Platenspeler met ingebouwde speakers

Een platenspeler met speakers is precies wat je zoekt. Een platenspeler met speakers zorgt er namelijk voor dat je op een makkelijke manier kan luisteren naar al jouw favoriete platen. Door de jaren heen heeft de ontwikkeling van platenspelers niet stilgestaan. Daar waar je vroeger voornamelijk je platenspeler moest aansluiten op losse speakers of een stereoset, is het nu mogelijk om een platenspeler met speakers te kopen. Hierdoor kan je de platenspeler makkelijk op een kastje kwijt zonder dat je de speakers nog ergens moet plaatsen.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 68

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type speakers
    Ingebouwde speakers
Filteren

Producten 1-24 van 68

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Platenspelers
❓ Wat is een platenspeler?

Een platenspeler is een elektrisch apparaat dat wordt gebruikt om audio-opnamen af te spelen. Vinyl platen worden op de draaitafel van de platenspeler gelegd en met een constante snelheid rondgedraaid. De geluiden worden weergegeven door een naald die langs de spiraalvormige groef van de plaat loopt.

🎼 Wat voor afspeelmogelijkheden zijn er?

De meeste platenspelers uit ons assortiment bieden je de mogelijkheid om platen af te spelen op drie verschillende snelheden namelijk: 33⅓, 45 en 78 toeren. Hierdoor kan je LP's, singles en de oudere 78 toeren platen afspelen. Hierdoor kan je dus je hele collectie probleemloos afspelen

🔈 Heb ik een voorversterker nodig bij mijn platenspeler?

Wanneer boven de RCA-aansluiting op je platenspeler ‘’line-out’’ staat heb je geen phono voorversterker nodig. Staat er ‘’phono-out’’? Dan heb je wel een voorversterker nodig.

🔗 Hoe kan ik een platenspeler verbinden met een soundbar?

Wanneer er een RCA/tulp aansluiting op je soundbar zit sluit je een platenspeler gemakkelijk aan met een tulp kabel. Heeft je soundbar toch andere aansluitingen? Dan heb je waarschijnlijk een converter nodig.

🔛 Hoe verbind je een platenspeler met een Bluetooth speaker?

Hiervoor heb je een platenspeler met bluetooth uitgang nodig (Bluetooth out). Deze platenspelers kunnen het audio signaal doorsturen naar de Bluetooth speaker. Zo kan je via een Bluetooth speaker toch naar je favoriete Vinyl platen luisteren. 

🕐 Hoe lang gaat een naald mee?

Helaas is er geen eenduidig antwoord op deze vraag mogelijk. De levensduur van een naald is namelijk erg afhankelijk van hoe vaak je platen draait. Hoe de platenspeler is afgesteld en hoe je jouw platenspeler en platen onderhoud heeft eveneens invloed op de levensduur. 

De voordelen van een platenspeler met boxen

Het gemak dat een platenspeler met boxen biedt is groot. Om duidelijk te maken wat de grootste voordelen zijn hebben we een aantal van de voordelen van een platenspeler met boxen op een rijtje gezet: 

  • Compact. Een platenspeler met speakers is erg compact. Hierdoor is deze gemakkelijk op te nemen in het interieur. Waar andere platenspelers met losse speakers veel ruimte in beslag kunnen nemen doet de platenspeler met boxen dat niet. Een gebrek aan ruimte vormt dus geen belemmering meer.
  • Compleet. Je hoeft niet meer op zoek naar bijpassende speakers. Het kan erg verwarrend zijn alle verschillende speakers die op de markt zijn. Het uitzoeken van de juiste speakers bij een platenspeler is normaal gesproken een hele opgave. Door de platenspeler met speakers heb je in ieder geval een zorg minder. 
  • Draadloos. Veel platenspelers met speakers beschikken over Bluetooth waardoor je jouw smartphone, tablet of laptop ook draadloos kan verbinden met de platenspeler. Zo stream je dus gemakkelijk je favoriete playlists naar je platenspeler met boxen en heb je verder niets nodig om naar al je favoriete muziek te kunnen luisteren. 

Zo werkt een platenspeler met ingebouwde speakers

De werking van een platenspeler met ingebouwde speakers is in essentie niet heel veel anders dan die van een reguliere platenspeler. Het grote verschil zit hem zoals de naam vast al doet vermoeden in de ingebouwde speakers. Net zoals bij andere modellen heeft een platenspeler met ingebouwde speakers een naald die de plaat leest, een draaiend plateau en een element dat de trillingen van de naald omzet in een elektrisch signaal. Het verschil is dus dat de versterker en de speakers die nodig zijn om dit signaal hoorbaar te maken in de behuizing van de platenspeler zijn gebouwd. Bij een platenspeler met speakers heb je dus geen extra’s nodig om van je langspeelplaten te kunnen genieten. 

De positie van de speakers

De speakers van een platenspeler met speakers zitten vaak onder in de kast gebouwd. Natuurlijk is de exacte plaatsing per model verschillend. De speakers kunnen bijvoorbeeld zichtbaar zijn aan de voor- of zijkant, maar er zijn ook een groot aantal modellen platenspeler met speakers in ons assortiment waarbij de speaker aan de onderzijde zichtbaar is. 

Ook de afwerking verschilt per platenspeler met speakers. Zo zie je bij sommige modellen goed waar de speaker zich bevindt. Bij andere modellen wordt de speaker slim verwerkt in het design waardoor het bijna niet op zal vallen wanneer de platenspeler over speakers beschikt. Uiteraard blijft het een kwestie van smaak, sommige mensen vinden het mooi de speakers duidelijk te kunnen zien en anderen weer niet. Voor de kwaliteit van het geluid zal het verschil niet heel groot zijn. Het is dus aan jou wat je mooier vindt. 

Beste platenspeler met ingebouwde speakers

Bestel vandaag nog je favoriete platenspeler met ingebouwde speakers voor de laagste prijs bij MaxiAxi.com en geniet morgen al van al je favoriete platen. Wil je toch nog wat meer weten over de platenspeler met ingebouwde speakers of ben je op zoek naar andere audio hifi producten? Neem dan direct contact op met een van onze productspecialisten. Zij staan op werkdagen van 9:00 tot 17:00 voor je klaar om al je vragen telefonisch, per e-mail of per chat te beantwoorden.

Chatten