Jack kabels

Jack kabels zijn doorgaans de meest gebruikte kabels in de audiovisuele branche om audiosignaal over te dragen. MaxiAxi heeft veel verschillende soorten en maten jack kabels in het assortiment, waardoor er voor iedereen wel een geschikte kabel te vinden is. Bekijk snel ons audio kabel assortiment met jack kabels.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 109

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 109

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Jack kabels
❓Welke jack-connector heb ik nodig?

Een 3,5 mm jack is meest gebruikte jack-aansluiting op telefoons, laptops en tablets. Een 6,3 mm jack-aansluiting zie je juist vaak op mengpanelen en muziekinstrumenten. Om te bepalen welke jack-plug jij nodig hebt, moet je dus kijken naar de jack-aansluiting op je audioapparaten.

🔍 Welke jack kabel moet ik hebben?

Welke jack kabel je nodig hebt, moet je bepalen door te kijken naar verschillende zaken. Bij het kiezen van een jack kabel moet je daarom als eerste kijken welke aansluiting jouw apparaat heeft. Vervolgens kijk je naar de kabellengte, zodat je zeker weet dat je jouw apparaten met elkaar kunt verbinden. Tot slot kijk je naar de prijs-kwaliteitverhouding.

Wat is een jack kabel?

Een jack kabel is een audio kabel met een of twee jack-connectoren, waarmee je twee audioapparaten met elkaar kunt verbinden. De term ‘jack kabel’ is een verzamelnaam voor een breed scala aan kabels met jack-aansluitingen. Jack kabels hebben minimaal één jack-connector, die vrijwel altijd een diameter van 3,5 of 6,3 mm heeft.

Wat is het verschil tussen een AUX kabel en jack kabel?

Een AUX-kabel is één van de kabelsoorten met twee jack-connectoren. Met de term ‘AUX kabel’ wordt meestal een kabel met aan beide kanten een 3,5 mm jack connector bedoeld. Vaak worden deze kabels gebruikt om telefoons, laptops of tablets te verbinden met een audioapparaat. Zo is het met een AUX kabel bijvoorbeeld mogelijk om je telefoon te verbinden met een koptelefoon door middel van deze kabel.

Toepassing

Jack kabels worden bij allerlei verschillende toepassingen gebruikt om het audiosignaal over te dragen. Zowel audiobronnen als overige audioapparatuur zijn vaak voorzien van een jack-aansluiting, waardoor je ze met elkaar kunt verbinden met een jack kabel. Zo kun je bijvoorbeeld een klein mengpaneel vrijwel altijd gemakkelijk aansluiten op je actieve speakers.

Soorten connectoren

In ons assortiment vind je dus jack kabels voor allerlei soorten apparatuur. Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden zetten we de connectoren, ook wel uiteinden genoemd, van jack kabels voor je op een rij.

Bij het maken van een keuze voor een jack kabel is het dus voornamelijk van belang te letten op de aansluiting die je nodig hebt. Ga dus goed na wat de aansluitingen zijn op de apparaten die je met elkaar wil verbinden en welke aansluiting je dus precies nodig hebt.

Aandachtspunten om op te letten bij jack kabels

Naast het soort connector moet je ook altijd rekening houden met aantal andere factoren. Uiteraard hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je opgesomd.

Kabellengte

Het is belangrijk om rekening te houden met de lengte van de kabel. Binnen ons assortiment kom je een groot aantal verschillende lengtes tegen. Ga goed na wat de afstand is tussen de apparaten die je wil verbinden. Houd daarnaast ook rekening met eventuele speling die je aan wil houden. Een strak gespannen kabel staat natuurlijk niet erg mooi, maar daarnaast loop je ook het risico dat je de kabel per ongeluk uit de apparatuur trekt als er meer spanning op de kabel komt te staan. Hierbij is schade aan de kabel en apparatuur natuurlijk niet uit te sluiten. Een beetje speling is dus goed. Te veel speling is echter ook niet geheel wenselijk. Een groot spinnenweb aan kabels is natuurlijk niet erg praktisch, kies daarom een afmeting die genoeg ruimte voor speling biedt, maar ook weer niet zorgt voor een hoop overtollige kabel.

Prijs-kwaliteitverhouding

Als je het assortiment jack kabels even hebt bekeken, kom je er al snel achter dat de prijzen van jack kabels erg uiteenlopen. Zo kan je voor de ene jack kabel van 3 meter beduidend meer betalen dan voor de andere jack kabel van 3 meter. Deze meerprijs komt echter niet geheel uit de lucht vallen en is te verklaren door het verschil in kwaliteit. Zo zijn duurdere kabels voorzien van betere connectoren en duurzamere aansluitingen. Dit verschil in kwaliteit is niet enkel van invloed op de levensduur van je jack kabel. De hogere kwaliteit zorgt namelijk ook voor een betere overdracht van het audiosignaal. Mocht je meer uit je huidige geluidsinstallatie willen halen dan kan het upgraden van de kwaliteit van je bekabeling al een flinke kwaliteitsslag maken.

Jack kabel kopen

Voor jack kabels ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. Heb je na het lezen van deze uitleg toch nog een vraag? Neem dan contact op met onze gespecialiseerde klantenservice. Onze klantenservice helpt je namelijk graag bij het vinden van de juiste bekabeling voor jouw audioapparatuur.

Chatten