Flightcase

Een flightcase is een soort koffer die voornamelijk bescherming biedt aan licht- en geluidsapparatuur. Je hebt allerlei apparatuur die je dagelijks gebruikt voor je drive in show, optredens met de band of om jouw DJ carrière te ondersteunen. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat al jouw apparatuur op een veilige manier meegenomen wordt, dit is namelijk de basis van jouw succes.

Filteren

Producten 1-24 van 82

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 82

Van laag naar hoog sorteren

Wat is een flightcase?

Een flightcase wordt veel gebruikt tijdens het op- en afbouwen van een podium of lichtshow. Deze bieden de beste bescherming tijdens transport en zorgen dat apparatuur van vaak technische aard niet beschadigd kan raken. Een flightcase herken je meestal aan de zwarte kleur, gecombineerd met een aluminium frame en  metalen vlindersloten. 

Waar zijn flightcases van gemaakt?

Vroeger waren ze voornamelijk gemaakt van hout gecombineerd met een aluminium frame en vlindersloten. Deze combinatie resulteerde in een nogal zware case waar al het apparatuur nog in moest, niet heel gemakkelijk om dagelijks mee te nemen! De cases uit ons assortiment bestaan uit vinyl gelamineerd multiplex wat zorgt voor een onverwoestbare case die ook nog eens relatief licht van gewicht is.

Wanneer gebruik je een flightcase of -bag?

Geef je regelmatig een show op diverse locaties? Dan raden wij jou aan een flightcase te gebruiken. Een flightcase wordt voornamelijk gebruikt om verlichting, microfoonsystemen en Dj mixers te vervoeren en worden o.a. gebruik door: 

  • Theatergroepen
  • Zanggroepen 
  • Dj’s
  • Drive-in shows

Verhuur je licht- en geluidsapparatuur? Zorg dan dat je altijd gebruik maakt van een flightcase, niet iedereen gaat namelijk even zorgvuldig met jouw spullen om.

Wat voor flightcase heb ik nodig?

Het is allereerst van belang dat je het verschil weet tussen een flightcase en een rack. Een rack is gemaakt om apparatuur zoals versterkers en opnameapparatuur in te monteren. Een rack wordt voornamelijk gebruikt in studio’s en horecagelegenheden en vormt een betrouwbare basis voor apparatuur. Een rack wordt dus voornamelijk op een vaste plek gebruikt en is minder geschikt om mee te reizen. Flightcases daar en tegen zijn de perfecte oplossing om mee te reizen en zijn speciaal gemaakt om jouw apparatuur veilig van A naar B te kunnen vervoeren. 

Ik zie overal 19 inch flightcases, waar staat dat voor?

Je ziet bij veel van onze flightcases de afmeting 19 inch staan. Dit komt omdat 19 inch, ongeveer 48cm breed, een internationaal vastgesteld formaat is voor apparatuur uit de licht- en geluidsindustrie. De meeste opnameapparatuur, versterkers en effectmachines zijn daarom uitgevoerd in een 19 inch formaat en hebben schroefgaten aan de zijkant voor bevestiging in een rack. 

U of HE, wat is dat?

Je ziet bij veel van onze producten dat de hoogte aangegeven wordt met een U? Deze U staat voor unit maar wordt in Nederland ook wel omschreven als HE, wat staat voor Hoogte Eenheid. Een U (of HE) staat voor 44,5 mm. Als je dus een rack ziet met 8U dan is de som heel simpel namelijk 8 keer 44,5 millimeter. 

En hoe zit het met de diepte van de case?

Zoals hier boven uitgelegd zijn de hoogte en breedte vaak gemakkelijk te bepalen en weet je snel of jouw apparatuur geschikt is voor een rack of flightcase. De diepte van een flightcase is wat lastiger aangegeven, dit verschilt namelijk per flightcase. Het is dus belangrijk dat je eerst de apparatuur opmeet voor je over gaat tot een aankoop. 

Flightcases met wielen

Moet je regelmatig apparatuur verplaatsen? Dan adviseren wij een flightcase op wielen. Hier pak je gemakkelijk je apparatuur in, sluit de case en duwt deze naar de auto. De geruisloze wielen kunnen 360 graden draaien en beschikken meestal over een rem waardoor jouw apparatuur niet zomaar weg kan rollen. Maak je gebruik van een steekwagen? Dan kan je prima uit de voeten met de varianten zonder wielen. Op een flightcase met wielen kan je natuurlijk ook andere flightcases leggen, ze hoeven dus niet allemaal wielen te hebben. 

Benodigdheden voor een flightcase

Je hebt een bestelling geplaatst of je staat op het punt om er een te plaatsen. Om goed te kunnen starten is het belangrijk om de nodige onderdelen in huis te hebben. Een groot deel van de benodigde onderdelen leveren wij mee, maar het is natuurlijk nooit verkeerd om wat voorraad te hebben. Een aantal veel gebruikte benodigdheden zijn de kooimoeren, het schuimrubber en de hardfoam platen. Deze kan je gemakkelijk mee- of nabestellen. 

Zorg voor een goede indeling!

De buitenkant zorgt voor een optimale bescherming, maar de indeling is net zo belangrijk! Een flightcase is meestal van binnen gevoerd met een beschermend schuim, dit schuim voorkomt dat inhoud gaat schuiven. Om jaren met veel plezier te genieten van je uitrustig is het belangrijk dat je een goede indeling maakt waarbij alles strak opgeborgen wordt. Naast de normale flightcases hebben wij ook een aantal flightcases met lades. Deze lades zijn perfect kleine spullen zoals kabels en microfoons op te bergen. 

De beste bescherming voor jouw speakers en verlichting

Naast een uitgebreid assortiment flightcases hebben wij nog veel meer accessoires om jouw apparatuur zo goed mogelijk te beschermen. Zo hebben wij speciale opbergtassen voor onze Beamz lampen, beschermhoezen voor speakers en zelfs speaker tassen! Alles om te zorgen dat jij jaren plezier beleeft van jouw apparatuur. 

Een flightcase of -bag kopen

Wij zijn ontzettend fan van licht- en geluidsapparatuur maar dat had je vast al gezien. Naast flightcases kan je bij ons terecht voor actieve speakers, draadloze microfoons en zelfs rookmachines. Naast de scherpste prijs heb je 30 dagen om de bestelling retour te sturen en op al onze producten, inclusief de tweedekeus artikelen, krijg je maar liefst 2 jaar garantie! Heb je vragen? Dan staat onze gespecialiseerde klantenservice dagelijks voor jou klaar. 

Chatten