zijn:

 • Hoe groot moet de speaker zijn?: De geluidsinstallatie moet natuurlijk wel over voldoende kracht beschikken voor de feestjes die je wil houden of de toespraken die je wil doen. Over het algemeen geldt; hoe groter de woofer en hoe hoger het wattage des te meer kracht heeft de mobiele speaker.
 • Heb ik een microfoon nodig?: Voor toespraken, presentaties en karaoke of zang is een goede microfoon belangrijk. Kijk dus goed of deze is inbegrepen.
 • Welke functies heb ik nodig?: Voor het afspelen van je Spotify playlist via je telefoon zal je Bluetooth nodig hebben. Wil je MP3 bestanden afspelen via USB? Dan heb je een USB aansluiting nodig. Bedenk goed hoe je muziek af wil spelen en of de daarvoor benodigde functies ook aanwezig zijn op de mobiele speaker.

Ideale oplossing voor velen

Mobiele geluidsinstallaties zijn zoals je vast begrijpt heel erg praktisch. Om je een idee te geven van de mogelijkheden hebben we een aantal situaties waarvoor de mobiele geluidsinstallatie perfect is voor je verzameld.

Mobiele DJ

Voor een rondreizende DJ is een mobiele geluidsinstallatie enorm handig. Het vervoer en het op- en afbouwen is erg gemakkelijk. Vaak weet je niet precies waar je als DJ terecht komt en of er altijd een stopcontact aanwezig is. Dankzij de ingebouwde accu kan jouw show altijd doorgaan.

Sportteams

De laatste jaren is de mobiele geluidsinstallatie ontzettend populair onder sportteams. Voornamelijk het trolley speaker model is erg gewild. Dit komt doordat je de trolley speaker gemakkelijk mee kunt nemen naar een uitwedstrijd. Heeft je team een oppepper nodig? Of valt er na de wedstrijd wat te vieren? Dan is een trolley speaker natuurlijk de beste oplossing.

Feesten

Een mobiele geluidsinstallatie is natuurlijk perfect voor een feestje! Waar is dat feestje? Dat maakt niets uit! De grote voordelen van deze partyspeakers zijn:

 • Waar je je feest ook geeft, je hebt overal muziek. Je bent niet afhankelijk van de netstroom, tenzij je de accu natuurlijk moet opladen!
 • Stream je feestmuziek via Bluetooth. Het streamen van muziek supergemakkelijk, jij bent dus de DJ!
 • Binnen no-time maak jij van je feestje een karaokeavond, je hoeft enkel de microfoon aan te zetten en je bent klaar om de sterren van de hemel te zingen.
 • De sfeervolle LED-verlichting die in sommige speakers is ingebouwd maakt het feestje compleet! In de meeste gevallen is deze verlichting overigens apart in- en uit te schakelen.

Extra’s bij een mobiele geluidsinstallatie

Bij mobiele geluidsinstallaties zijn er ontzettend veel functies om voor te kiezen. Het is voordat je een mobiele installatie koopt erg belangrijk om van tevoren goed na te gaan welke functies je nodig hebt. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

 • Mobiele speaker met microfoon: Vrijwel al onze mobiele geluidsinstallaties beschikken over een microfooningang. Dit zorgt dat je te allen tijde jezelf hoorbaar kunt maken. Een microfoon is natuurlijk handig tijdens een presentatie, maar ook zeker tijdens een feestje. Hoe leuk is het op spontaan een karaokeavond te beginnen? Veel mobiele geluidsinstallaties hebben zelfs een bijpassende draadloze microfoon! De ontvanger zit dan ingebouwd in de speakerkast wat weer zorgt voor een optimaal gebruiksgemak, je hebt hierdoor nog meer bewegingsvrijheid.
 • Mobiele speaker met bluetooth: De meeste speakers beschikken over een diverse afspeelmogelijkheden, Bluetooth is wat ons betreft echter een echte must-have. Je kunt dan gemakkelijk je smartphone verbinden, je favoriete playlist openen en het feest kan beginnen.
 • Tophat: De meeste mobiele speakers beschikken over een tophat. Een tophat is een gat in de onderkant van de speaker waarmee je de speaker gemakkelijk op een statief kunt plaatsen. Wanneer je dit doet zorg je er voor dat het geluid beter door een ruimte kan worden verspreid. Hoe meer mensen er in een bepaalde ruimte zijn, hoe groter het voordeel van een speaker ‘op hoogte’. Uiteraard is het ook een prima optie om de speaker aan de muur of het plafond te bevestigen, maar juist bij mobiele speakers die in de regel vaak verplaatst en vervoerd worden is dat niet altijd even handig.

Mobiele geluidsinstallatie kopen

Ben je overtuigd van alle voordelen van een mobiele geluidsinstallatie en wil je er een in huis halen? Bestel je mobiele speaker bij MaxiAxi en ontvang hem nog razendsnel! Toch nog vragen of heb je advies nodig? Neem gerust contact op met een van onze product specialisten. Zij helpen je graag bij het vinden van de beste mobiele geluidsinstallatie.

Chatten