Microfoonkabels

Met microfoonkabels verbind je eenvoudig draadgebonden microfoons met bijvoorbeeld actieve speakers of een mengpaneel. In het kabelassortiment van MaxiAxi.com vind je microfoonkabels in alle soorten en maten. Bestel snel de microfoonkabel die jij nodig hebt.

Meer
Filteren

16 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

16 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Microfoonkabels
📏 Hoe dik moet een microfoonkabel zijn?

Bij een microfoonkabel is het belangrijk om een wat dikkere kabel te hebben. Doordat een microfoon vaak heen en weer wordt getrokken, krijgt de microfoonkabel veel te verduren. Met een wat dikkere of stevigere mantel verleng je dus zeker de levensduur van de kabel.

🔝 Wat is de beste microfoonkabel?

Welke microfoonkabel voor jou het beste is, ligt aan verschillende factoren. Zo moet je nagaan wat je voor een microfoonkabel wil betalen en welke connector bijvoorbeeld jouw mengpaneel heeft.

Wat is een microfoonkabel?

Een microfoonkabel wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt voor het koppelen van bedrade microfoons en andere audioapparatuur. Over het algemeen verschillen microfoonkabels in essentie niet met XLR kabels, waardoor deze kabels ook perfect zijn voor het verbinden van verschillende professionele audioapparatuur. Met microfoonkabels verbind je dus een microfoon gemakkelijk met bijvoorbeeld een mengpaneel of actieve speaker. 

Kabels in alle soorten en maten

Vrijwel alle microfoons zijn voorzien van een mannelijke XLR aansluiting. Het ene eind van de microfoonkabel dient daarom over een vrouwelijke XLR connector te beschikken. Het andere uiteinde dat gebruikt wordt om de kabel te verbinden met een ander audioapparaat kan nog wel verschillen. Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden zetten we alle mogelijke connectoren voor je op een rij.

  • XLR naar XLR: De meest gebruikelijke kabelsoort is een XLR naar XLR. Wanneer jouw mengpaneel een XLR-aansluiting heeft, zul je een kabel met aan beide uiteinden een XLR-plug nodig hebben. Met een XLR kabel male female kun je bijvoorbeeld jouw microfoon verbinden met een mengpaneel.
  • XLR naar 6,3 mm jack: Een XLR naar 6,3 mm jack kabel is handig als jouw DJ mixer of mengpaneel een jack-plug van 6,3 mm heeft.
  • Microfoonkabels met open eind: Wanneer je er zelf een eigen connector aan wilt monteren, is er een keuze om voor een microfoonkabel met open eind te gaan.

Deze verschillende connectoren zijn er omdat niet alle mengpanelen en speakers beschikken over dezelfde aansluitingen. Zo zijn er veel speakers met enkel een jack-ingang, maar bestaan er ook genoeg mengpanelen met enkel XLR-aansluitingen.

Prijs-kwaliteitverhouding van microfoonkabels

De prijs van microfoonkabels kan erg verschillen. Natuurlijk heeft de lengte van een kabel invloed op de prijs, maar een ander gevolg van een hogere prijs is dat de kwaliteit van de kabel vaak beter is. Dit merk je onder andere aan de levensduur van de kabel. Zeker in het geval van kabels voor een microfoon is het van belang een relatief robuuste kabel te gebruiken. Doordat een microfoon wordt vastgehouden en een zanger zich met een microfoon in de hand over het podium beweegt, krijgen microfoonkabels redelijk wat te verduren. Een kwalitatief hoogwaardige kabel heeft in dit geval een langere levensduur. Daarnaast is de audiokwaliteit van duurdere kabels vaak aanzienlijk beter. Hierdoor komen alle details in de zang zo authentiek mogelijk over. 

Microfoon kabel kopen

Wanneer je vragen hebt voor je een microfoon kabel gaat kopen, kun je ze gerust stellen aan onze productspecialisten. Twijfel je nog welke audiokabel je nodig hebt? Ook daarbij kunnen onze specialisten je helpen. Onze productspecialisten adviseren je graag welke kabel jij precies nodig hebt.

Chatten