Flightcase

In de muziekwereld is een flightcase absoluut geen overbodige luxe. Bij het vervoeren en opbergen van je licht- en geluidsapparatuur is het namelijk ontzettend handig om een flightcase te hebben. Bij MaxiAxi.com vind je een breed assortiment met flightcases in alle soorten en maten.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 65

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 65

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Flightcase
❓ Welke flightcase heb ik nodig?

Welke flightcase jij nodig hebt, is volledig afhankelijk van de apparatuur die je er in wilt vervoeren. Als je bijvoorbeeld uplights wilt vervoeren, zul je moeten kijken naar het formaat van je uplights en van daaruit kun je bepalen welke flightcase het meest geschikt is. In ons assortiment vind je ook flightcase voor moving heads, star colors, mixers en overig apparatuur.

📏 Waar moet je op letten bij het kopen van een flightcase?

Het is vooral belangrijk om te kijken voor welke apparatuur de flightcase geschikt is en welk formaat het betreft. Uiteraard is het ook goed om na te gaan of je een verrijdbare flightcase wilt, zodat je ‘m gemakkelijk kunt verplaatsen.

🔧 Wanneer gebruik je een flightcase ladekast?

Een flightcase ladekast gebruik je voornamelijk als handig opbergsysteem. Voor tourende muzikanten en mobiele DJ’s die stad en land afreizen, is het erg handig om van alles in de flightcase ladekast te leggen. In de lades kun je onder meer kabels, gereedschap of andere spullen opbergen. Bovendien kun je hiermee al je spullen eenvoudig vervoeren.

🎤 Waarom heb ik een flightcase nodig?

Een flightcase is vooral handig om apparatuur veilig te vervoeren, zodat de kans op beschadigingen tijdens het vervoeren zo klein mogelijk is. Daarnaast kun je jouw apparatuur eenvoudig opbergen en opstapelen om zo min mogelijk ruimte in beslag te nemen. Een flightcase is om verschillende redenen gemakkelijk om te hebben.

💸 Wat kost een flightcase?

De prijs van een flightcase varieert erg per model. In ons assortiment vind je flightcases voor ruim honderd euro, maar ook voor een paar honderd euro. Hoeveel jouw gewenste flightcase kost, is dus volledig afhankelijk van het type en de grootte van de flightcase.

Wat is een flightcase?

Een flightcase is een soort koffer die voornamelijk bescherming biedt aan licht- en geluidsapparatuur. Muzikanten en DJ’s vervoeren regelmatig hun apparatuur, waardoor er zonder case veel kans op beschadigingen is. Met zo’n stevige koffer zorg je ervoor dat zowel de buitenkant als technische aard van je apparatuur niet beschadigd kan raken. Tevens is het eenvoudig om meerdere flightcases op elkaar te stapelen, zodat het minder ruimte in beslag neemt.

Waar zijn flightcases van gemaakt?

Onze flightcases bestaan uit vinyl gelamineerd multiplex, wat zorgt voor een robuuste case. Een flightcase kun je vrijwel altijd herkennen aan de zwarte kleur, gecombineerd met een aluminium frame en metalen vlindersloten.

Wanneer gebruik je een flightcase of -bag?

Geef je regelmatig een show op diverse locaties? Dan raden wij jou aan een flightcase te gebruiken. Een flightcase wordt voornamelijk gebruikt om verlichting, microfoonsystemen en DJ mixers te vervoeren en worden onder andere gebruikt door: 

 • Theatergroepen
 • Zanggroepen
 • Dj’s
 • Drive-in shows

Verhuur je licht- en geluidsapparatuur? Zorg dan dat je altijd gebruikmaakt van een flightcase, niet iedereen gaat namelijk even zorgvuldig met jouw spullen om.

Verschillende typen

Flightcases zijn er in allerlei soorten en maten. We zetten de verschillende soorten voor je op een rij.

 • Flightcase 19 inch / 19 inch rack: Een flightcase 19 inch is een case van 48 centimeter breed. Dit formaat is een internationaal vastgesteld formaat voor apparatuur uit de licht- en geluidsbranche. Opnameapparatuur, versterkers en effectmachines zijn daarom vaak uitgevoerd in een 19 inch formaat, waardoor deze apparatuur precies in een 19 inch flightcase of 19 inch rack past.
 • Flightbag: Een flightbag is van stof gemaakt, waardoor ze vrij licht van gewicht zijn. Met een flightbag kun je jouw apparatuur veilig en comfortabel vervoeren van de ene naar de andere locatie. Met een flightbag hoef je geen robuuste flightcase mee te nemen, maar heb je toch een goede bescherming van je apparatuur. Het is wellicht minder robuust, maar ook minder zwaar en groot.
 • Flightcase op wielen: De wielen kunnen 360 graden draaien en beschikken meestal over een rem waardoor jouw apparatuur niet zomaar weg kan rollen.
 • Flightcase ladekast: Wanneer je je gereedschap, schroefjes of andere zaken veilig wilt vervoeren, is het goed om een flightcase ladekast te hebben. Deze zijn over het algemeen op wieltjes, zodat ze vooral op locatie gemakkelijk te verplaatsen zijn.

Verschil tussen een flightcase en patchkasten

Het grote verschil tussen een flightcase en patchkasten is de locatie van gebruik. Een patchkast wordt voornamelijk op een vaste plek gebruikt en is minder geschikt om mee te reizen. Flightcases daarentegen zijn de perfecte oplossing om mee te reizen en zijn speciaal gemaakt om jouw apparatuur veilig van A naar B te kunnen vervoeren.

Welke flightcase onderdelen zijn nodig?

Over het algemeen hoef jij je niet druk te maken over het aanschaffen van flightcase onderdelen. Bij MaxiAxi.com zorgen we ervoor dat de benodigde onderdelen standaard meegeleverd worden. Uiteraard zijn er mogelijkheden om extra flightcase onderdelen, zoals schuimrubber of hardfoam platen mee te bestellen. Zo wordt het mogelijk je flightcase nog meer te personaliseren.

Productspecifieke flightcases

In ons assortiment vind je flightcases voor een aantal specifieke producten. Het is daarom wel belangrijk om te kijken waar de desbetreffende flightcase geschikt voor is. Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden zetten we voor je op een rijtje voor welke productspecifieke producten we flightcases hebben.

 • Uplights
 • Moving heads
 • Star Color
 • LED bar
 • Mixer
 • Universeel

Een goede indeling is van groot belang

De buitenkant zorgt voor een optimale bescherming, maar de indeling is net zo belangrijk! Om jaren met veel plezier te genieten van je uitrusting is het belangrijk dat je een goede indeling maakt waarbij alles strak opgeborgen wordt. Naast de normale flightcases hebben wij ook een aantal flightcases met lades. Deze lades zijn perfect om kleine spullen zoals kabels en microfoons op te bergen.

Waar staat HE voor?

HE is de afkorting van ‘hoogte-eenheid’ en is de maateenheid bij een rack. 1HE staat voor 44,5 mm. Als je bij een rack bijvoorbeeld 16HE ziet staan betekent dat dat er 16 keer een apparaat, denk aan versterkers of opnameapparatuur, van 44,5 mm in kan. Het is wel goed om rekening te houden met het feit dat een versterker bijvoorbeeld 2HE kan zijn. Als dat het geval is, zou dat betekenen dat de versterker twee units in beslag neemt. In sommige gevallen zie je ook een ‘U’ staan in plaats van ‘HE’. Om verwarring te voorkomen: er is geen enkel verschil tussen beide termen.

Flightcase kopen

Met de bovenstaande informatie weet je alles wat je moet weten om een flightcase te kopen. Het kan uiteraard nog altijd voorkomen dat je vragen hebt. Om je van het beste advies te voorzien staat onze gespecialiseerde klantenservice elke dag voor je klaar.

Chatten