Effectmachines

Effectmachines worden veelal gebruikt tijdens feestjes en andere evenementen. Door een effectmachine te gebruiken creëer je een leuk en speels effect die gegarandeerd in de smaak valt.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 245

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 245

Van laag naar hoog sorteren

Wat is een effectmachine?

Onder effectmachines verstaan wij verschillende soorten machines die tijdens feesten en partijen ingezet kunnen worden om een feestelijke sfeer te creëren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan rookmachines, sneeuwmachines, bellenblaasmachines en zelfs confettimachines. Al deze machines dragen bij aan een onvergetelijk effect en worden meestal gecombineerd met effectlampen zoals lasers, stroboscopen en moving heads. Welke machine je nodig hebt hangt af van de sfeer die je wilt gaan creëren.

Welke effectmachines zijn er?

We hebben het natuurlijk al kort even benoemd, grofweg kan je effectmachines verdelen in vier groepen. Om het je gemakkelijk te maken hebben we de verschillende soorten kort omschreven:

  • De rookmachine wordt veelal gebruikt om een mysterieus effect te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een optreden waarbij het podium voorzien is van een rookeffect. Een rookmachine zorgt ook dat de lichtstralen van een licht- of lasershow beter te zien zijn. Een rookmachine kan thuis gebruikt worden maar ook in een professionele omgeving zoals een café, discotheek of club.
  • De sneeuwmachine is vooral populair in de laatste maanden van het jaar en kan bijvoorbeeld bijdragen aan een witte kerst. De sneeuwmachine werkt op basis van schuim wat een ruimte ingeblazen wordt. Hierdoor creëer je een sneeuwbui. De sneeuwmachine wordt ook veel gebruikt voor fotoshoots van bijvoorbeeld een nieuwe wintercollectie.
  • De bellenblaasmachine is ontzettend geliefd bij zowel huiselijk als professioneel gebruik. Een discotheek voorzien van bellen geeft een ontzettend leuk en speels effect maar je kan je vast ook voorstellen dat kinderen ontzettend enthousiast worden van een tuin vol met bellen.
  • Het confettikanon is vergeleken met de andere effectmachines niet verantwoordelijk voor een blijvend effect. Door confetti de lucht in te blazen creëer je namelijk een tijdelijk effect die zeer goed getimed moet worden. Een confettikanon is daarnaast ontzettend leuk tijdens een gender reveal party.

Welke effectmachine heb ik nodig?

Nu je weet wat de verschillen zijn is het belangrijk om jezelf af te vragen waarvoor je het wilt gaan gebruiken. Voor feestjes raden wij bijvoorbeeld altijd een rookmachine aan in combinatie met een aantal discolampen. Het grote voordeel van een rookmachine is dat het geen zichtbare sporen achterlaat waardoor een rookmachine ook binnen gebruikt kan worden. Geef je een après ski party? Dan is een sneeuwmachine natuurlijk de beste keus.

Welk formaat je nodig hebt hangt af van waar je het feestje gaat geven. Een professionele effectmachine is echt een must in een club of tijdens een festival maar is overbodig tijdens een simpel huisfeestje.

Vloeistoffen voor effectmachines

Voor bijna alle effectmachines heb je effectmachinevloeistof nodig. Dit zijn speciaal samengestelde vloeistoffen die de basis vormen van het effect. Voor een confettikanon heb je vanzelfsprekend geen vloeistof nodig maar confetti.

Het is belangrijk om te weten dat de door ons aangeboden vloeistoffen niet schadelijk zijn voor mens en machine. Wij adviseren daarom altijd om gebruik te maken van professionele vloeistoffen. Alle vloeistoffen in ons assortiment zijn namelijk uitvoerend getest waardoor je zeker weet dat jij je effectmachine veilig kunt gebruiken.

Welke vloeistof heb ik nodig?

Dit is eigenlijk heel gemakkelijk. Heb je bijvoorbeeld een rookmachine? Dan heb je rookvloeistof nodig. Heb je een sneeuwmachine? Dan heb je sneeuwvloeistof nodig. Daarnaast hebben we setjes samengesteld met een machine en de daarbij behorende vloeistof. Hierdoor weet je ten eerste zeker dat je de juiste vloeistof hebt en geniet je ten tweede ook nog eens van een spetterende aanbieding.

Effectmachine kopen

We hopen natuurlijk dat al je vragen beantwoord zijn. Is dit niet het geval? Dan helpen onze productspecialisten je natuurlijk graag verder.

Chatten