100 volt versterkers

Een 100 volt versterker wordt veelal gebruikt in combinatie met installatiespeakers. Met een 100 volt versterker kan je namelijk verschillende installatiespeakers over een langere afstand voorzien van een audiosignaal. Hierdoor wordt dit type versterker veelal gebruikt in winkelcentrums, kantoren en magazijnen.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 36

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 36

Pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat is een 100 volt versterker?

Een 100 volt versterker is in de basis gelijk aan alle andere audioversterkers, ze versterken een audiosignaal dat vanuit een audiobron komt. Het verschil is alleen de manier waarop het signaal er weer uit komt. Bij een 100V systeem is het voltage op de speakerkabel veel hoger en dat heeft een aantal extra voordelen. Het kan daarom in bepaalde situaties erg interessant zijn om te kiezen voor een 100 volt versterker. Om het je gemakkelijk te maken hebben we naast de losse versterkers ook complete sets samengesteld. Hierdoor weet je zeker dat de door jou bestelde apparatuur naadloos op elkaar aansluit.

De voordelen van een 100 volt versterker

  • Een 100 volt versterker heeft aanzienlijk minder signaalverlies dan een normale versterker. Het is daardoor mogelijk om met 1 speakerkabel tot wel 2 kilometer te overbruggen.
  • Je kan meerdere installatiespeakers aansluiten waardoor je het audiosignaal kan verspreiden over verschillende ruimten.
  • Bepaal per ruimte het volume van de muziek. Op de meeste 100 volt versterkers kan je per zone ruimte bepalen hoe hard het volume mag staan. Hierdoor kan je bijvoorbeeld bepalen dat de muziek in de kantoren best wat harder mag, terwijl je bij de receptie kiest voor achtergrondmuziek.
  • Daarnaast zijn er een aantal 100 volt versterkers waarbij je per zonezelf de audiobron kan bepalen. Hierdoor kan die ene collega zijn favoriete playlist opzetten terwijl andere collega’s in een andere ruimte liever luisteren naar de top 500 van radio 1.

Onbewust komt je regelmatig in contact met dit soort systemen. Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn kiezen veel verschillende soorten bedrijven en instanties voor dit soort audiosystemen. Ben je dus op zoek naar een geluidsinstallatie voor op kantoor? In het magazijn? Of in je horecagelegenheid? Dan is het zeker de moeite waard om je te verdiepen in de wereld van 100 volt.

Afspeelmogelijkheden

De meeste versterkers bieden meer mogelijkheden dan alleen het versterken en verdelen van een audiobron. Zo beschikken steeds meer versterkers ook over eigen afspeelmogelijkheden. Een groot aantal van onze versterkers zijn uitgerust met een bluetooth module. Hierdoor wordt het mogelijk bijvoorbeeld een mobiele telefoon via bluetooth te koppelen aan de versterker om zo je eigen playlists af te spelen.
Naast 100 volt versterkers met bluetooth zijn er versterkers met een ingebouwde radio of zelfs mp3-speler. Met de mp3 functionaliteit wordt het bijvoorbeeld mogelijk gemaakt een USB-stick met je favoriete nummers aan te sluiten op de versterker.

Kom alles te weten over 100 volt systemen

Als je op zoek bent naar de beste geluidsinstallatie is het handig om te weten wat 100 volt systemen zijn. In deze informatieve video deelt productspecialist Rob zijn kennis, zodat je precies weet waar je naar moet kijken bij het kopen van een 100 volt systeem.

100 volt versterker kopen?

Ben je tot de conclusie gekomen dat een 100 volt versterker precies is wat je zoekt? Plaats dan je bestelling vandaag nog en je ontvangt je bestelling supersnel in huis. Heb je toch nog een vraag? Neem dan contact op met onze productspecialisten. Zij helpen je graag met het vinden van de perfecte versterker.

Chatten