Speakers

Filter

Op zoek naar een paar goede speakers? Bij MaxiAxi vind je een speaker voor elk budget. Hoge klanttevredenheid en vandaag besteld, morgen in huis.

Speakers in verschillende formaten

Speakers zijn er in vele soorten en maten. Bij MaxiAxi vind je 6", 8", 10", 12" en 15" (resp. 15, 20, 25, 30, 38cm) speakers. Deze getallen slaan op de diameter van de woofer. Hoe hoger dit getal, hoe groter de behuizing van de speaker is. Tevens kan een grotere woofer makkelijker een lagere frequentie weergeven (bass) maar dat betekent wel dat de speaker meer vermogen nodig heeft. Bij een 15" speaker (en in iets mindere mate bij een 12") zullen de bassen niet alleen hoorbaar zijn, maar ook voelbaar. De grootte van de tweeter is van minder belang omdat deze enkel gebruikt wordt voor het weergeven van de hoge tonen en hiervoor is geen grote speaker nodig.

Actieve en passieve speakers. Welke moet ik kiezen?

Een andere keuze die je maken moet is tussen actieve en passieve speakers. Kort gezegd hebben passieve speakers een aparte versterker nodig en zit bij actieve speakers de versterker ingebouwd in de speaker zelf. Een verschil in kwaliteit en prijs is er vrijwel niet dus de keuze kan puur gemaakt worden op basis van het gebruiksgemak.

Voordelen passieve speakers

  • De losse versterker is op elke gewenste plek te plaatsen
  • Geen knoppen op de speakers dus het publiek kan hier niet bij
  • Geen stroomaansluiting nodig voor de speakers. Deze worden gevoed via de speakerkabel vanuit de versterker


Voordelen actieve speakers

   • Compact, alles in één
   • Minder losse componenten dus makkelijker mee te nemen en verplaatsen
   • Makkelijk door te lussen naar een eventuele 3e of 4e speaker

Wij hebben een tijdje geleden een uitgebreide blogpost geschreven met daarin alle voor- en nadelen. Misschien kan deze post je helpen bij het kiezen. Lees hier onze blogpost over de verschillen tussen actieve en passieve speakers.

Complete speakersets

Om het helemaal makkelijk te maken hebben wij ook complete speakersets samengesteld. Deze sets zijn met zorg door ons samengesteld en uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat alles perfect samenwerkt en dat je het maximale uit je installatie haalt. Bij vrijwel alle sets wordt ook de speakerkabel meegeleverd. Het enige wat je dan eventueel nog nodig hebt is een kabel om je geluidsbron aan te sluiten en daarvoor is in principe een simpele telefoonkabel al genoeg. Daarmee kan bijvoorbeeld een smartphone, tablet, mp3-speler of laptop op je speakerset worden aangesloten. Om je nog beter op weg te helpen hebben we bovenaan deze pagina buttons gemaakt waarmee je kunt kiezen voor een kleine- grote- of karaokeparty.

Hoe sluit ik mijn speakerset aan?

Het aansluiten van een speakerset valt ontzettend mee. Het is natuurlijk lastig om hier in een paar zinnen uitleg te geven over het aansluiten van alle verschillende sets maar daarvoor hebben we een handig YouTube kanaal gemaakt. Hierop staan een heleboel instructievideo's die wij speciaal per set gemaakt hebben en waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe de set wordt aangesloten. Je vindt deze uitlegvideo's ook op de productpagina's bij de sets.
Bekijk hier ons YouTube kanaal: Instructievideo's aansluiten speakerset
Uiteraard kun je ook altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag bij het aansluiten.

Populaire merken speakers