Audiokabels

Een audio kabel draagt een audiosignaal van het ene naar het andere apparaat over. In ons assortiment zijn er veel verschillende soorten en maten van een audio kabel. Voor vrijwel alle gelegenheden zijn de gewenste kabels te vinden. Neem snel een kijkje in ons assortiment voor de juiste audio kabel.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 168

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 168

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Audiokabels
❓Welke audio kabel heb ik nodig?

De keuze voor een audio kabel is volledig afhankelijk van het soort in- of uitgang van jouw audioapparaten. Wanneer bijvoorbeeld een van je audioapparaten een tulp/RCA-aansluiting heeft en het andere een XLR-aansluiting heeft, zul je een XLR naar tulp kabel moeten hebben. 

🔝 Wat is de beste audio kabel?

Om te bepalen wat de beste audio kabel is, moet je naar verschillende factoren kijken. Kijk daarom altijd goed naar het type connector, de dikte van de audio kabel en wat de prijs-kwaliteitverhouding is. Door die factoren samen te vatten, kun jij bepalen welke audio kabel jij nodig hebt.

Wat is een audio kabel?

De term ‘audio kabel’ is een algemene benaming voor verschillende soorten kabels zoals jack kabels, RCA kabels of XLR kabels. Ondanks de diverse typen zorgen ze altijd voor hetzelfde. Elke audio kabel zorgt ervoor dat een audiosignaal van het ene naar het andere apparaat kan worden overgedragen. 

Verschillende soorten audio kabels

Onder een audio kabel verstaan we allerlei verschillende soorten kabels. Het grootste verschil tussen de ene en een andere kabel is het type connector. We zetten de drie meest voorkomende connectoren voor je op een rijtje.

  • Jack kabels: Over het algemeen worden jack kabels het meest gebruikt om een audiosignaal van het ene naar het andere apparaat over te dragen. Vrijwel alle audiobronnen, actieve speakers en versterkers hebben een jack aansluiting, waardoor je de apparaten met elkaar verbindt.
  • RCA kabels: RCA kabels zijn te herkennen aan de vaak rood/witte uiteinden. RCA kabels zie je veelal terugkomen bij apparatuur voor DJ’s. RCA kabels worden bijvoorbeeld gebruikt om verschillende DJ apparatuur met RCA aansluitingen met elkaar te verbinden.
  • XLR kabels: XLR kabels worden vooral gebruikt voor professionele audio toepassingen. XLR kabels zijn doorgaans gebalanceerd, waardoor je minder snel last van brommen of ruis hebt. Daardoor weet je zeker dat de audiokwaliteit hoog blijft, waardoor het perfect is voor professionele doeleinden.

Er zijn meer connectoren die we je niet willen onthouden. Zo zie je in ons assortiment bijvoorbeeld audio kabels met de volgende connectoren: Jack naar jack, tulp naar jack, tulp naar tulp, XLR naar tulp, XLR naar XLR, XLR naar jack.

Belangrijke zaken om rekening mee te houden
Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus allerlei verschillende connectoren waar je naar moet kijken bij audiokabels. Er zijn echter meer zaken om rekening mee te houden. 

  • Audiosignaal: Sommige audio kabels beschikken over de mogelijkheid een stereosignaal over één kabel te dragen. Een ander type werkt juist met twee aparte connectoren voor het linker en rechter signaal. Door deze verschillen is het bijvoorbeeld mogelijk apparaten met een stereoaansluiting te splitten in een links/rechts-signaal. Of juist om een stereo links/rechts-signaal van een mixer met RCA aansluiting direct door te geven aan een versterker met een links/rechts RCA aansluiting.
  • Kabellengte: Je moet uiteraard ook kijken naar de lengte van de audio kabel. In ons assortiment vind je ze van 15 centimeter tot 100 meter. Kijk daarom goed hoe lang jouw audio kabel moet zijn.
  • Prijs/kwaliteitverhouding: Goedkope audiokabels zijn natuurlijk niet per definitie even goed als een duurder alternatief. Ondanks dezelfde afmeting en soort connectoren zijn duurdere kabels vaak preciezer geproduceerd en is er gebruikgemaakt van materialen die van betere kwaliteit zijn. Uiteindelijk is het verschil te bemerken in de kwaliteit waarin het audiosignaal wordt overgedragen. We adviseren daarom altijd om te kiezen voor audiokabels van de bekende merken zoals PD connex of Vonyx. Hierbij weet je zeker dat je een kabel koopt van hoge kwaliteit.

Audio kabel bestellen

Bij MaxiAxi weet je vrijwel zeker dat je de juiste audio kabel kunt bestellen. Ben je voorzien van audioapparatuur, maar vraag je je af welke kabel je precies nodig hebt om verschillende apparaten te verbinden? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten. Onze productspecialisten bekijken samen met jou welke aansluitmogelijkheden er zijn om vervolgens de perfecte audio kabel voor jouw situatie te kunnen adviseren. Je hoeft daarna alleen nog een audio kabel te bestellen en je hebt ‘m vrijwel altijd de volgende dag al in huis.

Chatten