Privacy

Welke gegevens hebben we van je en waarom?

Wij beloven dat we altijd heel zorgvuldig met je persoonlijke gegevens omgaan. Maar welke gegevens hebben we nu precies van je en waarom? Dat lees je in de uitleg hieronder.

Naam, adres, postcode en woonplaats
Die gegevens hebben we uiteraard nodig om je pakket zo snel mogelijk netjes bij je thuis te kunnen bezorgen.

Telefoonnummer
Als er dingen onduidelijk zijn of als er iets mis dreigt te gaan bellen we graag even om het zo snel mogelijk op te lossen.

E-mailadres
We sturen je direct na je bestelling een bevestiging en nadat je bestelling is verzonden ontvang je ook een track en trace mail om het pakket te kunnen volgen.

Betaalgegevens
Wij maken gebruik van de volledig beveiligde betaalomgeving van onze betrouwbare partner Docdata waar je gegevens worden opgeslagen. Zij koppelen je betaling aan de juiste bestelling waarna wij deze kunnen verzenden. Verder gebruiken we je betaalgegevens alleen om een eventuele terugbetaling te doen.

IP-adres
Op basis van je IP-adres kunnen we je helpen om winkelen zo makkelijk mogelijk te maken. Je hoeft bijvoorbeeld (als je een account hebt) niet steeds opnieuw in te loggen en we onthouden wat je in je winkelwagen hebt gestopt. Handig :) Daarnaast kunnen we op basis van een IP-adres fraudegevallen herkennen en voorkomen.


Naast de afhandeling van je bestelling gebruiken we je gegevens ook voor…

Jouw persoonlijke account
Je vindt je persoonlijke gegevens terug in je account op onze website. Op die manier hoef je niet steeds opnieuw je gegevens in te voeren.

Vragen en garantiegevallen
Als je vragen hebt over een bestelling die je in het verleden bij ons hebt gedaan dan moeten we natuurlijk wel weten waar het precies om gaat. Datzelfde geldt voor garantiegevallen. Om die reden bewaren we gegevens van je eerdere bestellingen.

Aximail
Om onze Aximail zo interessant mogelijk voor je te maken kijken we wat je in het verleden hebt besteld en welke pagina’s je hebt bezocht. We kunnen de aanbiedingen dan op je interesses aanpassen. Als je de mail liever niet ontvangt dan kun je je natuurlijk eenvoudig uitschrijven. Dat kan via de link onder elke mail.

Verbeteringen aan de website
We willen er graag voor zorgen dat onze website zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van onze klanten. Waar zoek je naar? En kun je eenvoudig vinden waar je naar zocht? Daar komen we graag achter zodat we onze website continu kunnen blijven verbeteren. Daarom verzamelen we gegevens over klantgedrag zoals bijvoorbeeld welke pagina’s worden bezocht, waar op wordt gezocht en op welke links er wordt geklikt.

We willen benadrukken dat we onze verzameling van persoonsgegevens zoveel mogelijk proberen te beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden. We hebben uiteraard beveiligingsmaatregelen genomen om je persoonsgegevens zo goed mogelijk te beschermen.

In sommige gevallen schakelen wij andere partijen in om ons te helpen met onze diensten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan PostNL die je bestelling bij je bezorgt. Of aan de hostingpartij waar de website en database op de servers staat. Uiteraard vinden we het heel erg belangrijk dat je gegevens ook daar veilig zijn en dus hebben we met deze partijen stuk voor stuk een overeenkomst gesloten hierover.


Heb je vragen over ons privacybeleid? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Ook met vragen over inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) je persoonsgegevens kun je te allen tijde contact met ons opnemen. Je kunt hier ook terecht met een verzoek om je gegevens in te zien, te wijzigen, te verwijderen of een gegevensexport op te vragen. Overigens kun je je gegevens ook inzien, wijzigen of verwijderen door in te loggen in je account.

Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.