DJ koptelefoons

Als DJ is een DJ koptelefoon natuurlijk onmisbaar. Door de DJ koptelefoon op je mixer aan te sluiten heb je de mogelijkheid om voor te kunnen luisteren. Zo kan jij alvast het volgende nummer klaarzetten zonder dat het publiek het hoort.

Meer
Filteren

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over DJ koptelefoons
❓Wat is een DJ koptelefoon?

Een DJ koptelefoon wordt gebruikt om muziek te mixen en nummers klaar te zetten in een club of discotheek. Met een DJ koptelefoon kunnen DJ’s nummers voorbeluisteren, zodat de overgangen tussen nummers perfect verlopen. DJ koptelefoons zijn er in allerlei soorten en maten, maar hebben stuk voor stuk dezelfde werking.

🎛 Waarom hebben DJ’s een koptelefoon op?

Een DJ gebruikt een DJ koptelefoon om tijdens het ene nummer alvast het volgende nummer precies klaar te kunnen zetten, zonder het publiek ermee lastig te vallen. Bovendien kunnen DJ’s een nummer voorbeluisteren, zodat de beat matcht en een nummer op-en-top voorbereid is om te laten klinken door de speakers. Een DJ koptelefoon is simpelweg een onmisbaar onderdeel voor DJ’s.

🔗 Hoe sluit je een DJ koptelefoon op je DJ gear aan?

DJ koptelefoons hebben over het algemeen een 3,5 mm jack plug, maar worden geleverd met 6,3 mm jack plug. Met de 6,3 mm jack plug kan de DJ koptelefoon rechtstreeks aangesloten worden op de meeste DJ mixers en DJ controllers. 

🎧 Bestaan er draadloze DJ koptelefoons?

Er bestaan DJ koptelefoons die je draadloos kunt verbinden via Bluetooth, maar deze worden vrijwel nooit aangeraden voor DJ’s. Doordat je met een draadloze koptelefoon verbinding maakt via Bluetooth ontstaat er namelijk een vertraagd signaal. Tevens beschikken DJ controllers en mixer vaak niet over Bluetooth, waardoor je de draadloze DJ koptelefoon niet kunt koppelen. Daarom wordt er altijd aangeraden om te gaan voor een bedrade DJ koptelefoon.

👀 Waar moet je op letten bij het kopen van een DJ koptelefoon?

Bij het kopen van een DJ koptelefoon zijn er diverse zaken belangrijk om rekening mee te houden. Ten eerste moet je altijd kijken of je koptelefoon ook bedraad is aan te sluiten, zodat je ‘m met je DJ controller of mixer kunt verbinden. Ten tweede is het handig om een ‘over ear’ DJ koptelefoon te hebben. Hierdoor valt de koptelefoon over je oor, waardoor je het omgevingsgeluid minimaal hoort. Als derde punt is het goed om te kijken naar het formaat en gewicht. De DJ koptelefoon moet natuurlijk wel lekker zitten als je een paar uur achterelkaar moet draaien.

🎶 Is een DJ koptelefoon ook te gebruiken om muziek te luisteren?

Met een DJ koptelefoon kun je over het algemeen prima muziek luisteren. DJ koptelefoons zijn erg universeel, doordat het vaak zowel over een 3,5 mm als 6,3 mm jack plug beschikt. Door de twee verschillende jack pluggen kun je een DJ koptelefoon net zo eenvoudig aansluiten op je tablet of smartphone met jack plug als op een muziekinstrument. Een DJ koptelefoon is dus ook zeer geschikt om muziek mee te luisteren.

Wat is het verschil tussen een DJ koptelefoon en een gewone koptelefoon?

Dit is een veel gestelde vraag die wij graag beantwoorden. Er zit namelijk wel degelijk een verschil tussen DJ koptelefoons en gewone koptelefoons. Zo krijg je bijvoorbeeld bij een DJ koptelefoon een langer snoer geleverd omdat je meer bewegingsvrijheid nodig hebt. Je wilt namelijk niet steeds je koptelefoon afzetten als je even wat moet pakken. Daarnaast is de geluidsweergave nauwkeuriger, je wilt namelijk goed horen hoe je nummers op elkaar overlopen. Ook kan een DJ koptelefoon over het algemeen wat harder én is hij goed in het weergeven van de lage tonen, de bassen.

Wat is het grote voordeel?

We hebben het net al een beetje verklapt maar het grote voordeel van een koptelefoon is dat je de muziek alvast kunt klaarzetten om zo een geweldige overgang te kunnen maken. Tevens kan je tijdens het oefenen ongestoord mixen zonder dat je huisgenoten last hebben van je muziek.

Welke DJ koptelefoon heb ik nodig?

Ga je beginnen met draaien? Of is je oude koptelefoon toe aan vervanging? Dan sta je voor een belangrijke beslissing. Veel DJ’s onderschatten namelijk het belang van een goede koptelefoon. Om te zorgen dat jij de juiste aankoop doet hebben we een aantal belangrijke punten voor je opgesomd. Als je deze punten in je achterhoofd houdt dan weet je zeker dat je een goede aankoop doet.

  • De prijs: Het is je vast, tijdens je zoektocht, al opgevallen dat de prijzen van DJ koptelefoons ontzettend verschillen. Je kan bijvoorbeeld een koptelefoon onder de vijftig euro vinden maar ook koptelefoons boven de duizend euro. Let daarom goed op wat je nodig hebt. Draai je hobbymatig? Dan is een DJ koptelefoon voor beginners prima en hoef je dus geen honderden euro’s te spenderen.
  • De pasvorm: Omdat je vele uren achter je mengpaneel gaat staan is het belangrijk dat je koptelefoon lekker zit. Let daarom goed op dat je een koptelefoon neemt die beschikt over de zo genaamde oorkussens. Deze comfortabele kussens zorgen dat je oren goed bedekt worden waardoor je de muziek goed hoort. Daarbij zorgen de oorkussens voor extra comfort.
  • In het verlengde van de oorkussens is het ook belangrijk om te kiezen voor “over ear” kussens in plaats van “on ear”. Bij de over ear modellen valt de schelp van de koptelefoon helemaal over het oor. Bij de on ear modellen valt de schelp op het oor, een klein maar wel belangrijk verschil. De over ear modellen sluiten je namelijk meer af van de omgeving zodat je je beter kunt focussen op het nummer wat je klaar wilt zetten.
  • Het formaat: Tijdens het draaien wil je natuurlijk geen grote en zware koptelefoon op je hoofd hebben. Dit is ten eerste ontzettend oncomfortabel en ten tweede staat het niet erg professioneel. Zorg dus dat je een koptelefoon kiest die compact is. Dit is ook ontzettend handig als je bijvoorbeeld je koptelefoon wilt meenemen.

Draadloze of bedrade DJ hoofdtelefoon?

Is het je weleens opgevallen dat de meeste DJ’s gebruik maken van een bedrade koptelefoon? Dit terwijl een draadloze koptelefoon misschien wel makkelijker zou zijn. Bij een draadloze koptelefoon maak je verbinding via Bluetooth. Dit is ideaal als je onderweg bent maar tijdens het draaien is dit minder gemakkelijk. Indien je een draadloze hoofdtelefoon gebruikt ontstaat er namelijk een kleine vertraging waardoor je niet live meeluistert. Daarbij is het signaal zwakker waardoor het kan zijn dat je de verbinding verliest. Kortom, koop altijd een bedrade DJ koptelefoon.

Welke aansluiting heb je nodig?

Na lang zoeken en vergelijken heb je eindelijk de perfecte koptelefoon gevonden. Nu wil je alleen wel zeker weten dat deze ook past op je mixer. Een DJ koptelefoon sluit je aan met een jack-plug. Deze jack-plug kan uit twee formaten bestaan namelijk de 6.3 mm jack of de 3.5 mm jack. Kijk dus goed op je DJ gear welke aansluiting je nodig hebt. In vrijwel alle gevallen wordt bij DJ apparatuur de 6,3mm jackplug gebruikt.

Welk merk moet ik kiezen?

Bij ons kan je terecht voor diverse koptelefoons van merken als Skytec en Power Dynamics. Het is aan jou om te kiezen welke koptelefoon je nodig hebt. De koptelefoons van Skytec zijn bijvoorbeeld perfect voor de beginnende DJ en de koptelefoons van Power Dynamics sluiten goed aan op de wensen van de gevorderde DJ’s.

DJ koptelefoon kopen

Na het lezen van bovenstaande tekst hope we natuurlijk dat je helemaal klaar bent om een bestelling te plaatsen. Heb je toch nog vragen? Dan staan onze productspecialisten voor je klaar.

Chatten