Retro platenspelers

Een platenspeler retro is dé manier om dit gevoel van vroeger terug in huis te halen. Vroeger was een platenspeler, naast de radio, het middelpunt van menig huiskamer, zoals de tv dat jaren later ook werd. Ook werd het bijvoorbeeld in het café gebruikt voor het brengen van sfeer. Door een platenspeler ouderwets te noemen zou je het apparaat echter stevig tekort doen. Het is juist weer helemaal hip en trendy om een platenspeler te hebben en de platenspeler retro doet het echt goed bij MaxiAxi.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 65

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Stijl
    Retro
Filteren

Producten 1-24 van 65

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Platenspelers
❓ Wat is een platenspeler?

Een platenspeler is een elektrisch apparaat dat wordt gebruikt om audio-opnamen af te spelen. Vinyl platen worden op de draaitafel van de platenspeler gelegd en met een constante snelheid rondgedraaid. De geluiden worden weergegeven door een naald die langs de spiraalvormige groef van de plaat loopt.

🎼 Wat voor afspeelmogelijkheden zijn er?

De meeste platenspelers uit ons assortiment bieden je de mogelijkheid om platen af te spelen op drie verschillende snelheden namelijk: 33⅓, 45 en 78 toeren. Hierdoor kan je LP's, singles en de oudere 78 toeren platen afspelen. Hierdoor kan je dus je hele collectie probleemloos afspelen

🔈 Heb ik een voorversterker nodig bij mijn platenspeler?

Wanneer boven de RCA-aansluiting op je platenspeler ‘’line-out’’ staat heb je geen phono voorversterker nodig. Staat er ‘’phono-out’’? Dan heb je wel een voorversterker nodig.

🔗 Hoe kan ik een platenspeler verbinden met een soundbar?

Wanneer er een RCA/tulp aansluiting op je soundbar zit sluit je een platenspeler gemakkelijk aan met een tulp kabel. Heeft je soundbar toch andere aansluitingen? Dan heb je waarschijnlijk een converter nodig.

🔛 Hoe verbind je een platenspeler met een Bluetooth speaker?

Hiervoor heb je een platenspeler met bluetooth uitgang nodig (Bluetooth out). Deze platenspelers kunnen het audio signaal doorsturen naar de Bluetooth speaker. Zo kan je via een Bluetooth speaker toch naar je favoriete Vinyl platen luisteren. 

🕐 Hoe lang gaat een naald mee?

Helaas is er geen eenduidig antwoord op deze vraag mogelijk. De levensduur van een naald is namelijk erg afhankelijk van hoe vaak je platen draait. Hoe de platenspeler is afgesteld en hoe je jouw platenspeler en platen onderhoud heeft eveneens invloed op de levensduur. 

Retro platenspeler met vele functionaliteiten

De vintage uitstraling van de retro platenspeler kan je aardig op het verkeerde been zetten, want achter deze fraaie retro-behuizing gaan de modernste functionaliteiten schuil. Wat te denken van Bluetooth, waarmee je snel en eenvoudig al je favoriete nummers direct vanaf je smartphone, tablet of laptop streamt naar je retro platenspeler?

Ook USB is een functie die je terug kunt vinden op een retro platenspeler. Je kunt bijvoorbeeld je Mp3-collectie afspelen vanaf een USB-stick, maar ook je platencollectie digitaliseren. Dat kan direct op een USB-stick, maar ook op je computer of laptop. Andere functionaliteiten waarover een retro platenspeler kan beschikken zijn bijvoorbeeld een ingebouwde radio, CD speler, SD-poort of een AUX-ingang. Met dit type platenspeler heb je de mogelijkheden van nu en het gevoel van toen.

De beste LP speler retro

Tijd om op zoek te gaan naar de beste LP speler retro voor jou. Welke je kiezen moet is vrij persoonlijk, vooral omdat bij een retro platenspeler het design zo’n belangrijke rol speelt. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, dus op dat gebied heb je ons advies vast niet nodig.

Wat betreft functionaliteiten is het goed om jezelf af te vragen hoe je je LP speler retro wilt gaan gebruiken. Wil je bijvoorbeeld supereenvoudig je favoriete nummers streamen vanaf je telefoon, ook wanneer je deze niet in je platencollectie hebt zitten? Kies dan voor een platenspeler retro met Bluetooth.
Een andere tip om te kunnen kiezen voor de beste LP speler retro is het lezen van productreviews. De retro platenspeler staat ondertussen in menig woonkamer dus maak vooral gebruik van de ervaringen van anderen.

Het populairste model LP speler retro is de leren koffer. De RP115 serie, begonnen met de blauwe versie, is al jarenlang één van onze absolute bestsellers. Zowel door z’n looks als door z’n mogelijkheden.

Een retro platenspeler kopen

Ben je er helemaal uit en weet je welke retro platenspeler je wilt aanschaffen? Bestel dan snel via MaxiAxi.com en we bezorgen ‘m supersnel bij je thuis! Wanneer je toch nog twijfelt of bent blijven zitten met vragen dan kun je natuurlijk altijd bij onze klantenservice terecht. Daar zitten productexperts die je graag van advies voorzien en een antwoord hebben op al je vragen. Uiteindelijk zal het je vast en zeker lukken om de retro platenspeler te vinden die volledig voldoet aan jouw wensen. Wil je liever een DAB radio of HiFi speakers? Neem dan eens een kijkje in onze home & HiFi-categorie!

Chatten