TV beugels

Met een tv beugel voor je tv, ook wel muurbeugel genoemd, kan je jouw televisie gemakkelijk en veilig aan de muur hangen. Onze muurbeugels zijn geschikt voor diverse maten en merken televisies waardoor we altijd een passende beugel voor je televisie hebben.

Meer
Filteren

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

6 producten

Van laag naar hoog sorteren

Muurbeugels in diverse maten

Voor je een tv-beugel koopt is het belangrijk om eerst te kijken naar welk formaat tv je hebt. Als je de televisie net gekocht hebt is het inch formaat gemakkelijk op te zoeken. Deze staat altijd op de verpakking weergegeven. Heb je bijvoorbeeld een 55 inch tv? Dan moet je logischerwijs ook op zoek naar een muurbeugel die geschikt is voor een 55 inch tv. De meeste muurbeugels zijn geschikt voor verschillende afmetingen. Hierdoor kan het zijn dat je een muurbeugel tegenkomt die geschikt is voor 32 inch tot 55 inch tv’s.

Maar wat als je na een aantal jaren hebt besloten om je tv alsnog op te hangen? In dit geval zijn er een tweetal opties om de afmeting van je tv te achterhalen. Optie 1 is dat je simpelweg het scherm gaat meten. Dit doe je door vanaf de rechteronderzijde naar de linker bovenzijde te meten. Meet je bijvoorbeeld 81cm? Dan heb je een muur beugel voor een 32 inch tv nodig. Een andere optie is dat je achterop je tv kijkt naar het typenummer zodat je op internet de beelddiagonaal kunt opzoeken.

Wat is een VESA-maat?

VESA staat voor Video Electronic Standards Association en is een universele standaard die wordt aangehouden door alle monitor- en televisiefabrikanten. De VESA-maat is niet meer dan een standaardafmeting tussen de verschillende bevestigingspunten die zich op de achterzijde van een scherm bevinden. Ben je dus de handleiding van je tv kwijt? Dan kan je altijd de ruimte tussen de bevestigingspunten opmeten waardoor je weet naar welke VESA-maat je moet zoeken.

Op onze website kan je gemakkelijk zoeken op VESA-maat. Dit geldt ook voor smart-tv’s met de nieuwste technieken.

Draaibare en kantelbare muurbeugels voor tv

Naast dat er diverse maten zijn, zijn er ook verschillende types muursteunen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een tv steun waarbij de tv strak aan de muur hangt, maar je kan ook kiezen voor een flexibelere oplossing. Je kan hier eigenlijk kiezen tussen een drietal verschillende beugels:

  • Tv-beugels die enkel kantelbaar zijn: Hierdoor bepaal je of de televisie iets moet kunnen kantelen. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je de televisie wat hoger aan de muur hangt.
  • Tv-beugels die draaibaar zijn: Met een draaibare tv-beugel kan je de tv van de muur trekken en bijdraaien. Deze tv steunen zijn zeer geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld de woonkamer. Wil je vanaf de zithoek de tv bijdraaien naar de eettafel? Dan is dit in een handomdraai gedaan.
  • Tv-beugels die draai- en kantelbaar zijn: Voor de volledige bewegingsvrijheid kan je kiezen voor een muurbeugel die kantel- en draaibaar is. Hierdoor heb je de volledige controle over de positie van je tv.

Is een muurbeugel merkafhankelijk?

We krijgen regelmatig de vraag of een muurbeugel geschikt is voor alle bekende tv merken. Het antwoord is dus JA. Alle grote merken houden zich aan deze VESA-maat waardoor onze meurbeugels geschikt zijn voor alle bekende televisies zoals Samsung, Phillips, Sony, LG, etc. Om het je nog gemakkelijker te maken hebben we een filter gemaakt op basis van de populairste televisie merken. Hierdoor kan je jouw televisiemerk gemakkelijk selecteren en zie je direct de muursteunen die geschikt zijn voor jouw televisie.

  • Muurbeugels voor Samsung tv’s.
  • Muurbeugels voor Phillips tv’s.
  • Muurbeugels voor Sony tv’s.
  • Muurbeugels voor LG-tv’s.

Muurbeugel of tv standaard

Naast muurbeugels kan je in ons assortiment ook terecht voor tv-standaards. Het grote verschil tussen een beugel en een standaard is dat je een beugel aan de muur hangt en een standaard bijvoorbeeld op je tv-meubel zet. Door een standaard te gebruiken hangt je tv dus niet strak aan de muur, maar kan deze wel gemakkelijker verplaatsen en hoef je geen gaten te boren. Het nadeel is dat het een stuk minder strak is omdat je niet het zwevende effect creëert.

Geen kabels in het zicht

Als je jouw tv aan de muur hebt hangen wil je niet dat de kabels nog in het zicht zijn. Hiervoor heeft het merk Audizio een oplossing. Alle ophangsystemen en standaarden van Audizio hebben namelijk een kabelmanagement systeem. Dit houdt in dat je de kabels door een kabelgoot of door de kabelhouders gemakkelijk kunt wegwerken. Het kabelsysteem is gemakkelijk te openen waardoor je snel een nieuwe kabel toe kan voegen.

Hoe hang je een muurbeugel op?

Zoals je van ons gewend bent kiezen we enkel voor kwaliteitsproducten. De muurbeugels die we in ons assortiment hebben opgenomen zijn daarom uitgebreid getest. Daarnaast selecteren we onze leveranciers op gebruiksgemak. Bij de muurbeugels van Audizio krijg je bijvoorbeeld een uitgebreide handleiding waarmee je gemakkelijk en in een aantal stappen je muurbeugel aan de muur kan bevestigen. Naast een handleiding ontvang je vanzelfsprekend ook de benodigde bevestigingsmaterialen. Je hoeft dus alleen nog maar je gereedschapskist en stofzuiger te pakken en de muurbeugel hangt binnen no-time aan de muur.

Muurbeugel kopen

We hopen natuurlijk dat we al je vragen hebben beantwoord. Heb je toch nog een vraag over onze muurbeugels? Neem dan gerust contact op met onze productspecialisten. Heb je jouw favoriete muurbeugel gevonden? Plaats dan vandaag nog voor 22:00 je bestelling en ontvang je muurbeugel morgen al in huis. Twijfel je? Geen paniek! Je hebt bij ons 30 dagen de tijd om je bestelling kosteloos te retourneren.

Chatten