Microfoonkabels

Een microfoonkabel wordt zoals de naam al doet vermoeden gebruikt voor bedrade microfoons. Met de microfoonkabel verbind je een microfoon met bijvoorbeeld een mengpaneel of actieve speaker. 

Filteren

16 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

16 producten

Van laag naar hoog sorteren

Soorten microfoonkabels

Vrijwel alle microfoons zijn voorzien van een mannelijke XLR aansluiting. Het ene eind van de microfoonkabel dient daarom ook over een vrouwelijke XLR connector beschikken. Het andere uiteinde dat gebruikt wordt om de kabel te verbinden aan een mengpaneel of speaker kan nog wel verschillen. Zo kan er gebruik worden gemaakt van een 6.3mm mono jack connector of een mannelijke XLR connector. Deze verschillende connectoren zijn er omdat niet alle mengpanelen en speakers beschikken over dezelfde aansluitingen. Zo zijn er veel speakers met enkel een jack ingang maar bestaan er ook genoeg mengpanelen met enkel XLR aansluitingen. 

Goedkope microfoonkabel nodig?

De prijs van microfoonkabels kan erg verschillen. Natuurlijk heeft de lengte van een kabel invloed op de prijs. Maar vaak een ander gevolg van een hogere prijs is dat de kwaliteit van de kabel beter is. Dit merk je onder andere aan de levensduur van de kabel. Zeker in het geval van een microfoonkabel is het van belang een relatief robuuste kabel te gebruiken. Doordat een microfoon wordt vastgehouden en een zanger zich met een microfoon in de hand over het podium voortbeweegt krijgt de microfoonkabel redelijk wat te verduren. Een kwalitatief hoogwaardige microfoonkabel heeft in dit geval een langere levensduur. Daarnaast is de audiokwaliteit van duurdere kabels vaak aanzienlijk beter. Hierdoor komen alle details in de zang zo authentiek mogelijk over. 

Microfoonkabel kopen

Ben je op zoek naar een microfoonkabel en weet je niet precies welke je nodig hebt? Neem dan gerust contact op met een van onze productspecialisten. Onze productspecialisten kunnen je alles vertellen over microfoonkabels en jou adviseren welke microfoonkabel jij precies nodig hebt.
Chatten