Mobiele geluidsinstallaties

De naam verklapt het eigenlijk al, een mobiele geluidsinstallatie is een speaker die beschikt over een ingebouwde accu. Je kan een mobiele geluidsinstallatie dus overal gebruiken!

Filteren

Producten 1-24 van 67

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 67

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Mobiele geluidsinstallaties
Wat is een mobiele geluidsinstallatie?

Een mobiele geluidsinstallatie beschikt over een ingebouwde versterker en accu. Hierdoor is een mobiele geluidsinstallatie gemakkelijk te verplaatsen en overal te gebruiken.

Welke mobiele geluidsinstallatie moet ik kiezen?

Helaas is er geen formule waarmee je gemakkelijk kan berekenen welke mobiele geluidsinstallatie jij precies nodig hebt. Natuurlijk verschillen de exacte wensen voor iedereen. Daarom is het vooral belangrijk om na te gaan over welke functies jouw mobiele geluidsinstallatie zou moeten voorzien alvorens je een keuze maakt.

Hoelang gaat de accu mee?

Dat verschilt natuurlijk per mobiele geluidsinstallatie. De accuduur is onder andere afhankelijk van de grootte van de speaker en de ingebouwde accu. Daarnaast hangt het natuurlijk af van hoe je de mobiele speaker gebruikt, bij hogere volumes is je accu natuurlijk sneller leeg dan bij lagere volumes.

Het maximale uit je installatie halen?

Ga goed na welke functies je mobiele speaker moet hebben. Daarnaast is het vermogen van een speaker van belang. Zorg altijd voor een beetje spelingsruimte in vermogen ten tijde van je aankoop. Zo weet je zeker dat je niet snel te kort komt.

Wat is een mobiele geluidsinstallatie?

Een mobiele geluidsinstallatie, ook wel mobiele speaker genoemd, beschikt altijd over twee unieke kenmerken. Ten eerste beschikt een mobiele speaker altijd over een accu, dit zorgt dat jij de geluidsinstallatie altijd en overal kunt gebruiken. Ten tweede beschikt deze altijd over een ingebouwde versterker, je kan het dus vergelijken met een actieve speaker.

Wanneer gebruik je een mobiele geluidsinstallatie?

Het grote voordeel is natuurlijk de accu, dit zorgt dat jij niet meer afhankelijk bent van een stopcontact. Je neemt de speaker dus gemakkelijk mee naar buiten. Naast feestjes in de buitenlucht zijn deze mobiele muziekinstallaties ook perfect voor artiesten of sprekers die veel rondreizen.

De mobiele geluidsinstallatie is perfect te gebruiken tijdens:

 • Productdemonstraties
 • Lezingen
 • Presentaties en toespraken
 • Muziekale ondersteuning tijdens feestjes
 • Muziek luisteren op het strand, terras etc.

Om het reizen gemakkelijk te maken hebben de meeste mobiele luidsprekers geïntegreerde handvaten en wielen om ze gemakkelijk mee te kunnen nemen tijdens het reizen.

Speaker voor in de kleedkamer

De laatste jaren is de mobiele geluidsinstallatie ontzettend populair onder sportteams. Dit komt omdat je de installatie gemakkelijk mee kunt nemen naar een uitwedstrijd. Heeft je team dus een oppepper nodig? Of valt er na de wedstrijd wat te vieren? Dan is een speaker op wielen natuurlijk de beste oplossing.

Welke mobiele geluidsinstallatie moet ik kiezen?

Dat is een vraag die wij natuurlijk niet voor je kunnen beantwoorden. Het is namelijk belangrijk dat je goed nagaat waar jij de mobiele geluidsinstallatie voor gaat gebruiken. In ons assortiment zijn bijvoorbeeld de merken Fenton en Vonyx ruim vertegenwoordigd.

Vragen die je jezelf moet stellen voor je overgaat tot een aankoop zijn:

 • Hoe groot moet de speaker zijn? Kort door de bocht: Hoe groter de woofer, hoe meer vermogen. In ons assortiment kan je terecht voor grote maar ook draagbare geluidinstallaties.
 • Heb ik een microfoon nodig?
 • Welke functies wil ik gaan gebruiken?

Handig voor de drive in DJ

Een mobiele geluidsinstallatie wordt ook regelmatig gebruikt door de rondreizende Dj’s die bijvoorbeeld regelmatig op bruiloften draaien. Omdat je nooit weet waar je terecht komt en of je daar je spullen gemakkelijk op het stopcontact kunt aansluiten zijn de speakers op accu altijd een verstandige keus! 

Mobiele geluidsinstallatie met microfoon

Al onze installaties beschikken over een microfooningang. Dit zorgt dat je te allen tijde jezelf hoorbaar kunt maken. Dit is natuurlijk handig tijdens een presentatie, maar ook zeker tijdens een feestje. Hoe leuk is het op spontaan een karaoke avond te beginnen?  Bij een groot aantal mobiele speakers krijg je zelfs een draadloze microfoon gratis! De ontvanger zit dan ingebouwd in de speakerkast wat weer zorgt voor een optimaal gebruiksgemak, je hebt hierdoor namelijk meer bewegingsvrijheid.

 

Mobiele speaker met bluetooth

De meeste speakers beschikken over een USB en/of SD ingang, dit is leuk maar natuurlijk niet helemaal van deze tijd. Wij adviseren daarom altijd een mobiele speaker te kiezen die beschikt over een Bluetooth functie. Je kunt dan gemakkelijk je smartphone verbinden, je favoriete playlist openen en het feest kan beginnen. De meeste beschikken over Bluetooth, maar het is altijd goed om even extra op de specificaties te letten. Dit is namelijk een functie die je echt niet wilt missen.

Andere aansluitmogelijkheden

Naast Bluetooth kan je natuurlijk ook een andere autobron aansluiten, hierbij kan je denken aan een laptop, tablet maar bijvoorbeeld ook je tv of dvd-speler. Wil je het professioneler aanpakken? Dan heb je altijd nog de mogelijkheid om je mengpaneel aan te sluiten!

De partyspeaker

Een mobiele geluidsinstallatie is natuurlijk perfect voor een feestje! Waar is dat feestje? Dat maakt niets uit! De grote voordelen van deze partyspeakers zijn:

 • Waar je je feest ook geeft, je hebt overal muziek.
 • Stream je feestmuziek via Bluetooth.
 • Je bent niet afhankelijk van het netstroom, tenzij je de accu natuurlijk moet opladen!
 • Het streamen van muziek super gemakkelijk, jij bent dus de DJ!
 • Binnen korte tijd maak jij van je feestje een karaokeavond, je hoeft enkel de microfoon aan te zetten en je bent klaar om de sterren van de hemel te zingen.

De sfeervolle LED-verlichting die in sommige speakers is ingebouwd maakt het feestje compleet! In de meeste gevallen is deze verlichting overigens apart in- en uit te schakelen. Dit maakt de speakers wat breder inzetbaar omdat je de verlichting dan tijdens een relaxed drankje met vrienden eventueel uit kunt schakelen.

Hoelang gaat de accu mee?

De ingebouwde accu gaat natuurlijk een keer leeg waarna de accu via het stopcontact weer opgeladen kan worden. De gebruiksduur van een volle accu is lastig vast te stellen, het ligt namelijk aan wat je met de speaker doet. Heb je het volume vol opengedraaid? Dan zal je accu een stuk sneller leeg zijn. Hou je hier rekening mee? Dan is een accuduur van 6 a 7 uur zeker niet ondenkbaar.

Je mobiele geluidsinstallatie op een statief plaatsen

De meeste mobiele speakers beschikken over een tophat. Een tophat is een gaat in de onderkant van de speaker waarmee je de speaker gemakkelijk op een statief kunt plaatsen. Dit zorgt weer dat het geluid beter door de ruimte wordt verspreid. Hoe meer mensen er in een bepaalde ruimte zijn, hoe groter het voordeel van een speaker ‘op hoogte’. Op die manier wordt het geluid logischerwijs beter door de ruimte verspreid in plaats van dat het je publiek afketst. Uiteraard is het ook een prima optie om de speaker aan de muur of het plafond te bevestigen maar juist bij mobiele speakers die in de regel vaak verplaatst en vervoerd worden is dat niet altijd even handig.

Het maximale uit je installatie halen? 

Een losse speaker is natuurlijk mooi, maar als je echt wilt knallen dan raden we je zeker aan eens te kijken voor een subwoofer. Deze zorgt voor een heerlijk lage bas die je tot in je tenen voelt.

Mobiele geluidsinstallatie kopen

Hopelijk hebben we al je vragen kunnen beantwoorden en weet jij wat je wel en niet kunt verwachten. Mocht dit toch niet zo zijn dan helpen we je natuurlijk heel graag. Je kunt met al je vragen, problemen of voor een advies op maat terecht bij de experts van onze klantenservice.

Chatten