Draadgebonden microfoons

Microfoons met draad zijn essentieel voor het leveren van betrouwbaar en hoogwaardig geluid. Of je nu op zoek bent naar een zangmicrofoon voor optredens, een studiomicrofoon voor opnames, of een DJ-microfoon voor evenementen, met een bedrade microfoon ben je verzekerd van consistente prestaties. In ons assortiment vind je diverse bedrade microfoons die perfect passen bij jouw specifieke behoeften. Ontdek snel ons uitgebreide aanbod aan microfoons met draad!

Meer
Filteren

21 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

21 producten

Van laag naar hoog sorteren

De voordelen van een microfoon met draad

Hoewel draadloze microfoons bewegingsvrijheid bieden, hebben bedrade microfoons ook aanzienlijke voordelen:

  • Minder storingen: Bedrade microfoons zijn minder storingsgevoelig en hebben minder last van interferentie door andere draadloze apparaten of signalen in de omgeving. Dit zorgt voor een betrouwbaarder geluidssignaal.
  • Geen batterijen: Microfoons met draad hebben geen batterijen nodig, dus je hoeft je nooit zorgen te maken over een lege batterij midden in jouw zangsolo.
  • Lagere kosten: Over het algemeen zijn bedrade microfoons betaalbaarder en bespaar je op batterijkosten.
  • Plug-and-play: Bedrade microfoons zijn eenvoudig in gebruik. Sluit de microfoon aan en hij werkt direct zonder dat je frequenties hoeft in te stellen.

De keuze tussen een bedrade en een draadloze microfoon hangt sterk af van het gebruik en de wensen. Vooral in studio’s en vaste opstellingen, waar mobiliteit niet essentieel is, zijn bedrade microfoons vaak de betere keuze.

Specificaties van bedrade microfoons

Wanneer je hebt besloten een microfoon met draad te gebruiken, kun je gerichter zoeken naar het juiste model. Hier zijn enkele belangrijke specificaties om op te letten:

  • Kabellengte: De lengte van de kabel bepaalt hoe ver je je kunt bewegen met de microfoon. Standaard kabellengtes variëren van 1,5 tot 10 meter. Als je een langere kabel nodig hebt, kun je eenvoudig een extra microfoonkabel bestellen. Sommige modellen worden zonder kabel geleverd, zodat je zelf een microfoonkabel met de juiste lengte kan kiezen.
  • Frequentiebereik: Dit geeft aan welke frequenties de microfoon kan oppikken. Voor zang en spraak zijn microfoons met een frequentiebereik van ongeveer 80 Hz tot 15 kHz meestal voldoende. Professionele microfoons kunnen een breder bereik hebben, bijvoorbeeld van 20 Hz tot 20 kHz, voor meer detail en helderheid.
  • Gevoeligheid: De gevoeligheid van een microfoon, uitgedrukt in dB (decibels), bepaalt hoe goed de microfoon zachte geluiden kan oppikken. Een hogere gevoeligheid is nuttig in stille omgevingen of voor het opnemen van subtiele details.
  • Dynamisch of Condensator: Dynamische microfoons zijn robuust en ideaal voor live optredens, zonder externe voeding. Condensatormicrofoons zijn gevoeliger en beter voor studio-opnames, maar vereisen een externe voeding (fantoomvoeding).

Daarnaast kun je letten op de richtingskarakteristiek en impedantie van de microfoon, vooral relevant voor professionele toepassingen.

Ook een microfoon met draad kopen?

Bij MaxiAxi kun je terecht voor een uitgebreid assortiment microfoons met draad. Bekijk snel ons aanbod, kies jouw favoriete bedrade microfoon en plaats je bestelling. Heb je jouw microfoon met snoer snel nodig? Geen probleem. Bij ons hoef je nooit lang te wachten tot je aankoop in huis is.

Chatten