DJ koptelefoons

Als DJ is een DJ koptelefoon natuurlijk onmisbaar. Door de DJ koptelefoon op je mixer aan te sluiten heb je de mogelijkheid om voor te kunnen luisteren. Zo kan jij alvast het volgende nummer klaarzetten zonder dat het publiek het hoort.

Meer
Filteren

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over DJ koptelefoons
❓Wat is een DJ koptelefoon?

Een DJ koptelefoon wordt gebruikt om muziek te mixen en nummers klaar te zetten in een club of discotheek. Met een DJ koptelefoon kunnen DJ’s nummers voorbeluisteren, zodat de overgangen tussen nummers perfect verlopen. DJ koptelefoons zijn er in allerlei soorten en maten, maar hebben stuk voor stuk dezelfde werking.

🎛 Waarom hebben DJ’s een koptelefoon op?

Een DJ gebruikt een DJ koptelefoon om tijdens het ene nummer alvast het volgende nummer precies klaar te kunnen zetten, zonder het publiek ermee lastig te vallen. Bovendien kunnen DJ’s een nummer voorbeluisteren, zodat de beat matcht en een nummer op-en-top voorbereid is om te laten klinken door de speakers. Een DJ koptelefoon is simpelweg een onmisbaar onderdeel voor DJ’s.

🔗 Hoe sluit je een DJ koptelefoon op je DJ gear aan?

DJ koptelefoons hebben over het algemeen een 3,5 mm jack plug, maar worden geleverd met 6,3 mm jack plug. Met de 6,3 mm jack plug kan de DJ koptelefoon rechtstreeks aangesloten worden op de meeste DJ mixers en DJ controllers. 

🎧 Bestaan er draadloze DJ koptelefoons?

Er bestaan DJ koptelefoons die je draadloos kunt verbinden via Bluetooth, maar deze worden vrijwel nooit aangeraden voor DJ’s. Doordat je met een draadloze koptelefoon verbinding maakt via Bluetooth ontstaat er namelijk een vertraagd signaal. Tevens beschikken DJ controllers en mixer vaak niet over Bluetooth, waardoor je de draadloze DJ koptelefoon niet kunt koppelen. Daarom wordt er altijd aangeraden om te gaan voor een bedrade DJ koptelefoon.

👀 Waar moet je op letten bij het kopen van een DJ koptelefoon?

Bij het kopen van een DJ koptelefoon zijn er diverse zaken belangrijk om rekening mee te houden. Ten eerste moet je altijd kijken of je koptelefoon ook bedraad is aan te sluiten, zodat je ‘m met je DJ controller of mixer kunt verbinden. Ten tweede is het handig om een ‘over ear’ DJ koptelefoon te hebben. Hierdoor valt de koptelefoon over je oor, waardoor je het omgevingsgeluid minimaal hoort. Als derde punt is het goed om te kijken naar het formaat en gewicht. De DJ koptelefoon moet natuurlijk wel lekker zitten als je een paar uur achterelkaar moet draaien.

🎶 Is een DJ koptelefoon ook te gebruiken om muziek te luisteren?

Met een DJ koptelefoon kun je over het algemeen prima muziek luisteren. DJ koptelefoons zijn erg universeel, doordat het vaak zowel over een 3,5 mm als 6,3 mm jack plug beschikt. Door de twee verschillende jack pluggen kun je een DJ koptelefoon net zo eenvoudig aansluiten op je tablet of smartphone met jack plug als op een muziekinstrument. Een DJ koptelefoon is dus ook zeer geschikt om muziek mee te luisteren.

Wat is een DJ koptelefoon?

Een DJ koptelefoon is speciaal type koptelefoon voor DJ’s. Het belangrijkste van dit type koptelefoon is dat ze voldoen aan de eisen van DJ-werk. Dit betekent een robuuste bouw, uitstekende geluidsisolatie en een geluidskwaliteit die je in staat stelt om elk detail van de muziek te horen. Hiermee heeft een DJ de mogelijkheid om zijn muziek voor te luisteren en te mixen in bijvoorbeeld clubs of op festivals.

Deze koptelefoons bieden uitstekende geluidsisolatie, waardoor externe geluiden worden geblokkeerd en de DJ zich volledig kan concentreren op het mixen van muziek. DJ koptelefoons leveren tevens diepe bassen, terwijl de kristalheldere hoge tonen ervoor zorgen dat je elke beat perfect kunt timen. En geen zorgen over gekraak of verlies van kwaliteit; de stevige kabels en connectoren houden het geluid zuiver en onverstoord, zodat je mix altijd spot-on is.

Bedraad of draadloos

Is het je weleens opgevallen dat de meeste DJ’s gebruikmaken van een bedrade koptelefoon? Dit terwijl een draadloze koptelefoon misschien wel makkelijker zou zijn. Bij een draadloze koptelefoon maak je verbinding via Bluetooth. Dit is ideaal als je onderweg bent, maar tijdens het draaien is dit toch minder verstandig. Indien je een draadloze hoofdtelefoon gebruikt ontstaat er namelijk een kleine vertraging waardoor je niet live meeluistert. Daarnaast is het signaal zwakker waardoor het kan zijn dat je de verbinding verliest. Kortom, ons advies is om altijd voor een bedrade DJ koptelefoon te kiezen.

Verschil DJ koptelefoon en gewone koptelefoon?

Er zijn meerdere verschillen tussen DJ koptelefoons en gewone koptelefoons. Zo krijg je over het algemeen bij een DJ koptelefoon een langer snoer geleverd, omdat je meer bewegingsvrijheid nodig hebt. Je wilt natuurlijk niet steeds je koptelefoon afzetten als je even wat moet pakken. Daarnaast is de geluidsweergave doorgaans nauwkeuriger. Je wilt namelijk goed horen hoe je nummers op elkaar overlopen. Ook kan een DJ koptelefoon over het algemeen wat harder én is hij goed in het weergeven van de lage tonen, de bassen.

Zaken om op te letten bij een DJ koptelefoon

Ga je beginnen met draaien? Of is je oude koptelefoon toe aan vervanging? Dan sta je voor een belangrijke beslissing. Veel DJ’s onderschatten namelijk het belang van een goede koptelefoon. Om te zorgen dat jij de beste koptelefoon koopt, hebben we een aantal belangrijke punten voor je opgesomd. Als je deze punten in je achterhoofd houdt dan weet je zeker dat je de beste koptelefoon aanschaft.

  • De prijs: Het is je tijdens je zoektocht vast al opgevallen dat de prijzen van DJ koptelefoons ontzettend verschillen. Je kan bijvoorbeeld een koptelefoon onder de vijftig euro vinden, maar ook koptelefoons van een paar honderd euro. Let daarom goed op wat je nodig hebt. Draai je hobbymatig? Dan is een DJ koptelefoon voor beginners prima en hoef je dus geen honderden euro’s te spenderen.
  • De pasvorm: Omdat je over het algemeen vele uren achter je mengpaneel staat, is het belangrijk dat je DJ koptelefoon lekker zit. We adviseren daarom om te gaan voor een koptelefoon die beschikt over de zogenoemde oorkussens. Deze comfortabele kussens zorgen dat je oren goed bedekt worden waardoor je de muziek goed hoort. Daarbij zorgen de oorkussens voor extra comfort.
  • Over ear of on ear: In het verlengde van de oorkussens is het ook belangrijk om te kiezen voor “over ear” kussens in plaats van “on ear”. Bij de over ear modellen valt de schelp van de DJ koptelefoon helemaal over het oor. Bij de on ear modellen valt de schelp op het oor. Een klein, maar wel belangrijk verschil. De over ear modellen sluiten je namelijk meer af van de omgeving, zodat je je beter kunt focussen op je DJ-skills.
  • Het formaat en gewicht: Tijdens het draaien wil je natuurlijk geen grote en zware DJ koptelefoon op je hoofd hebben. Dit is ten eerste ontzettend oncomfortabel en ten tweede staat het niet erg professioneel. Zorg dus dat je een DJ koptelefoon kiest die compact is. Dit is ook ontzettend handig als je bijvoorbeeld je koptelefoon wilt meenemen.
  • Aansluiting: Een DJ koptelefoon sluit je aan met een jack-plug. Deze jack-plug kan uit twee formaten bestaan namelijk de 6.3 mm jack of de 3.5 mm jack. Kijk dus goed op je DJ gear welke aansluiting je nodig hebt. In vrijwel alle gevallen wordt bij DJ apparatuur de 6,3 mm jack-plug gebruikt.

Kies je voor een DJ hoofdtelefoon of oordopjes?

Hoewel er DJ's zijn die ervoor kiezen om oordopjes te gebruiken adviseren wij om voor het mixen te kiezen voor een DJ hoofdtelefoon. Een cruciaal voordeel van een DJ hoofdtelefoon is namelijk het afschermen van je oren voor externe geluiden. Zonder deze geluidsisolatie wordt het aanzienlijk lastiger om precies te horen wat er door je DJ hoofdtelefoon wordt afgespeeld. Oordopjes bieden veel minder geluidsisolatie en zijn daarom niet aan te bevelen voor DJ's die serieus aan de slag willen. Zelfs ten opzichte van de steeds beter wordende oordopjes met noise canceling.

DJ koptelefoon kopen

We hopen we dat je nu volledig bent voorzien van de kennis om een weloverwogen keuze te maken. Wanneer je toch nog vragen hebt, staan onze productspecialisten voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je deskundig advies op maat te geven. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.

Chatten