Podcast microfoons

Podcast microfoons staan aan de basis van iedere succesvolle podcast. Een podcast microfoon is namelijk de beste keuze voor het opnemen van het stemgeluid. Het is natuurlijk van groot belang voor een podcast dat het stemgeluid van de presentatoren kwalitatief goed wordt opgenomen. Bekijk daarom snel het assortiment podcast microfoons van MaxiAxi om jouw podcast naar een hoger niveau te brengen! 

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 42

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 42

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Podcast microfoons
🎙 Is een dynamische of condensator microfoon beter voor podcasts?

Een condensator microfoon is de beste microfoon voor het opnemen van een podcast. Condensator microfoons leveren helder en natuurlijk geluid waarbij details extra goed naar voren komen. De opname van verschillende stemmen komt hierdoor erg natuurgetrouw over. 

🎤 Heb je een speciale microfoon nodig voor een podcast?

Het is aan te raden om een microfoon te gebruiken die extra geschikt is voor het opnemen van een podcast. Meestal zijn dit condensator microfoons. Dit soort microfoons worden vaak ook in opnamestudio's gebruikt voor het opnemen van bijvoorbeeld zang, maar zijn ook erg geschikt als podcast microfoon.

💰 Hoe duur is een goede podcast microfoon?

Een basisvariant kan je al snel voor een paar tientjes vinden. Wil je een podcast microfoon van hogere kwaliteit? Dan zul je helaas wat dieper in de buidel moeten tasten.

🎧 Waarom wordt er meestal een koptelefoon gedragen door podcasters?

Het dragen van een koptelefoon maakt het makkelijker om je podcast uiteindelijk te editen. Podcast microfoons pikken meestal meer geluiden op dan je zelf kan horen. Een zacht briesje of de ruis van een airco kan allemaal op de opname terecht komen. Het is belangrijk dat jij deze geluiden direct hoort zodat je bijvoorbeeld de airco uit kunt zetten. Daarnaast horen de gasten bij je podcast zichzelf beter, hierdoor blijven ze ook goed in de microfoon praten. Wanneer de gast te ver van de microfoon weg praat zal de gast dit direct opmerken. Ook dit scheelt je uiteindelijk weer veel tijd met het editen.

🎚 Wat is de beste manier om een podcast op te nemen?

Het gebruik van een podcast microfoon is zonder meer aan te raden. Wanneer je meerdere gasten/sprekers hebt in je podcast is het slim om te werken met een mixer. Met een mixer met opnamefunctionaliteit regel je gemakkelijk direct de verhoudingen in het volume. Vervolgens sluit je deze mixer aan op je pc of laptop en gebruik je een DAW (Digital Audio Workstation) om je opnames in vast te leggen.

Wat is een podcast microfoon?

Een podcast microfoon is een soort microfoon die specifiek geschikt is voor het opnemen van stemgeluid. Door het gebruik van een podcast microfoon weet je zeker dat de presentatoren en gasten van je podcast goed verstaanbaar zijn. Podcast microfoons zijn er in meerdere soorten en formaten, maar vallen meestal onder de microfoonsoort "condensator microfoons". Deze microfoonsoort excelleert in het opvangen van geluid binnen een breed frequentiespectrum. Dat zorgt ervoor dat bepaalde details in het stemgeluid nog beter hoorbaar worden in de opnames. Het gebruik van een podcast microfoon tilt jouw podcast productie dus naar een hoger kwaliteitsniveau.

Welke podcast microfoon heb ik nodig?

Ben je van plan om een podcast op te nemen? Dan is het belangrijk dat je zorgt dat je de juiste apparatuur in huis haalt. Een goede podcast microfoon zorgt er namelijk voor dat het geluid in hoge kwaliteit kan worden opgenomen en dat is voor je luisteraars een stuk aangenamer. Voor een podcast worden meestal condensator microfoons gebruikt. Dit soort podcast microfoons is bij uitstek geschikt voor het opnemen van spraak. Condensator microfoons zijn namelijk goed in het opnemen van een breed frequentiespectrum. Dit zorgt ervoor dat alle elementen van een stem tot in detail kunnen worden opgenomen en de opgenomen spraak dus zo ‘’echt’’ mogelijk overkomt. 

In ons assortiment kun je terecht voor allerlei verschillende soorten podcast microfoons. Omdat het aanbod soms overweldigend is helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze Binnen de podcastmicrofoons kan je eigenlijk kiezen tussen twee verschillende soorten microfoons namelijk de condensator microfoon en usb podcast microfoon.

Podcastmicrofoon met XLR-aansluiting

De podcast microfoon met XLR-aansluiting wordt doorgaans gezien als de professionele podcastmicrofoon. Een microfoon podcast met XLR-aansluiting kan je niet rechtstreeks op je computer aansluiten. Je hebt daarom een mengpaneel (met usb) of USB-interface nodig die je tussen je microfoon en computer plaatst. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een aantal podcast microfoonsets samengesteld waarbij de audiomixer of USB-interface meegeleverd wordt. Hierdoor hoef je niet zelf uit te zoeken welke audiomixer werkt op de door jou gekozen podcast microfoon met een podcast microfoonset haal je alles in huis wat nodig is om te starten met je podcast.

Goed om te weten:

  • De meeste audiomixers die in de podcast microfoonsets zitten beschikken over een USB-aansluiting. Hierdoor kan je de audiomixer gemakkelijk direct aansluiten op je laptop of pc.
  • Schuiven er meerdere mensen aan tijdens je podcast? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een audiomixer waar meerdere podcast microfoons op aangesloten kunnen worden. Hierdoor wordt het mogelijk het volume van de microfoons individueel te regelen waardoor de balans tussen meerdere stemmen gelijk blijft. Het is natuurlijk wel zo fijn dat iedere presentator of gast even hard te horen is in de podcast opname.
  • Een groot aantal van onze audiomixers bieden je de mogelijkheid om leuke effecten of muziek toe te voegen.

Podcast microfoon met USB-aansluiting

De USB podcast microfoon is sneller aan te sluiten op je pc. Je hoeft de podcast microfoon alleen maar aan te sluiten op de USB-aansluiting van je pc of laptop en je kan beginnen! Dit heeft geen invloed op de geluidskwaliteit en dat maakt de USB podcast microfoon geliefd. De USB podcast microfoon wordt ook veel gebruikt door gamers. Je sluit de microfoon namelijk zeer gemakkelijk aan op een game pc, Playstation of Xbox.

Goed om te weten: De USB-microfoon sluit je gemakkelijk direct aan op je laptop, je hebt dus geen mixer of audio interface nodig om te starten met het opnemen van een podcast. Je opent simpelweg je opname software en selecteert de podcast microfoon als invoerbron op je pc en je bent klaar om je podcast op te nemen.

Microfoonstandaard voor een podcast

Tijdens het opnemen van een podcast is het ontzettend belangrijk dat je storende geluiden voorkomt. Een microfoon podcast is namelijk zorgt voor heldere stemopnames maar omgevingsgeluid wordt daardoor ook gemakkelijk opgevangen. We adviseren daarom altijd om gebruik te maken van een tafelstatief of microfoonarm, ook wel broadcast arm genoemd.

  • Het grote voordeel van een broadcast arm is dat je deze geheel naar eigen wens kan verstellen. Hierdoor weet je zeker dat de podcast microfoon op de juiste hoogte hangt. Heb je de microfoon even niet nodig? Dan draai je de arm gemakkelijk weg. Het nadeel van een microfoonarm is dat je deze minder makkelijk opbergt. Je stopt een broadcastarm niet zomaar in je tas. De microfoonarm is vooral geschikt voor vaste installatie aan bijvoorbeeld een tafel of bureau.
  • Een tafelstatief heeft als voordeel dat het een zeer compact statief is wat je eenvoudig uit je tas kan halen. Je plaatst het statief inclusief microfoon tijdens een podcast voor de presentator of gast waardoor deze goed hoorbaar is.

Popfilter voor je microfoon podcast

Zoals gezegd is de microfoon podcast vrij gevoelig, dit zorgt er ook voor dat harde klanken die soms voorkomen tijdens het praten voor volume uitschieters in de opnames kunnen zorgen. Dit komt voor namelijk voor bij harde en scherpe klanten zoals de ‘’S’’ & de ‘’P’’. Natuurlijk is dit niet heel fijn om terug te horen in je opnames. Daarom is het plaatsen van een popfilter voor je microfoon podcast een goed idee. Deze filtert deze uitschieters weg en zorgt ervoor dat jouw podcast aangenaam en gebalanceerd klinkt.

Podcast microfoon kopen?

We hopen natuurlijk dat al je vragen over podcast microfoons voldoende beantwoord zijn. Is dit niet het geval? Dan staan onze productspecialisten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Klaar om te bestellen? Bestel vandaag nog je podcast set en ontvang je bestelling super snel in huis.

Chatten