XLR naar jack kabels

Een kabel van XLR naar jack zorgt ervoor dat je twee audioapparaten met elkaar kunt verbinden. Met een XLR naar jack draag je altijd het geluid tussen verschillende apparaten over. In ons assortiment vind je kabels van XLR naar jack in allerlei soorten en maten.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 37

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Type connector
    XLR naar jack
Filteren

Producten 1-24 van 37

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Audiokabels
❓Welke audio kabel heb ik nodig?

De keuze voor een audio kabel is volledig afhankelijk van het soort in- of uitgang van jouw audioapparaten. Wanneer bijvoorbeeld een van je audioapparaten een tulp/RCA-aansluiting heeft en het andere een XLR-aansluiting heeft, zul je een XLR naar tulp kabel moeten hebben. 

🔝 Wat is de beste audio kabel?

Om te bepalen wat de beste audio kabel is, moet je naar verschillende factoren kijken. Kijk daarom altijd goed naar het type connector, de dikte van de audio kabel en wat de prijs-kwaliteitverhouding is. Door die factoren samen te vatten, kun jij bepalen welke audio kabel jij nodig hebt.

Toepassingen van een XLR naar jack

Een kabel van XLR naar jack kent verschillende toepassingen. Zo kan deze audio kabel gebruikt worden om bijvoorbeeld een microfoon met XLR aansluiting te verbinden met een DJ mixer of speaker die enkel beschikt over een jack ingang. Sommige audioapparatuur beschikt ook enkel over een jack uitgang, zoals sommige media players. Indien je deze wilt verbinden met een mengpaneel met enkel XLR aansluitingen biedt de XLR naar jack tevens uitkomst.

Verschillende XLR connectoren

Het grote verschil in de toepassingen die hierboven benoemden, is het soort XLR connector waar de XLR naar jack over moet beschikken. Er zijn namelijk zowel male als female XLR connectoren. De male XLR connector wordt voornamelijk gebruikt wanneer het signaal als input dient. Zo sluit je het mannelijke XLR eind aan op bijvoorbeeld een ingang van een mengpaneel of XLR ingang op een actieve speaker. De vrouwelijke XLR connector wordt voornamelijk gebruikt om aan te sluiten op een uitgang. De vrouwelijke XLR connector wordt bijvoorbeeld gebruikt om aan te sluiten op de uitgang van een microfoon of DJ mixer.

Soorten XLR naar jack kabels

In ons assortiment vind je allerlei verschillende soorten XLR naar jack kabels. We zetten alle diverse soorten even voor je op een rijtje, zodat jij weet welke kabel jij nodig hebt.

  • XLR naar 3.5 mm mini jack: De 3.5 mm mini jack connector is een veel geziene aansluiting bij XLR naar jack kabels. Zo vind je op veel telefoons en laptops hoofdtelefoon aansluitingen. De 3.5 mm jack kabel is geschikt om op deze uitgang aan te sluiten. Met behulp van een (male) XLR naar mini-jack kabel kan je bijvoorbeeld je telefoon op een mengpaneel met enkel XLR inputs aansluiten.
  • XLR naar 6.3 mm jack: Er is in de audiowereld veel apparatuur die over verschillende soorten connectoren beschikt. De XLR naar 6.3 mm jack kabel is een van de kabels die dient als overbrugging voor deze verschillen. De female XLR naar 6.3 mm jack kabel is hier een voorbeeld van. Zo wordt deze kabel onder andere gebruikt om bijvoorbeeld een microfoon met XLR aansluiting te verbinden met een jack input op bijvoorbeeld een mobiele speaker.
  • Stereo en mono jack naar XLR: Voor een 6.3 mm jack plug bestaan stereo en mono jack connectoren. XLR aansluitingen zijn altijd mono, daarom zijn er diverse XLR naar jack kabels op de markt, waarbij sommige kabels een gecombineerde kabel zijn van twee jack connectoren en twee XLR connectoren. Daarnaast zijn er ook kabels die het stereosignaal van een stereo jack naar twee (links/rechts) XLR connectoren verdelen. Zo wordt het toch mogelijk een stereosignaal te verdelen over twee kanalen op bijvoorbeeld een mengpaneel.

XLR naar jack kopen

Bij MaxiAxi ben je aan het juiste adres voor een groot assortiment met kabels van XLR naar jack. Door dit uitgebreide assortiment is voor elke toepassing wel de juiste kabel te vinden. Ben je niet helemaal zeker of je een XLR, jack of RCA kabel nodig hebt? Onze productexperts helpen je graag om de juiste kabel te vinden. Neem dus gerust contact met ons op.

Chatten