Zichttermijn & Retourneren

Als een aankoop niet helemaal naar wens is mag je deze altijd binnen 30 dagen na ontvangst zonder opgaaf van reden aan MaxiAxi retourneren. Bovendien is retourneren helemaal gratis!

We hebben het zo eenvoudig mogelijk gemaakt om artikelen te retourneren. Om je retourzending goed en snel te kunnen verwerken verzoeken we je de volgende stappen te volgen:

  • Neem aub contact op met onze klantenservice zodat we weten wat je van ons verwacht. Als je daarbij je bestelnummer vermeldt kunnen we je zo snel mogelijk helpen.
  • Op jouw verzoek ontvang je van ons een retournummer. Vergeet niet het meegestuurde retourformulier in te vullen voor een spoedige afhandeling van je retourzending. Als je het retourformulier niet meer hebt is deze hier te downloaden.
  • Nederlandse klanten kunnen het pakket vervolgens via PostNL gratis opsturen naar ons antwoordnummer: MaxiAxi B.V., Antwoordnummer 464, 7600VB Almelo. In sommige gevallen kan je het pakket vanuit huis gewoon weer meegeven met de bezorger. Voor Belgische klanten kunnen retourzendingen via DPD terug worden gestuurd door middel van een retourlabel die je van ons ontvangt. Uiteraard kun je je pakket ook via een andere vervoerder retourneren maar dan zijn de retourkosten voor eigen rekening.

Na de retourmelding van het product heb je nog twee weken de tijd om deze terug te sturen. Om artikelen te retourneren is het ook mogelijk om het wettelijk vastgestelde modelformulier voor herroeping te gebruiken.

Je ontvangt vervolgens zo snel mogelijk het aankoopbedrag plus de eventueel in eerste instantie gemaakte verzendkosten terug op je bankrekening. In de meeste gevallen is dit binnen enkele dagen. De terugbetaling wordt uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de koop gedaan. Wij mogen wachten met het terugbetalen tot wij de producten hebben teruggekregen of je hebt aangetoond dat je deze hebt teruggezonden, afhankelijk van welk moment eerst valt.
Wij betalen je terug via dezelfde betaalmethode als waarmee je de oorspronkelijke betaling hebt verricht. Wij zullen je voor een terugbetaling uiteraard nooit kosten in rekening brengen.

Uiteraard gelden er enkele voorwaarden aan het retourneren van producten. In de regel geldt “dat wat in de winkel mag, mag thuis ook” (Artikel 6:230s Burgerlijk Wetboek; De consument is slechts aansprakelijk voor de waardevermindering van het product als een behandeling van het product verder is gegaan dan noodzakelijk om de aard, de kenmerken en de werking daarvan vast te stellen). Je mag je product dus uitpakken en aansluiten om het te proberen waarbij de verpakking en het product voorzichtig behandeld moeten worden. Als je het product onvolledig of in slechte staat retourneert dan berekenen wij een schadevergoeding en dit zal dan in mindering gebracht worden op het door ons terug te betalen bedrag. Dit geldt dus alléén als de verslechterde toestand van het product komt door omgang met het product (of verpakking) die verder gaat dan het uitproberen zoals dat in een winkel mogelijk zou zijn.

De verpakking van een product mag uiteraard geopend zijn geweest om het product uit te kunnen proberen. Wel verwachten wij dat er voorzichtig met de verpakking en verpakkingsmaterialen wordt omgegaan. Producten die in een omdoos geleverd zijn dienen ook in een geschikte omdoos geretourneerd te worden zodat de originele verpakking van het product vrij blijft van beschrijving, bestickering of onnodig veel tape/plakband. Bij geretourneerde producten waarvan de verpakking onnodig is beschadigd door beschrijving, bestickering of onnodig veel tape/plakband wordt door ons een schadevergoeding berekend die in mindering zal worden gebracht op het door ons terug te betalen bedrag.

Uitzondering op het herroepingsrecht
Als de verzegeling van meegeleverde software is verbroken en op de productpagina duidelijk is aangegeven dat bij verbreken van het zegel het product uitgesloten is van het retourrecht, kunnen wij het product niet terugnemen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij artikelen met bijbehorende CD-roms met software.

Chatten