DJ koptelefoons

Als DJ is een DJ koptelefoon natuurlijk onmisbaar. Door de DJ koptelefoon op je mixer aan te sluiten heb je de mogelijkheid om voor te kunnen luisteren. Zo kan jij alvast het volgende nummer klaarzetten zonder dat het publiek het hoort.

Meer
Filteren

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

8 producten

Van laag naar hoog sorteren

Wat is het verschil tussen een DJ koptelefoon en een gewone koptelefoon?

Dit is een veel gestelde vraag die wij graag beantwoorden. Er zit namelijk wel degelijk een verschil tussen DJ koptelefoons en gewone koptelefoons. Zo krijg je bijvoorbeeld bij een DJ koptelefoon een langer snoer geleverd omdat je meer bewegingsvrijheid nodig hebt. Je wilt namelijk niet steeds je koptelefoon afzetten als je even wat moet pakken. Daarnaast is de geluidsweergave nauwkeuriger, je wilt namelijk goed horen hoe je nummers op elkaar overlopen. Ook kan een DJ koptelefoon over het algemeen wat harder én is hij goed in het weergeven van de lage tonen, de bassen.

Wat is het grote voordeel?

We hebben het net al een beetje verklapt maar het grote voordeel van een koptelefoon is dat je de muziek alvast kunt klaarzetten om zo een geweldige overgang te kunnen maken. Tevens kan je tijdens het oefenen ongestoord mixen zonder dat je huisgenoten last hebben van je muziek.

Welke DJ koptelefoon heb ik nodig?

Ga je beginnen met draaien? Of is je oude koptelefoon toe aan vervanging? Dan sta je voor een belangrijke beslissing. Veel DJ’s onderschatten namelijk het belang van een goede koptelefoon. Om te zorgen dat jij de juiste aankoop doet hebben we een aantal belangrijke punten voor je opgesomd. Als je deze punten in je achterhoofd houdt dan weet je zeker dat je een goede aankoop doet.

  • De prijs: Het is je vast, tijdens je zoektocht, al opgevallen dat de prijzen van DJ koptelefoons ontzettend verschillen. Je kan bijvoorbeeld een koptelefoon onder de vijftig euro vinden maar ook koptelefoons boven de duizend euro. Let daarom goed op wat je nodig hebt. Draai je hobbymatig? Dan is een DJ koptelefoon voor beginners prima en hoef je dus geen honderden euro’s te spenderen.
  • De pasvorm: Omdat je vele uren achter je mengpaneel gaat staan is het belangrijk dat je koptelefoon lekker zit. Let daarom goed op dat je een koptelefoon neemt die beschikt over de zo genaamde oorkussens. Deze comfortabele kussens zorgen dat je oren goed bedekt worden waardoor je de muziek goed hoort. Daarbij zorgen de oorkussens voor extra comfort.
  • In het verlengde van de oorkussens is het ook belangrijk om te kiezen voor “over ear” kussens in plaats van “on ear”. Bij de over ear modellen valt de schelp van de koptelefoon helemaal over het oor. Bij de on ear modellen valt de schelp op het oor, een klein maar wel belangrijk verschil. De over ear modellen sluiten je namelijk meer af van de omgeving zodat je je beter kunt focussen op het nummer wat je klaar wilt zetten.
  • Het formaat: Tijdens het draaien wil je natuurlijk geen grote en zware koptelefoon op je hoofd hebben. Dit is ten eerste ontzettend oncomfortabel en ten tweede staat het niet erg professioneel. Zorg dus dat je een koptelefoon kiest die compact is. Dit is ook ontzettend handig als je bijvoorbeeld je koptelefoon wilt meenemen.

Draadloze of bedrade DJ hoofdtelefoon?

Is het je weleens opgevallen dat de meeste DJ’s gebruik maken van een bedrade koptelefoon? Dit terwijl een draadloze koptelefoon misschien wel makkelijker zou zijn. Bij een draadloze koptelefoon maak je verbinding via Bluetooth. Dit is ideaal als je onderweg bent maar tijdens het draaien is dit minder gemakkelijk. Indien je een draadloze hoofdtelefoon gebruikt ontstaat er namelijk een kleine vertraging waardoor je niet live meeluistert. Daarbij is het signaal zwakker waardoor het kan zijn dat je de verbinding verliest. Kortom, koop altijd een bedrade DJ koptelefoon.

Welke aansluiting heb je nodig?

Na lang zoeken en vergelijken heb je eindelijk de perfecte koptelefoon gevonden. Nu wil je alleen wel zeker weten dat deze ook past op je mixer. Een DJ koptelefoon sluit je aan met een jack-plug. Deze jack-plug kan uit twee formaten bestaan namelijk de 6.3 mm jack of de 3.5 mm jack. Kijk dus goed op je DJ gear welke aansluiting je nodig hebt. In vrijwel alle gevallen wordt bij DJ apparatuur de 6,3mm jackplug gebruikt.

Welk merk moet ik kiezen?

Bij ons kan je terecht voor diverse koptelefoons van merken als Skytec en Power Dynamics. Het is aan jou om te kiezen welke koptelefoon je nodig hebt. De koptelefoons van Skytec zijn bijvoorbeeld perfect voor de beginnende DJ en de koptelefoons van Power Dynamics sluiten goed aan op de wensen van de gevorderde DJ’s.

DJ koptelefoon kopen

Na het lezen van bovenstaande tekst hope we natuurlijk dat je helemaal klaar bent om een bestelling te plaatsen. Heb je toch nog vragen? Dan staan onze productspecialisten voor je klaar.

Chatten