Audiokabels

De term audio kabel is een algemene benaming voor verschillende soorten kabels die er allemaal voor zorgen dat een audiosignaal van het ene naar het andere apparaat kan worden overgedragen. In ons assortiment zijn veel verschillende soorten en maten audiokabels te vinden waardoor we vrijwel altijd de door jou gewenste audio kabel op voorraad hebben.

 

Filteren

Producten 1-24 van 162

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 162

Van laag naar hoog sorteren

Wat is een audiokabel?

Onder de term audiokabels vallen bijvoorbeeld jack kabels, RCA kabels en XLR kabels. Het grootste onderlinge verschil tussen de soorten audio kabels is het type connector. Daarnaast is ook de werking van de verschillende soorten enigszins verschillend. Zo beschikken sommige audiokabels over de mogelijkheid een stereosignaal over één kabel te dragen.

Andere audiokabels werken weer met 2 aparte connectoren voor het linker en rechter signaal. Door deze verschillen is het bijvoorbeeld mogelijk apparaten met een stereoaansluiting te splitten in een links/rechts signaal. Of juist een stereo links/rechst signaal van een mixer met RCA aansluiting direct door te geven aan een versterker met een links/rechts RCA aansluiting.

Belangrijk om te weten

Audiokabels zijn er dus met verschillende soorten connectoren. Daarnaast zijn audiokabels natuurlijk in diverse afmetingen te verkrijgen. Naast de verschillende connectoren en lengtes is de prijs van een audiokabel ook nog een factor waarmee je audiokabels kan onderscheiden.

 

 

Goedkope audio kabels

Tot slot is het dan nog belangrijk de verschillende prijscategorieën tegen elkaar af te wegen. Een goedkopere kabel is niet per definitie even goed als een duurder alternatief. Ondanks dezelfde afmeting en soort connectoren zijn duurdere kabels vaak preciezer geproduceerd en is er gebruik gemaakt van materialen die van betere kwaliteit zijn. Uiteindelijk is het verschil te bemerken in de kwaliteit waarin het audiosignaal wordt overgedragen. En vaak is de levensduur van een duurdere audio kabel ook aanzienlijk langer. We adviseren daarom altijd om te kiezen voor audiokabels van de bekende merken zoals de audiokabels van PD connex of Vonyx. Hierbij weet je zeker dat je een kabel koopt van hoge kwaliteit.

Audiokabel kopen?

Bij MaxiAxi kan je terecht voor een uitgebreid assortiment audiokabels. Ben je voorzien van audioapparatuur, maar kan je er niet wijs uit worden welke kabel je precies nodig hebt om verschillende apparaten te verbinden? Neem dan contact op met een van onze productspecialisten. Onze productspecialisten bekijken samen met jou welke aansluitmogelijkheden er zijn om vervolgens de perfecte audiokabel voor jouw situatie te kunnen adviseren. Je hoeft daarna alleen nog maar een bestelling te plaatsen en je hebt je bestelling de volgende dag al in huis.

Chatten