Platenspeler met stofkap

Een platenspeler met stofkap is de perfecte aankoop voor iedere vinyl liefhebber die zuinig is op zijn LP’s. Stofvorming kan er namelijk voor zorgen dat het stof tussen de verschillende knoppen van je platenspeler komt of in de groeven van de plaat. Hierdoor kan het zijn dat de knoppen minder soepel te gebruiken zijn. Daarnaast wil je voorkomen dat er stof op je favoriete plaat komt. Dit kan namelijk zorgen voor onherstelbare schade aan je vinylplaten. Een platenspeler met stofkap zorgt ervoor dat je geen last hebt van deze problemen.

Filteren
Filteren

Producten 1-24 van 52

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Platenspeler opties
    Met stofkap
Filteren

Producten 1-24 van 52

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Platenspelers
❓ Wat is een platenspeler?

Een platenspeler is een elektrisch apparaat dat wordt gebruikt om audio-opnamen af te spelen. Vinyl platen worden op de draaitafel van de platenspeler gelegd en met een constante snelheid rondgedraaid. De geluiden worden weergegeven door een naald die langs de spiraalvormige groef van de plaat loopt.

🎼 Wat voor afspeelmogelijkheden zijn er?

De meeste platenspelers uit ons assortiment bieden je de mogelijkheid om platen af te spelen op drie verschillende snelheden namelijk: 33⅓, 45 en 78 toeren. Hierdoor kan je LP's, singles en de oudere 78 toeren platen afspelen. Hierdoor kan je dus je hele collectie probleemloos afspelen

🔈 Heb ik een voorversterker nodig bij mijn platenspeler?

Wanneer boven de RCA-aansluiting op je platenspeler ‘’line-out’’ staat heb je geen phono voorversterker nodig. Staat er ‘’phono-out’’? Dan heb je wel een voorversterker nodig.

🔗 Hoe kan ik een platenspeler verbinden met een soundbar?

Wanneer er een RCA/tulp aansluiting op je soundbar zit sluit je een platenspeler gemakkelijk aan met een tulp kabel. Heeft je soundbar toch andere aansluitingen? Dan heb je waarschijnlijk een converter nodig.

🔛 Hoe verbind je een platenspeler met een Bluetooth speaker?

Hiervoor heb je een platenspeler met bluetooth uitgang nodig (Bluetooth out). Deze platenspelers kunnen het audio signaal doorsturen naar de Bluetooth speaker. Zo kan je via een Bluetooth speaker toch naar je favoriete Vinyl platen luisteren. 

🕐 Hoe lang gaat een naald mee?

Helaas is er geen eenduidig antwoord op deze vraag mogelijk. De levensduur van een naald is namelijk erg afhankelijk van hoe vaak je platen draait. Hoe de platenspeler is afgesteld en hoe je jouw platenspeler en platen onderhoud heeft eveneens invloed op de levensduur. 

Soorten platenspelers met stofkap

Er zijn meerdere soorten platenspeler met stofkap. De soorten verschillen een beetje, verreweg de meeste platenspelers met stofkap hebben een doorzichtige stofkap. Andere varianten zijn de getinte stofkap en platenkoffers waar de deksel van de koffer eveneens dient als beschermlaag tegen stof voor je platenspeler. 

Met een gesloten stofkap luisteren

Bij het kopen van een platenspeler met stofkap is het belangrijk om rekening te houden met de inkepingen van de stofkap. Zitten er inkepingen aan de zij- of achterkant van de kap? Dan is deze platenspeler met stofkap geschikt om platen af te spelen met de kap tegen stof gesloten. Als er geen inkepingen in de stofkap zitten dan moet de stofkap groot genoeg zijn om over de gehele plaat heen te vallen. Als dit niet het geval is kan je waarschijnlijk niet alle formaten platen met gesloten kap afspelen.

Indien je de platenspeler met stofkap langdurig gaat gebruiken dan adviseren we je om de platen af te spelen met de kap open. De kap tegen stof kan namelijk tijdens het afspelen van een plaat voor trillingen zorgen. Deze trillingen komen niet ten goede van de geluidskwaliteit van je platenspeler waardoor het beter is om de stofkap open te hebben. Wanneer je klaar bent met het luisteren kan je de stofkap weer sluiten voor het behoud van je platen en apparatuur.

Platenspeler met stofkap kopen

Een platenspeler met stofkap koop je bij MaxiAxi. Bestel vandaag nog je favoriete platenspeler met stofkap voor de allerscherpste prijs en ontvang je bestelling morgen al in huis. Naast de scherpste prijs heb je bij MaxiAxi.com altijd 2 jaar garantie en 30 dagen de tijd om je bestelling te retourneren. Heb je toch nog een vraag, bijvoorbeeld over een ander home & hifi artikel uit ons assortiment? Neem dan direct contact op met één van onze productspecialisten, zij helpen je graag verder.

Chatten