TV beugels

Met een TV beugel kun je er zeker van zijn dat je televisie stevig en veilig gemonteerd is. Onze TV beugels zijn geschikt voor diverse maten en merken televisies, waardoor we altijd een passende beugel voor je televisie hebben. Bestel vandaag nog een TV beugel en wij zorgen dat je ‘m razendsnel in huis hebt!

Meer
Filteren

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

6 producten

Van laag naar hoog sorteren

Waarom een TV beugel kopen?

Het gebruik van een TV beugel kan verschillende voordelen hebben, afhankelijk van jouw behoeften en de inrichting van de ruimte. Hier zijn enkele redenen waarom mensen ervoor kiezen om een TV beugel te gebruiken:

  • De ideale kijkpositie: Een reden om een beugel aan te schaffen, is het feit dat je de hoogte en hoek van je televisie gemakkelijk kunt aanpassen. TV beugels zijn vaak draaibaar en kantelbaar, waardoor je de TV in verschillende richtingen kunt bewegen om de optimale kijkhoek te creëren.
  • Toegang tot aansluitingen: Een TV beugel kan het gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot de achterkant van het apparaat voor het aansluiten en loskoppelen van kabels.
  • Universeel: In ons assortiment hebben wij enkele universele TV beugels, waardoor ze voor vrijwel alle televisies te gebruiken zijn. Wanneer je een nieuwe televisie koopt, hoef je dus geen nieuwe gaten te boren of een andere TV beugel te kopen. Dat is het grote voordeel van een universele TV beugel.

Verschillende soorten

In ons assortiment vind je verschillende soorten TV beugels. Bij het kopen van een beugel is het handig om te kijken naar het type beugel wat je nodig denkt te hebben. Je hebt de keuze uit drie soorten beugels.

  • Muurbeugel: Een muurbeugel kun je bijvoorbeeld monteren aan een muur. Ideaal om ruimte te besparen en voor een extra stevige bevestiging. Dit is bijvoorbeeld erg handig in een huis met huisdieren en/of kinderen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je televisie bij een ongelukje valt.
  • TV tafelstandaard: Een TV tafelstandaard is ideaal wanneer je je televisie niet aan de muur wilt ophangen. Je kunt je televisie met dit type standaard bijvoorbeeld op een TV-meubel plaatsen.
  • TV standaard verrijdbaar: Een TV standaard verrijdbaar kan erg handig zijn voor thuis, zeker als je behoefte hebt aan flexibiliteit met betrekking tot waar en hoe je TV kijkt. Je kunt ‘m bijvoorbeeld verplaatsen van de woonkamer naar de keuken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een TV beugel?

Bij het kopen van een TV beugel zijn er een aantal aandachtspunten. De belangrijkste zaken om op te letten zetten we hieronder voor je op een rij met een uitgebreide toelichting.

VESA-maat

VESA staat voor Video Electronic Standards Association en is een universele standaard die wordt aangehouden door alle monitor- en televisiefabrikanten. De VESA-maat is niet meer dan een standaardafmeting tussen de verschillende bevestigingspunten die zich op de achterzijde van een scherm bevinden. De VESA-maat kun je altijd opzoeken door de ruimte tussen de bevestigingspunten op te meten of door in de handleiding te kijken.

TV-beugel in diverse maten

Voor je een TV-beugel koopt, is het belangrijk om te kijken naar het formaat van je televisie. Als je de televisie net gekocht hebt, is het inchformaat gemakkelijk op te zoeken. Deze staat altijd op de verpakking weergegeven. Heb je bijvoorbeeld een 55 inch TV? Dan moet je logischerwijs ook op zoek naar een TV-beugel die geschikt is voor een 55 inch TV. De meeste TV beugels zijn geschikt voor verschillende afmetingen. Hierdoor kan het zijn dat je er een tegenkomt die geschikt is voor 32 inch tot 55 inch TV’s.

Maar wat als je na een aantal jaren hebt besloten om je TV alsnog op te hangen? In dit geval zijn er een tweetal opties om de afmeting van je TV te achterhalen. De eerste optie is het nameten van je scherm. Dit doe je door vanaf de rechteronderzijde naar de linkerbovenzijde te meten. Meet je bijvoorbeeld 81 cm? Dan heb je een TV beugel voor een 32 inch TV nodig. Een andere optie is dat je achterop je TV kijkt naar het typenummer zodat je op internet de beelddiagonaal kunt opzoeken.

Draaibare en kantelbare TV beugels

Naast dat er diverse maten zijn, zijn er ook verschillende types muursteunen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een TV-steun waarbij de TV strak aan de muur hangt, maar je kan ook kiezen voor een flexibelere oplossing. Je kan hier eigenlijk kiezen tussen een viertal verschillende beugels:

  • Vaste TV beugels: Wanneer je zeker bent van de plek waarop je TV moet komen te staan of hangen en diverse draairichtingen niet nodig of zelfs niet wenselijk zijn, dan is een vaste TV beugel de perfecte oplossing.
  • TV beugels kantelbaar: Een TV beugel kantelbaar is bijvoorbeeld erg handig als je de televisie wat hoger aan de muur hangt. Hiermee bepaal je of je de televisie iets moet kunnen kantelen.
  • TV beugels draaibaar: Met een draaibare TV-beugel kan je de TV van de muur trekken en bijdraaien. Deze TV-steunen zijn zeer geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld de woonkamer. Wil je vanaf de zithoek de TV bijdraaien naar de eettafel? Dan is dit in een handomdraai gedaan.
  • TV beugels draai- en kantelbaar: Voor de volledige bewegingsvrijheid kan je kiezen voor een TV beugel die kantel- en draaibaar is. Hierdoor heb je de volledige controle over de positie van je TV.

Kabelmanagement

Als je jouw TV hebt opgehangen wil je niet dat de kabels in het zicht zijn. Hiervoor heeft het merk Audizio een oplossing. Alle ophangsystemen en standaarden van Audizio hebben namelijk een kabelmanagement systeem. Dit houdt in dat je de kabels door een kabelgoot of door de kabelhouders gemakkelijk kunt wegwerken. Het kabelsysteem is gemakkelijk te openen waardoor je snel een nieuwe kabel toe kan voegen.

TV beugel kopen

We hopen natuurlijk dat we al je vragen hebben beantwoord. Heb je toch nog een vraag over onze TV beugels of ben je op zoek naar andere producten uit onze home & hifi-categorie? Neem dan gerust contact op met onze productspecialisten. Heb je jouw favoriete TV beugel gevonden? Plaats dan vandaag nog voor 23:59 je bestelling en ontvang je TV beugel morgen al in huis. Twijfel je? Geen paniek! Je hebt bij ons 30 dagen de tijd om je bestelling kosteloos te retourneren.

Chatten