Keyboard met 54 toetsen

Keyboards zijn een enorm geliefd en gewild toetsinstrument. Zelfs op de meest eenvoudige modellen zitten vaak al honderden effecten en klanken. Op MaxiAxi.com kun je terecht voor keyboards in allerlei soorten en maten. Dankzij ons uitgebreide assortiment is er altijd een geschikt model te vinden. Kies direct een van je favoriete keyboards en speel razendsnel je favoriete deuntjes.

Meer
Filteren
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Veelgestelde vragen over Keyboards
🎹 Welk keyboard heb je nodig?

Ga je lessen nemen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een keyboard met aanslaggevoelige toetsen. Ga je een keyboard hobbymatig gebruiken of wil je kijken of jouw zoon of dochter keyboard spelen ook leuk vindt? Dan kan je ook kiezen voor een wat minder luxe versie. Er zijn dus verschillende motivaties om een bepaald keyboard aan te schaffen. Ga daarom goed na waar jij jouw keyboard voor wilt gebruiken.

🎹 Hoeveel toetsen heeft een keyboard?

Het grote verschil tussen de verschillende keyboards is het aantal toetsen. De keyboards met 61 toetsen zijn het meest populair, maar je kan ook kiezen voor een keyboard met 48, 54 of 88 toetsen. Een keyboard met 88 toetsen is vergelijkbaar met een piano door het aantal toetsen.

💭 Wat zijn aanslaggevoelige toetsen?

Een aantal van onze keyboards beschikt over aanslaggevoelige toetsen. Bij een keyboard met aanslaggevoelige toetsen registreert het keyboard hoe hard jij de toetsen indrukt. Hoe harder je op de toetsen drukt, hoe harder het volume zal gaan (net als bij een piano). Met aanslaggevoelige toetsen wordt het mogelijk om meer dynamiek in het spel te leggen.

❓Is keyboard leren spelen moeilijk?

De basis van keyboard spelen is over het algemeen niet heel moeilijk om te leren. Bij een keyboard geldt net als bij veel andere instrumenten: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. De basis heb je vaak redelijk snel onder de knie, maar het venijn zit ‘m in het leren van de details. Het is bijvoorbeeld lastig om met twee handen tegelijkertijd te spelen, omdat je twee compleet andere handelingen met links en rechts uitvoert. Het spelen van een melodie is vaak nog wel te overzien, maar het combineren van een melodie en basnoten of akkoorden kan wel lastig zijn.

👀 Wat is het verschil tussen een keyboard en een piano?

Er zijn enkele noemenswaardige verschillen tussen een keyboard en een piano. Een piano heeft bijvoorbeeld snaren in de kast zitten waar hamers op slaan nadat je een toets indrukt. Een keyboard bootst dit digitaal na. Daardoor wordt het met een keyboard ook mogelijk andere instrumenten zoals orgels of klavecimbels na te bootsen. Een keyboard heeft bovendien vaak extra functies zoals demonstratie songs, ritmes en geluidseffecten.

💸 Hoeveel kost een keyboard?

De prijs van een keyboard varieert per model. Elk keyboard heeft andere functies, waardoor de prijs uiteraard ook varieert. Een model met tientallen functies is over het algemeen natuurlijk duurder dan een keyboard met minder functies. De prijs wordt ook bepaald door de kwaliteit en het feit of het een samengestelde set betreft of dat het bijvoorbeeld een los keyboard betreft.

Waarom 54 toetsen?

We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat het verschil in het aantal toetsen zit. Een keyboard met 54 toetsen beschikt over één octaaf meer dan een keyboard met 49 toetsen waardoor er tijdens het spelen meer mogelijkheden zijn.

Uitgebreid oefenen

Onze keyboards met 54 toetsen sluiten perfect aan op iedereen die wil beginnen met spelen. Je kan bijvoorbeeld gemakkelijk kiezen tussen verschillende demonstratiesongs. Naast demosongs kan je ook kiezen voor de recordfunctie, hiermee kan je jouw spel gemakkelijk beoordelen en verbeteren.

Keyboard met 54 toetsen kopen

We hopen natuurlijk dat we al je vragen voldoende beantwoord hebben. Heb je toch nog vragen? Neem dan eens contact op met onze klantenservice. Zij weten alles over keyboards en helpen je graag. Klaar om te bestellen? Bestel vandaag en ontvang je bestelling supersnel in huis. Is het door jou bestelde keyboard toch niet helemaal naar wens? Dan kan je bij ons binnen 30 dagen gratis retourneren.

Chatten