Elektrische gitaren

Ben je op zoek naar een elektrische gitaar? Dan ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres! De elektrische gitaar is sinds de jaren 30 enorm in populariteit toegenomen en het boegbeeld geworden van zowel popmuziek, rock als metal. In ons assortiment kan je terecht voor allerlei verschillende soorten elektrische gitaren, voor beginners en voor gevorderden.

Filteren
Filteren

24 producten

Van laag naar hoog sorteren
  1. Type gitaar
    Elektrisch
Filteren

24 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Gitaren
🎸 Wat voor gitaar moet ik kopen?

Welke type gitaar je nodig hebt hangt voornamelijk af van de muziek die je wilt gaan spelen. Ben je van plan om de wat rustigere nummers te spelen? Dan is een akoestische gitaar de juiste keus. Voor de snellere nummers kan je beter kiezen voor een elektrische gitaar. Het is niet zo dat een akoestische gitaar gemakkelijker te spelen is dan een elektrische gitaar.

❓ Wat is het verschil tussen een elektrische en akoestische gitaar?

Bij een akoestische gitaar is de klankkast hol, hierdoor krijg je een mooi vol geluid. Bij een elektrische gitaar heb je geen klankkast maar sluit je de gitaar aan op een versterker. Hierdoor heb je bij een elektrische gitaar de mogelijkheid om eindeloos te variëren. Dit geldt niet voor de akoestische gitaar.

🎓 Hoe stem je een gitaar?

Het stemmen van een gitaar kan je doen door aan de stemmechanieken te draaien waardoor je de spanning van de snaar kunt wijzigen. Het stemmen van een gitaar kan ontzettend lastig zijn. Elke snaar moet op een andere toonhoogte worden gespannen. Door een snaar strakker te draaien vergroot je de spanning die op een snaar komt te staan waardoor de klank hoger wordt. Voor de beginner is het 'op het gehoor' stemmen veel te lastig en daarvoor zijn er stemapparaatjes die je kunnen helpen.

Ben je op zoek naar een elektrische gitaar? Dan ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres! De elektrische gitaar is sinds de jaren 30 enorm in populariteit toegenomen en het boegbeeld geworden van zowel popmuziek, rock als metal. In ons assortiment kan je terecht voor allerlei verschillende soorten elektrische gitaren, voor beginners en voor gevorderden.

Wat is een elektrische gitaar?

De meeste elektrische gitaren worden gekenmerkt door de ingebouwde elementen, ook wel pickups genoemd. Vaak bestaan deze gitaarelementen uit een elektrische spoel die is opgebouwd uit koperdraad dat om een magneet heen is gewikkeld. De stalen snaren van de gitaar bevinden zich boven deze elementen waardoor deze zelf ook magnetisch worden. Wanneer de snaren worden aangeslagen verandert door de trilling van de snaren het magnetische veld en het gitaarelement zet dit vervolgens weer om in een wisselspanning. Omdat de wisselspanning dezelfde frequenties heeft als de trilling van de snaar kan deze wisselspanning door een versterker weer versterkt worden. In de meeste gevallen heeft een elektrische gitaar dan ook geen klankkast omdat het uiteindelijke geluid wordt geproduceerd door een gitaarversterker.

Waarom een elektrische gitaar?

Een elektrische gitaar brengt een aantal voordelen met zich mee. Ben je bijvoorbeeld van plan om in een band te gaan spelen of speel je al in een band? Dan is een elektrische gitaar vaak een logische keuze. Dankzij het gebruik van een versterker kan het geluid namelijk erg hard worden gezet. Dit zorgt ervoor dat het geluid van de gitaar niet direct wordt overstemd door bijvoorbeeld de drummer van de band. Een andere reden is de klank van de gitaar. Wil je bijvoorbeeld graag rocknummers spelen? Dan is de kans groot dat er in het originele nummer ook gebruik wordt gemaakt van een elektrische gitaar.

Is elektrische gitaar spelen moeilijk?

Natuurlijk is het spelen van gitaar niet direct gemakkelijk, maar met een aantal lessen en wat oefenen zijn de eerste paar akkoorden als snel onder de knie. Met een drietal akkoorden kan je al ontzettend veel pop-nummers spelen. Door goed te oefenen is het gitaarspelen te leren. Of je deze eerste akkoorden op een elektrische of akoestische gitaar leert spelen maakt niet zo heel veel uit. Het is namelijk niet per se moeilijker om op een elektrische gitaar te spelen zoals veel mensen denken. Het grootste verschil voor de gitarist is dat bij de meeste elektrische gitaren de snaren wat dichter op elkaar liggen. Enerzijds is het dus gemakkelijker om bepaalde grote akkoorden te pakken en aan de andere kant komt het goed positioneren van de vingers wat nauwkeuriger.

Welke soorten elektrische gitaren zijn er?

Het aantal soorten elektrische gitaren groeit nog steeds. Eens in de zoveel tijd wordt door een bekende fabrikant of een nog onbekende gitaarbouwer nog wel eens een nieuw model op de markt gebracht. Wel zijn een aantal vormen erg kenmerkend voor de elektrische gitaar zoals deze vandaag de dag bekend is. Zo zijn het Stratocaster model, Les Paul model en het Telecaster model misschien wel de meest bekende modellen. Daarnaast is het Hollowbody model ook vrij veel voorkomend.

Dat deze modellen het meest kenmerkend zijn voor de elektrische gitaar is voornamelijk te wijten aan de artiesten die deze gitaren bespeelden. Zo gebruikte Jimi Hendrix voornamelijk een Stratocaster, Bruce Springsteen een Telecaster, Slash een Les Paul model en BB King een Hollow body.

Voor wie is een elektrische gitaar dus geschikt?

De elektrische gitaar is dus voornamelijk geschikt voor de gitarist die zichzelf in een band ziet spelen of meer affiniteit heeft met de klanken die uit de elektrische gitaar kunnen komen. Daarbij hoeft er geen onderscheid worden gemaakt tussen mensen met kleine of grote handen, beginners of juist gevorderden. Iedereen kan op een elektrische gitaar leren spelen.

Elektrische gitaar kopen?

We hopen natuurlijk dat we al je vragen hebben beantwoord. Heb je toch nog vragen? Onze productspecialisten staan dagelijks voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Klaar om te bestellen? Voor 22:00 besteld = morgen in huis, zonder verzendkosten en met de beste service. Bestel vandaag nog en start je muzikale avontuur.

Chatten