Monitor arm

Met een monitor arm zorg je ervoor dat je scherm of schermen als het ware boven je bureau zweven waardoor je een ergonomische (werk)plek creëert. Daarnaast heb je meer ruimte op je bureau en geeft het een georganiseerd aanzicht. In ons assortiment kun je terecht voor een monitor arm in verschillende uitvoeringen. Ben je dus op zoek naar een monitor arm? Dan ben je bij MaxiAxi.com op het juiste adres.

Meer
Filteren

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Monitor arm
❓Wat is een monitor arm?

Een monitor arm is een verstelbare arm en is ervoor bedoeld om één of meerdere beeldschermen aan te monteren. Deze arm kun je aanpassen in hoogte, diepte en in meerdere hoeken waardoor je altijd de juiste zithouding hebt. Een monitor arm kun je vrijwel altijd aan je bureau of tafel monteren.

💺 Waarom heb ik een monitor arm nodig?

Een monitor arm zorgt ervoor dat je een goede zithouding hebt achter je bureau, doordat je de hoogte, diepte en hoek van je beeldschermen altijd kunt aanpassen. Op deze manier heb je altijd een goede zithouding, waardoor je minder naar voren hoeft te buigen om bijvoorbeeld iets te kunnen lezen. Bovendien ‘zweven’ je monitoren boven het bureau waardoor je meer ruimte hebt voor overige kantoorspullen.

🔩 Hoe monteer je een beeldscherm op een monitor arm?

Het monteren van een beeldscherm op je monitor arm verschilt per model, maar is over het algemeen bij onze modellen vrij eenvoudig. Je schroeft het standaard meegeleverde bevestigingsmateriaal vast op het beeldscherm, waarna je het beeldscherm over de arm kunt schuiven. Uiteraard zorg je er daarna voor dat je de monitor arm aan het bureau monteert. Zoals we al zeiden, kan de exacte montage variëren per model. Kijk daarom altijd naar de stappen in de handleiding van het product.

🖥 Wat is de beste monitor arm?

Wat de beste monitor arm in jouw situatie is, varieert per model. Het is vooral afhankelijk van een aantal factoren zoals de flexibiliteit van de beugel, het aantal schermen, de VESA-maat en het aantal inches van je beeldscherm. Bij het kiezen van de beste monitor arm is het dus belangrijk dat je al deze factoren meeneemt in je afweging welke monitor arm jij koopt.

🔝 Kun je een monitor arm verticaal draaien?

Vrijwel al onze monitor armen kunnen 180 graden draaien, waardoor je de beeldschermen zowel verticaal als horizontaal kunt gebruiken. Het verticaal draaien van je monitoren is vooral handig bij het lezen van lange documenten of tijdens het gamen.

💰 Wat kost een monitor arm?

Bij het kopen van een monitorarm moet je rekening houden met enkele aspecten, wat de prijs bepaalt. Een van de belangrijkste punten die de prijs van een monitorarm bepaalt, is de gasveer. Daarnaast speelt het gebruikte materiaal en het aantal te bevestigen schermen mee. Tenslotte zul je monitorarmen tegenkomen van de bekende merken waarbij je grotendeels ook voor de merknaam betaalt.

Monitor armen: in hoogte, diepte en hoek verstelbaar

Het creëren van een ergonomische (werk)plek is ontzettend belangrijk, omdat je hiermee de kans op lichamelijke klachten verkleint omdat je een betere zithouding hebt. Je hoeft bijvoorbeeld niet voorover te buigen om iets te kunnen lezen, waardoor je jouw rug, nek en schouders in de goede zithouding houdt.

Het voordeel van onze monitor armen is dat ze in hoogte en diepte verstelbaar zijn en ook nog eens in andere hoeken gedraaid kunnen worden. Het is wel belangrijk om te weten dat je dit op twee verschillende manieren kunt doen. Er zijn namelijk monitor armen waarbij je de positie kunt bepalen met een gasveer, maar er zijn ook armen waarbij je de positie moet bepalen door de arm op een bepaalde positie vast te draaien.

Naast dat je de hoogte, diepte en hoek kunt bepalen, kun je ook bepalen of je scherm horizontaal of verticaal gepositioneerd moet worden. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je lange tekstdocumenten wilt lezen of tijdens het gamen gebruikt wilt maken van een langer beeldscherm.

Korte of lange arm voor je beeldschermen

Hoewel vrijwel alle monitor armen in hoogte, diepte en hoek verstelbaar zijn, is er nog een aandachtspunt om op te letten. Je moet jezelf afvragen of je een korte of lange arm nodig hebt. Een korte arm is vooral handig op plekken waar je minder ruimte hebt. Zo benut je de ruimte van jouw werkplek optimaal. Een lange monitor arm kun je in iedere richting bewegen, zodat je gemakkelijk met collega’s kunt overleggen. Zo hoef je niet van je plek af te rollen met je bureaustoel, maar kun je gemakkelijk je scherm richting je collega draaien.

Waar wordt een monitorarm gebruikt?

De plek waar je een monitorarm plaatst kan heel erg variëren per gebruiker. De een gebruikt ‘m op zijn werkplek, zowel thuis als op kantoor, terwijl de ander zijn of haar monitorarm gebruikt om twee schermen te gebruiken bij het gamen. Om toch een goed beeld te schetsen waar je jouw monitorarm kunt plaatsen, sommen we de belangrijkste plekken op.

 • Kantoor
 • Thuiswerkplek
 • Gameruimte
 • Receptie
 • Flexwerkplek

Voorkom lichamelijke klachten

Een monitor arm is een uitkomst voor mensen die veel tijd doorbrengen achter een beeldscherm. Het verhoogt namelijk het beeldscherm naar ooghoogte, waardoor je minder snel nekklachten krijgt. Ook vermindert het de kans op schouder- en rugklachten doordat je minder hoeft te buigen. Kortom: een monitor arm voorkomt lichamelijke klachten! Er zijn een aantal lichaamsdelen die je ontlast met zo’n arm. We leggen ze je stuk voor stuk uit.

 • Rug: Rugpijn is de meest voorkomende klacht bij mensen die veel tijd achter een beeldscherm doorbrengen. Op het moment dat je scherm niet goed staat en je ogen ook vermoeid zijn, ga je ongemerkt in de verkeerde houding zitten. Je kruipt dichter op het scherm om de informatie goed te kunnen lezen. Met een flexibele monitor arm kun je dit gemakkelijk voorkomen door het scherm naar je toe te halen.
 • Nek: De hierboven genoemde verkeerde houding triggert op zijn beurt andere delen van het lichaam. Terwijl je naar het scherm toe leunt, buig je ook je nek een beetje. Het is een onschuldige beweging, maar als je het elke dag doet, zul je het uiteindelijk merken. Met een monitor arm beweeg je eenvoudig je beeldschermen in alle richtingen.
 • Schouders: Gedurende de dag houd je dus vaak een andere houding dan gebruikelijk aan. Door naar voren te leunen, steun je op je onder armen. Dit heeft dan ook gevolgen voor je schouders, waardoor je er schouderklachten aan over kunt houden. Door je scherm aan een arm te hangen, weet je zeker dat je een goede houding aanhoudt.

Hoeveel monitor armen heb je nodig?

Om te bepalen of je een monitor arm voor 1, 2 of 3 schermen nodig hebt, moet je goed kijken hoeveel programma’s je gemiddeld gebruikt. Hoe meer programma’s je gebruikt, hoe meer beeldschermen je nodig hebt. Je kunt op onze website gemakkelijk filteren op een enkele, dubbele of triple monitor arm waardoor je alleen producten ziet die overeenkomen met je wensen. We zullen je echter precies uitleggen in welke situatie je welke monitor arm nodig hebt.

 • Monitor arm 1 scherm

Een monitor arm voor 1 scherm is vooral bedoeld voor mensen die standaard 1 scherm gebruiken tijdens het gebruik van de computer of laptop. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan mensen die alleen maar mailtjes lezen en versturen en voor de rest buiten kantoor werken. Een monitor arm voor 1 scherm is ook in dit geval goed om aan te schaffen, omdat je werkhouding dan in ieder geval juist is.

 • Monitor arm 2 schermen

Op veel werkplekken wordt gebruikgemaakt een monitor arm 2 schermen. Door met een monitor arm met 2 schermen te werken, houd je tijdens je werkzaamheden gemakkelijker het overzicht. Een monitor arm voor 2 schermen is ideaal voor mensen met een kantoorbaan, maar ook voor gamers is het een perfecte oplossing zodat ze een wat groter scherm hebben.

 • Monitor arm 3 schermen

Bij een monitor arm 3 schermen is het vooral de vraag hoe vaak je verschillende sites tegelijkertijd open hebt staan. Met 3 schermen kun je eenvoudig verschillende programma’s, sites of documenten open hebben. We merken dat vooral veel IT’ers dit heel erg handig vinden. Een monitor arm met 3 schermen zorgt dat je altijd overzicht hebt, ook als je met verschillende werkzaamheden bezig bent.

Wat zijn gangbare inch-maten van een monitor arm?

In ons assortiment vind je monitor armen die geschikt zijn voor beeldschermen van 10 tot 32 inch. Om je een goed beeld te geven welk formaat inch het meest gangbaar zijn, zetten we de twee meest verkochte formaten voor je op een rijtje.

 • Monitor arm 24 inch: Een monitor arm voor 24 inch schermen is vooral populair in thuisopstellingen. 24 inch schermen zijn net wat kleiner dan het gemiddelde schermformaat op kantoren en nemen daardoor op thuiswerkplekken minder ruimte in beslag. Een monitor arm voor 24 inch beeldschermen past dan ook perfect in je thuisopstelling.
 • Monitor arm 27 inch: Gemiddeld wordt een monitor arm voor 27 inch beeldschermen het meest gebruikt door mensen op kantoor. Monitoren van 27 inch hebben de perfecte combinatie tussen werkveld en scherpte, waardoor we ook altijd aanraden om een monitor arm voor 27 inch schermen op kantoor te plaatsen.

Monitor arm gasveer

Het grote voordeel van een monitor arm gasveer is dat je zeer flexibel de positie van je schermen kunt bepalen. Met een monitor arm met gasveer hoef je alleen maar je scherm vast te pakken en naar de gewenste positie te verplaatsen. Door de gasveer wordt de nieuwe positie direct vastgezet en hoef je deze dus niets meer aan te draaien. Verander je regelmatig de positie van je scherm? Dan adviseren we je om te kiezen voor een monitor arm met gasveer.

Hoe monteer je een monitor arm op je bureau?

Er zijn verschillende manieren om een monitor op een bureau te monteren. Om je een goed beeld van de opties te geven, zetten we ze voor je op een rij.

 • Doorvoer: Je boort een gat in de tafel waar het scherm komt te hangen. Hierdoor lijkt het alsof de monitor arm in je bureau verdwijnt. Op deze manier creëer je de meest strakke en elegante uitstraling.
 • Voet: Een model met voet is de meest eenvoudige manier om te monteren op je bureau. Zet de monitor arm op je bureau, hang de beeldschermen op en je kunt direct aan de slag.
 • Bureauklem: Een bureauklem is de meest gekozen manier om een monitor arm te monteren. Je plaatst de klem aan het bureau en draait ‘m stevig vast op je bureau. Op deze manier hoef je geen gat te boren, maar weet je zeker dat het stevig staat.

Er zijn verschillende monitor armen verkrijgbaar met zowel een klem als doorvoer. Daarmee kun je altijd beslissen welke methode je voorkeur heeft.

Monitor beugel voor bureau

Op zoek naar een monitor beugel voor bureau om je werkplek te verbeteren zonder te veel te moeten veranderen? Dan hoef je alleen maar een monitor beugel met bureauklem te kopen. Deze kun je gemakkelijk vastzetten met een bureauschroef. Je draait de onderzijde net zo ver aan tot de schroef goed vastzit. Hierdoor kun je de monitor beugel voor bureau gemakkelijk verwijderen als je een nieuw bureau hebt gekocht of gaat verhuizen naar een andere werkplek.

Wat zijn VESA-maten?

Omdat er een groot aantal monitorfabrikanten zijn is er een standaardmaat afgesproken tussen de verschillende fabrikanten. Hierdoor weet je aan de hand van de VESA-maat welke monitor arm geschikt is voor jouw schermen. De VESA-maat is namelijk niet meer dan een internationaal overeengekomen afstand tussen de bevestigingspunten achter op je scherm. Dit geldt zowel voor monitoren als voor tv’s. Door je VESA-maat op te meten weet je dus precies welke monitorbeugel geschikt is voor je schermen. De VESA-maten van jouw scherm staan daarnaast ook altijd in de handleiding van je monitor.

Monitor arm kopen

Geschikte monitor arm kopen? Bestel dan vandaag nog je monitor arm en geniet morgen al van een ergonomische werkplek. Heb je toch nog een vraag over een product? Of weet je niet zo goed hoe je de armen nu moet bevestigen? Neem dan gerust contact op met onze productspecialisten. Ze helpen je graag verder met het kiezen van de perfecte steun, voordat je een monitor arm gaat kopen.

Chatten