100 volt speakers

Met 100 volt speakers kan je gemakkelijk grote en meerdere ruimtes voorzien van geluid, zelfs over grotere afstanden. Je kan 100 volt speakers verdelen over tientallen meters en deze verbinden met een speakerkabel zonder dat er signaalverlies ontstaat.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 69

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 69

Pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat zijn 100 volt speakers?

100 volt speaker zijn eigenlijk gewone speakers maar ze zijn geschikt gemaakt voor gebruik in een 100 volt installatie. De speakers heb je vast al eens zien hangen, het zijn namelijk de kleinere luidsprekers die in- of opgebouwd kunnen worden en voornamelijk gebruikt worden  in omroepinstallaties of in installaties voor achtergrondmuziek. Voor het aansluiten van een installatie heb je vaak een lange  speakerkabel nodig, zou je deze lange kabel gebruiken om een passieve speaker op een versterker aan te sluiten dan zou er een enorm verlies ontstaan.

Waarom gebruik je 100 volt speakers?

100 volt speakers gebruik wanneer je meerdere speakers nodig hebt, er een lange speakerkabel nodig is en/of wanneer je geluid over meerdere ruimtes wilt verdelen. Het grote voordeel van 100 volt speakers is namelijk dat je ze op elkaar door kunt lussen. Hoe vaak je dit kan doen hangt af van de versterker die je gebruikt. Dit kan je gelukkig makkelijk berekenen door het totale wattage van alle aangesloten speakers bij elkaar op te tellen. Dit totale wattage mag niet meer zijn dan 90% van het vermogen van de versterker.

Zelf het volume per zone bepalen

Een groot voordeel van 100 volt speakers is dat je met de sommige versterkers zelf kunt bepalen hoe hard je het geluid in de verschillende zones wilt weergeven. De versterker beschikt dan over meerdere volumeregelaars waarmee per zone het volume ingesteld kan worden. Een andere optie is volumeregeling in de zone zelf. Dit doe je door een volumeregelaar te plaatsen die je voor de speakers die je wilt bedienen in de speakerkabel plaatst.

Wat zijn de voordelen?

  • Bij gebruik van lange speakerkabels treedt er geen verlies op.
  • Perfect voor achtergrondmuziek in bijvoorbeeld een magazijn, wachtruimte of restaurant.
  • Een 100 volt systeem is altijd uit te breiden met extra zones, speakers en regelaars.

Waar hang je de 100 volt speakers op?

Met alleen het kopen van 100 volt speakers ben je natuurlijk nog niet klaar. De positionering van je luidsprekers is ontzettend belangrijk. Het is daarom belangrijk om een juiste balans per zone te vinden. Heb je hier vragen over? Onze productspecialisten helpen je graag met een op maat gemaakte offerte. We houden hierbij rekening met al je wensen omtrent 100 volt en de eventuele zones die je gaat gebruiken. Zo weet je zeker dat de 100 volt speakers die je koopt perfect aansluiten op je wensen.

Waar moet je op letten?

Dit hangt natuurlijk af van waar je de speakers voor wilt gaan gebruiken. Indien je de installatie bijvoorbeeld buiten wilt gebruiken moet je rekening houden met het vocht wat bij je speakers kan komen. Je moet ook rekening houden met je publiek, wil je de installatie in een restaurant gebruiken voor achtergrondmuziek? Dan hoeft het volume natuurlijk niet helemaal open terwijl dit in bijvoorbeeld een kantoorruimte af en toe best iets harder mag.

Naast het volume is de installatie natuurlijk ook nog een belangrijk punt. Wil je gebruik maken van plafondspeakers of ga je toch voor de opbouw speakers?

Welke 100 volt speaker heb ik nodig?

Er zijn een groot aantal verschillende 100 volt luidsprekers waar je uit kunt kiezen met allemaal weer hun eigen kwaliteiten. De meest gebruikte zijn:

  • De inbouw speakers, ook wel plafonspeakers genoemd, deze zie je voornamelijk terug in kantoorruimtes, wachtruimtes en restaurants. Het grote voordeel is dat je deze kunt integreren in het plafond wat zorgt dat alles netjes weggewerkt is.
  • De opbouwspeakers, dit zijn de kleine boxen die je aan de muur hangt.
  • De hoornluidspreker, dit type zie je voornamelijk langs sportvelden. De trechtervorm zorgt dat je het geluid gemakkelijk op een bepaalde plek kunt richten waardoor de boodschap vaak beter overkomt.

100 volt systemen: dit moet je weten!

Hieronder vind je een video waarin onze productspecialist Rob alles vertelt wat je moet weten over 100 volt systemen. Door zijn tips te volgen geniet je binnenkort van geweldige geluidskwaliteit in verschillende ruimte. Met dank aan deze video kies jij een 100 volt systeem dat bij jouw specifieke behoeften past!

100 volt speakers kopen

We hopen natuurlijk dat je na het lezen van bovenstaande tekst geen vragen meer hebt. Mocht dit wel zo zijn dan kan je onze productspecialisten altijd op de proef stellen. Bij MaxiAxi kan je naast 100 volt speakers ook terecht voor passieve speakers, actieve speakers en zelfs complete geluidsinstallaties. 

Chatten