Zichttermijn & Retouren

Indien een bij ons besteld product je niet bevalt mag je deze altijd binnen twee weken zonder opgaaf van reden aan MaxiAxi retourneren.

We hebben het zo eenvoudig mogelijk gemaakt om artikelen te retourneren. Hiervoor verzoeken we je om contact met ons op te nemen via e-mail (info@maxiaxi.com). Op jouw verzoek ontvang je dan van ons een retournummer en retouradres. Vergeet niet het meegestuurde retourformulier in te vullen voor een spoedige afhandeling van je retourzending. Indien je het retourformulier niet meer hebt is deze hier te downloaden.
Na de retourmelding van het product heb je nog twee weken de tijd om deze terug te sturen.

Om artikelen te retourneren is het ook mogelijk om het wettelijk vastgestelde modelformulier voor herroeping te gebruiken.

De verzendkosten voor het retourneren zijn voor eigen rekening en risico (Voorbeeld: Een pakket tot 10 kilo versturen via PostNL kost € 6,95). Je bent volledig vrij in de keuze voor een vervoerder.
Je ontvangt vervolgens zo snel mogelijk het aankoopbedrag plus de eventueel in eerste instantie bij de bestelling gemaakte verzendkosten of rembourskosten terug op je bankrekening. Deze terugbetaling wordt uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de koop gedaan mits het retour gezonden product binnen is.

Uiteraard gelden er enkele voorwaarden aan het retourneren van producten. In de regel geldt “dat wat in de winkel mag, mag thuis ook” (Artikel 6:230s Burgerlijk Wetboek; De consument is slechts aansprakelijk voor de waardevermindering van het product als een behandeling van het product verder is gegaan dan noodzakelijk om de aard, de kenmerken en de werking daarvan vast te stellen). Je mag je product dus uitpakken en aansluiten om het te proberen waarbij de verpakking en het product voorzichtig behandeld dienen te worden. Indien je het product gedeeltelijk of in penibele staat retourneert dan berekenen wij een schadevergoeding over de verminderde toestand van het product. Deze schadevergoeding zal dan in mindering gebracht worden op het door ons terug te betalen bedrag. Dit geldt alléén als de verslechterde toestand van het product terug is te brengen op omgang met het product (of verpakking) die verder gaat dan het testen van de functionaliteit en eigenschappen van het product zoals dat in een winkel mogelijk zou zijn.

De verpakking van een product mag uiteraard geopend zijn geweest om het product uit te kunnen proberen. Wel verwachten wij dat er voorzichtig met de verpakking en verpakkingsmaterialen wordt omgegaan. Producten die in een omdoos geleverd zijn dienen ook in een geschikte omdoos geretourneerd te worden zodat de originele verpakking van het product vrij blijft van beschrijving, bestickering of onnodig veel tape/plakband. Bij geretourneerde producten waarvan de verpakking onnodig is beschadigd door beschrijving, bestickering of onnodig veel tape/plakband wordt door ons een schadevergoeding berekend welke in mindering zal worden gebracht op het door ons terug te betalen bedrag.

Uitzondering op het herroepingsrecht

Indien de verzegeling van meegeleverde software is verbroken en op de productpagina duidelijk is aangegeven dat bij verbreken van het zegel het product uitgesloten is van het retourrecht, kunnen wij het product niet terugnemen. Dit zal bijvoorbeeld het geval zijn bij artikelen met bijbehorende CD-roms met software.