Microfoon standaards

Een microfoonstandaard, ook wel microfoonstatief genoemd, is zeer gemakkelijk te gebruiken tijdens presentaties, optredens maar ook tijdens interviews en podcasts. Omdat er heel veel verschillende soorten microfoonstandaards zijn hebben wij een aantal belangrijke modellen uitgelicht.

Meer
Filteren

18 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

18 producten

Van laag naar hoog sorteren

Wanneer gebruik je een microfoonstandaard?

Een microfoonstandaard zorgt dat jij durft te vertrouwen voor je microfoon. De standaard zorgt namelijk dat de microfoon vrij is van ongewenste geluiden door bijvoorbeeld een plotselinge aanraking of zelfs het laten vallen van je microfoon. Dit kan zorgen voor een schokeffect wat erg vervelend is bij een volle zaal of een podcast die je bijna klaar hebt. Naast een goede basis je geluid zorgt het er ook dat jij je handen vrij hebt! Dit is ontzettend gemakkelijk tijdens het geven van een presentatie of als je zang wilt combineren met gitaarspel. Wil je halverwege toch gebruik maken van het podium dan is de microfoon gemakkelijk van de standaard af te halen. 

We hebben al een aantal voorbeelden gegeven, maar er zijn nog veel meer momenten wanneer een microfoonstandaard, ook wel microfoonstatief genoemd te gebruiken is. Een aantal veel voorkomende voorbeelden:

  • In een opname studio
  • Door DJ’s
  • Tijdens radio-uitzendingen
  • Voor omroepinstallaties
  • Tijdens drive in shows 

Microfoonstandaard met of zonder hengel?

Een microfoonstandaard met hengel is aan te raden als je gebruik gaat maken van een instrument. Tijdens het spelen van de mooiste piano muziek wil je bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben om te zingen. Een hengel zorgt dat de microfoon boven de piano hangt waardoor deze altijd het geluid van zang kan opvangen. Twijfel je over het kopen van een microfoonstandaard met hengel? De hengel is zeer gemakkelijk te demonteren, dit zorgt dat dat je binnen een paar seconden een statief zonder hengel hebt. Ons advies is om bij twijfel een statief te kopen met hengel!

Wat is een Tafelstatief?

Het tafelstatief is een veel gebruikte microfoonstandaard tijdens interviews en podcasts en wordt daarom veel dichtbij computers gebruikt. De microfoon is door het statief laag te positioneren en zorgt dat de geluiden goed waarneembaar zijn. Gezien het compacte formaat is een tafelstatief makkelijk mee te nemen wat zorgt dat je overal gebruik kunt maken van de microfoonstandaard. Wil je liever wat ruimte besparen op je bureau? Dan is het beter om te kiezen voor een broadcasting arm. Deze arm bevestig je aan een bureau en kan net als een bureaulamp zeer gemakkelijk aan de kant geschoven worden. Dit is ontzettend makkelijk als er verschillende mensen gebruik moeten maken van de microfoon, je kan de arm dan simpel op de gewenste hoogte instellen.

Microfoonstandaard kopen

Voor je overgaat tot het bestellen van een microfoonstandaard is het dus belangrijk dat je goed kijkt waar de microfoonstandaard voor gebruikt gaat worden. Wil je bijvoorbeeld een postcast opnemen waar alleen jij aan het woord komt? Dan heb je genoeg aan een tafelstatief. Ontvang je ook gasten in je podcast? Dan is het wel zo comfortabel om een microfoonstandaard te kiezen die in hoogte verstelbaar is. Neem je de podcaste op verschillende locaties op maar zit je altijd aan een tafel? Dan adviseren wij altijd het tafelstatief te nemen, deze is gemakkelijk op te bergen en neem je dus overal meer naar toe. 

Microfoonstandaard kopen bij MaxiAxi!

Naast dat wij een uitgebreid assortiment microfoonstandaards hebben zijn wij ook het adres voor alle soorten microfoons, waaronder draadloze microfoons, draadgebonden microfoons en headset microfoons. Je kan dus met al je wensen bij ons terecht. Heb je toch nog een vraag? Dan staat onze klantenservice dagelijks klaar om jou te voorzien van het beste advies. Op iedere aankoop heb je twee jaar garantie! Bevalt je bestelling toch niet? Dan kan je deze kosteloos binnen 30 dagen retour sturen.

Chatten