Keyboard met 49 toetsen

Op zoek naar een keyboard met 49 toetsen? Dan ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. In ons assortiment kan je terecht voor allerlei verschillende formaten. Een keyboard met 49 toetsen is de kleinste variant uit de keyboardfamilie en wordt veelal gebruikt door de allerjongste muzikanten.

Filteren
Filteren

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
Gefilterd op:
  1. Aantal toetsen
    49
Filteren

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Keyboards
🎹 Welk keyboard heb je nodig?

Ga je lessen nemen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een keyboard met aanslaggevoelige toetsen. Ga je een keyboard hobbymatig gebruiken of wil je kijken of jouw zoon of dochter keyboard spelen ook leuk vindt? Dan kan je ook kiezen voor een wat minder luxe versie. Er zijn dus verschillende motivaties om een bepaald keyboard aan te schaffen. Ga daarom goed na waar jij jouw keyboard voor wilt gebruiken.

🎹 Hoeveel toetsen heeft een keyboard?

Het grote verschil tussen de verschillende keyboards is het aantal toetsen. De keyboards met 61 toetsen zijn het meest populair, maar je kan ook kiezen voor een keyboard met 48, 54 of 88 toetsen. Een keyboard met 88 toetsen is vergelijkbaar met een piano door het aantal toetsen.

💭 Wat zijn aanslaggevoelige toetsen?

Een aantal van onze keyboards beschikt over aanslaggevoelige toetsen. Bij een keyboard met aanslaggevoelige toetsen registreert het keyboard hoe hard jij de toetsen indrukt. Hoe harder je op de toetsen drukt, hoe harder het volume zal gaan (net als bij een piano). Met aanslaggevoelige toetsen wordt het mogelijk om meer dynamiek in het spel te leggen.

❓Is keyboard leren spelen moeilijk?

De basis van keyboard spelen is over het algemeen niet heel moeilijk om te leren. Bij een keyboard geldt net als bij veel andere instrumenten: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. De basis heb je vaak redelijk snel onder de knie, maar het venijn zit ‘m in het leren van de details. Het is bijvoorbeeld lastig om met twee handen tegelijkertijd te spelen, omdat je twee compleet andere handelingen met links en rechts uitvoert. Het spelen van een melodie is vaak nog wel te overzien, maar het combineren van een melodie en basnoten of akkoorden kan wel lastig zijn.

👀 Wat is het verschil tussen een keyboard en een piano?

Er zijn enkele noemenswaardige verschillen tussen een keyboard en een piano. Een piano heeft bijvoorbeeld snaren in de kast zitten waar hamers op slaan nadat je een toets indrukt. Een keyboard bootst dit digitaal na. Daardoor wordt het met een keyboard ook mogelijk andere instrumenten zoals orgels of klavecimbels na te bootsen. Een keyboard heeft bovendien vaak extra functies zoals demonstratie songs, ritmes en geluidseffecten.

💸 Hoeveel kost een keyboard?

De prijs van een keyboard varieert per model. Elk keyboard heeft andere functies, waardoor de prijs uiteraard ook varieert. Een model met tientallen functies is over het algemeen natuurlijk duurder dan een keyboard met minder functies. De prijs wordt ook bepaald door de kwaliteit en het feit of het een samengestelde set betreft of dat het bijvoorbeeld een los keyboard betreft.

Waarom een keyboard met 49 toetsen?

Een keyboard met 49 toetsen is perfect voor kinderen. Maar wist je dat er nog veel meer voordelen zijn? Het formaat is bijvoorbeeld zeer geschikt om mee te nemen op te fiets en is een stuk gemakkelijker op te bergen dan de grotere keyboards. Natuurlijk is een keyboard met 49 toetsen niet alleen geschikt voor kinderen maar ook voor volwassenen. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat het dan voornamelijk voor hobbymatig gebruik is. Wil je als volwassenen echt leren spelen? Dan raden we aan om te kiezen voor een keyboard met 61 of zelfs 88 toetsen.

Hoeveel keyboard toetsen heb ik nodig?

Je vraagt je nu natuurlijk af of jij een keyboard met 49 toetsen nodig hebt. In de onderstaande video vertelt productspecialist Rob je precies hoeveel keyboard toetsen jij nodig zult hebben.

Keyboard voor kinderen

Het is algemeen bekend dat muzikaliteit ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom hebben wij in ons assortiment diverse keyboards voor de allerkleinste.

Ben je op zoek naar een keyboard voor kinderen? Dan is een keyboard met 49 toetsen echt een aanrader. Door het compacte formaat is het keyboard gemakkelijker door kinderen te bespelen waardoor ze meer plezier beleven en sneller het keyboard onder controle hebben.

Keyboard met 49 toetsen kopen

Ben je klaar om het muzikale avontuur aan te gaan? Bestel dan je favoriete keyboard met 49 toetsen. Voor 22:00 besteld is morgen in huis. Is het toch niet helemaal wat je zocht? Je kan bij ons binnen 30 dagen kosteloos ruilen en retourneren.

Chatten