Podcastmicrofoons

Ben je op zoek naar een podcastmicrofoon? Dan ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. In ons assortiment kan je terecht voor een groot aantal podcastmicrofoons in verschillende uitvoeringen.

Filteren

Producten 1-24 van 41

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 41

Pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat is een podcast?

Je hebt waarschijnlijk regelmatig de term podcast langs horen komen. Maar wat betekent dit nou eigenlijk? Een podcast is een audio-uitzending die je live kan volgen, maar ook kan terugluisteren via een webfeed. Podcasts worden voornamelijk informatief ingestoken waarbij het over allerlei verschillende onderwerpen kan gaan zoals bijvoorbeeld sport, marketing, psychologie en lifestyle.

Welke podcastmicrofoon heb ik nodig?

Ben je van plan om een podcast op te nemen? Dan is het belangrijk dat je zorgt dat je de juiste apparatuur bestelt. Een goede podcastmicrofoon zorgt er namelijk voor dat het geluid in hoge kwaliteit wordt opgevangen en dat is voor je luisteraars een stuk aangenamer.

In ons assortiment kun je terecht voor allerlei verschillende soorten podcastmicrofoons. Omdat het aanbod soms overweldigend is helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze Binnen de podcastmicrofoons kan je eigenlijk kiezen tussen twee verschillende soorten microfoons namelijk de condensator microfoon en de dynamische microfoon.

Condensator- of dynamische podcastmicrofoon

Het belangrijkste in de keuze tussen deze twee is dat je goed nadenkt waar je de podcast gaat opnemen. Een condensator microfoon vangt bijvoorbeeld meer achtergrondgeluid op en is hierdoor het meest geschikt voor een stille omgeving. Zit je op kantoor? Of heb je bijvoorbeeld een ventilator aan staan? Dan kan je het best kiezen voor een dynamische microfoon, deze pikt de omgevingsgeluiden namelijk minder snel op waardoor je storende geluiden voorkomt.

Podcastmicrofoon met XLR-aansluiting

De podcastmicrofoon met XLR-aansluiting wordt doorgaans gezien als de professionele podcastmicrofoon. Een podcastmicrofoon met XLR-aansluiting kan je niet rechtstreeks op je computer aansluiten. Je hebt daarom een audiomixer of USB-interface nodig die je tussen je microfoon en computer plaatst. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een aantal podcastsets samengesteld waarbij de audiomixer of USB-interface meegeleverd wordt. Hierdoor hoef je niet zelf uit te zoeken welke audiomixer werkt op de door jou gekozen podcastmicrofoon.

Goed om te weten:

  • De meeste audiomixers die in de podcastsets zitten beschikken over een USB-aansluiting. Hierdoor kan je de audiomixer gemakkelijk aansluiten op je laptop of pc
  • Schuiven er meerdere mensen aan tijdens je podcast? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een audiomixer waar meerdere podcastmicrofoons op aangesloten kunnen worden.
  • Een groot aantal van onze audiomixers bieden je de mogelijkheid om leuke effecten of muziek toe te voegen.

Podcastmicrofoon met USB-aansluiting

De USB-microfoon is sneller aan te sluiten op je pc. Je hoeft de podcastmicrofoon alleen maar aan te sluiten op de USB-aansluiting van je pc of laptop en je kan beginnen! Dit heeft geen invloed op de geluidskwaliteit waardoor de USB-microfoon zeer geliefd is. De USB-microfoon wordt ook veel gebruikt door gamers. Je sluit de microfoon namelijk zeer gemakkelijk aan op een game pc, Playstation (met hoofdletter P) of Xbox.

Goed om te weten:

De USB-microfoon sluit je gemakkelijk aan op je laptop, je hebt dus geen audiomixer nodig om te starten met het opnemen van een podcast.

Microfoonstandaard voor een podcast

Tijdens het opnemen van een podcast is het ontzettend belangrijk dat je storende geluiden voorkomt. We adviseren daarom altijd om gebruik te maken van een tafelstatief of microfoonarm, ook wel broadcastarm genoemd.

  • Het grote voordeel van een broadcastarm is dat je deze geheel naar eigen wens kan instellen. Hierdoor weet je zeker dat de microfoon op de juiste hoogte hangt. Heb je de microfoon even niet nodig? Dan draai je de arm gemakkelijk weg. Het nadeel van een microfoonarm is dat je deze minder makkelijk opbergt. Je stopt een broadcastarm niet zomaar in je tas. De microfoonarm is hierdoor minder makkelijk mee te nemen.
  • Een tafelstatief heeft als voordeel dat het een zeer compact statief is wat je eenvoudig uit je tas kan halen. Je plaatst het statief inclusief microfoon tijdens een podcast midden op de tafel waardoor iedereen goed hoorbaar is. Naast podcasts wordt dit type statief ook vaak gebruikt tijdens vergaderingen. Het nadeel van een tafelstatief is dat je deze niet in het gezichtsveld kunt positioneren.

Podcastmicrofoon kopen?

We hopen natuurlijk dat al je vragen voldoende beantwoord zijn. Is dit niet het geval? Dan staan onze productspecialisten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Klaar om te bestellen? Bestel vandaag en ontvang je bestelling super snel in huis.

Chatten