Over MaxiAxi

MaxiAxi.com: altijd een feestje

Toen we in 2009 onze webshop oprichtten, hadden we een eenvoudig maar krachtig doel voor ogen: betaalbaar licht en geluid voor iedereen op de markt brengen. Vandaag de dag, jaren later, is datzelfde doel nog steeds onze drijfveer. We blijven ons inzetten om de magie van licht- en geluidsapparatuur voor iedereen toegankelijk te maken. Bij MaxiAxi streven we ernaar om elke dag een feestelijke ervaring te bieden en daarom doen we ons uiterste best om jouw bestelling of vraag tot een feest te maken.

MaxiAxi.com is dé koning onder webshops op het gebied van licht en geluid in Nederland. Vanuit ons kantoor in Almelo verspreiden wij jaarlijks meer dan tweehonderdduizend pakketten vol muzikale magie door heel Nederland, België en Duitsland. Hierbij kan je denken aan speakers voor je feestje, maar ook aan de gaafste lichteffecten en de leukste karaokesets. Naast een uitgebreid assortiment consumentenelektronica heb je bij MaxiAxi.com ook de beste oplossingen voor professioneel licht en geluid. Dagelijks helpen we bedrijven in diverse branches aan de beste licht- en geluidssystemen. Hierbij kun je denken aan plafondspeakers voor kantoren, geluidsinstallaties voor horecagelegenheden of een podium voor een school. 

Over MaxiAxi

Geschiedenis in een notendop

In 2009 is MaxiAxi ontstaan uit de droom om licht- en geluidsapparatuur beschikbaar te maken voor iedereen. Door de jaren heen is het bedrijf gestaag gegroeid, maar met name sinds de coronaperiode (2020 - 2022) vlogen de radio’s, microfoons en platenspelers als warme broodjes over de toonbank. Sindsdien heeft MaxiAxi zich ontplooid tot één van de meest toonaangevende webshops op het gebied van licht en geluid geworden. Lees hieronder alles over de mijlpalen die we als MaxiAxi hebben behaald.

2009 - Webshop opgericht

In 2009 hebben we onze droom kunnen waarmaken door een eigen webshop te bouwen. De eerste stap voor het op de markt brengen van betaalbaar licht en geluid was gezet.

2014 - Grote transformatie

Na enkele jaren was het op 10 januari 2014 tijd voor een aanzienlijke upgrade van de webshop. Met deze grote transformatie werd de webshop plotseling een stuk mooier, sneller en overzichtelijker.

2017 - Merkrestyling:

In 2017 besloten we, na de eerdere transformatie van de webshop, om ook het merk MaxiAxi.com een restyling te geven. Het logo onderging een update naar een moderner ontwerp en werd vervangen door het huidige logo dat past bij de hedendaagse tijd. Een te gekke mijlpaal waar we nog steeds erg blij mee zijn!

2019 - Een nieuw jasje:

Na een voorbereiding van tien maanden gingen we in oktober 2019 live met onze compleet vernieuwde webshop. Door de opgedane ervaring van de afgelopen jaren, kennis van onze producten en verdere professionalisatie wisten we nog beter hoe we onze klanten het best konden voorzien tijdens het maken van de keuze en het bestellen.

MaxiAxi.com door de jaren heen
De website van MaxiAxi.com door de jaren heen.

2020: COVID-19 uitdaging:

Als webshop in licht en geluid was het voor ons natuurlijk even slikken toen COVID-19 de wereld in z’n greep had en er lange tijd vrijwel geen feesten waren. Door snel in te spelen op de veranderde situatie zorgden we voor een snelle uitbreiding van het assortiment, die perfect aansloot op de wensen van toen. Sindsdien zijn we ook het adres voor bijvoorbeeld gitaren voor beginners, keyboards en DAB radio’s. Het snelle schakelen is iets waar we intern enorm trots op zijn.

2021 - Nieuw hypermodern pand:

In 2021 verhuisden we naar ons nieuwe moderne kantoor in Almelo en geldt als een dikke mijlpaal van het bedrijf. Met een hoofdkantoor van 3500 m², een ruim opgezet expeditieplein van maar liefst 6000 m² en twee opslagruimtes van samen ruim 8000 m² hebben we bovendien alle ruimte om ons te blijven ontwikkelen en uit te breiden.

Het nieuwe hypermoderne pand van MaxiAxi.com en Tronios

2022 - Een van de meest succesvolle Twentse webshops:

Een ander memorabel moment was het verschijnen van een artikel in de Twentsche Courant Tubantia over de meest succesvolle webshops in de regio Twente en de Achterhoek. Onze webshop behaalde de negende plaats in de ranglijst.

2022 - Twinkle-positie:

In 2022 leverden we een geweldige prestatie door een plek te veroveren in de Twinkle100, een lijst van de 300 grootste webwinkels in Nederland. Ons debuut in de Twinkle zien we absoluut als een beloning van jarenlang hard werken en een extra motivatie om op deze voet verder te gaan!

MaxiAxi veroverde een plek in de Twinkle100!

2023 - Lancering van het AxiLab:

Om veelgestelde vragen en belangrijke onderwerpen uit te leggen hebben we al jaren een levendige blogpagina. Het werd echter tijd om onze kennis op een nog betere manier te delen. Met het AxiLab werd een videoformat op YouTube gecreëerd. In het AxiLab duiken onze productspecialisten het lab in om brandende vragen over onze producten en productgroepen te beantwoorden.

2023 - Plek 17 in de CrossBorder top 30

Naast de lancering van het AxiLab bereikten we in 2023 ook een mooie mijlpaal door een plek te bemachtigen in de CrossBorder top 30. We eindigden op de 17e plaats in de lijst met snelstgroeiende Nederlandse bedrijven, die internationaal actief zijn.

2023 - MaxiAxi in de Twinkle100 op plek 207!

In 2023 hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt door nummer 207 te behalen in de prestigieuze Twinkle100, de lijst met de grootste e-commerce spelers van Nederland. Dit betekent voor ons het tweede opeenvolgende jaar dat we ons niet alleen op deze prominente ranglijst hebben gevestigd, maar ook een aanzienlijke groei hebben doorgemaakt. Met een indrukwekkende sprong van 82 plaatsen hebben we onszelf gevestigd als de snelst groeiende webshop van het jaar.

2023 - Toekenning erkend leerbedrijf

Wij bieden studenten sinds 2023 de kans om hun praktische vaardigheden te ontwikkelen bij een van de snelstgroeiende bedrijven op het gebied van licht en geluid, begeleid door onze specialisten. Bij MaxiAxi.com zijn we enthousiast om studenten te gaan begeleiden om ze op deze manier de fijne kneepjes van het vak te leren.

Het geheime recept van MaxiAxi.com

Om onze producten tegen scherpe prijzen aan te kunnen bieden, moeten we ze natuurlijk ook scherp inkopen. Daarom is ons inkoopteam altijd op zoek naar de beste deals, zodat we onze klanten producten kunnen bieden voor een aantrekkelijke prijs. Voor ons is de prijs echter niet alleen het belangrijkste, want we willen namelijk dat jij zorgeloos kunt genieten van het product dat je hebt aangeschaft. Om die reden doet onze technische dienst een grondige check van het artikel wanneer de producten worden ingekocht door ons inkoopteam. Een goede deal is natuurlijk mooi, maar we willen er simpelweg zeker van zijn dat jij waar krijgt voor je geld! Onze technische dienst is verantwoordelijk voor de keuring van artikelen, maar ondersteunt ons ook als onze klantenservice er even niet meer uitkomt. 

Zodra je jouw gewenste product hebt besteld op onze webshop, is het tijd om onze ware kracht te laten zien: alles op alles zetten om jouw hele proces van begin tot eind vlekkeloos te laten verlopen. Het goed laten verlopen van dit proces wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende drie aspecten:

  • De beste vervoerders: We werken samen met gerenommeerde bezorgdiensten zoals PostNL en Trunkrs, waardoor we een supersnelle levertijd kunnen garanderen. In 99% van de gevallen is je pakketje de volgende werkdag al in huis.
  • Een gespecialiseerd team: Heb je een vraag over een product wat je gekocht hebt, of twijfel je tussen de producten op onze website? Dan staat ons team van productspecialisten voor je klaar. Al onze collega’s hebben een achtergrond in licht en geluid, van het verzorgen van de techniek van Hans Kazan tot het rondreizen als DJ over de hele wereld. Ze weten je dus haarfijn te vertellen hoe je je DJ-set aan moet sluiten of je lichtshow moet programmeren.
  • Aftersales: Twentse nuchterheid is iets wat onze aftersales kenmerkt. Wij hebben geen irritant wachtbandje, maar zorgen ervoor dat je direct een productspecialist te spreken krijgt. Deze specialist staat voor je klaar totdat jouw vraag of probleem volledig is opgelost. Je hoeft dus niet telkens opnieuw je situatie uit te leggen. Jouw situatie is bij ons bekend en we streven ernaar om het op de beste manier voor je op te lossen.

Koers bepalen: onze visie & principes

Bij MaxiAxi hechten we niet alleen veel waarde aan betaalbare prijzen voor iedereen, maar vinden we het ook belangrijk om altijd bereikbaar te zijn voor onze klanten. Dit doen we altijd met een persoonlijke benadering. Daarom hebben we een team van enthousiaste en deskundige productspecialisten. Ze hebben diepgaande kennis van alles rondom licht en geluid, waardoor we onze klanten perfect kunnen adviseren en helpen bij het maken van de juiste keuzes, zowel vóór als na de aankoop. Zelfs als het aansluiten van de apparatuur bijvoorbeeld moeilijker blijkt dan verwacht, staan we klaar om te assisteren. 

Onze principes zijn als volgt:

  • Bereikbaarheid: Bij ons sta je nooit in de wacht en krijg je nooit het frustrerende geluid van een wachtbandje te horen. We begrijpen hoe belangrijk het is om altijd voor onze klanten bereikbaar te zijn. We hechten er veel waarde aan om jouw oproep zo snel mogelijk te beantwoorden, omdat jij voor ons kostbaar bent. Je kunt erop vertrouwen dat we altijd klaarstaan om je te helpen wanneer je contact met ons opneemt. We scoren met onze reviews niet voor niets een dikke 9 onder meer dan 16.000 klanten.
  • Persoonlijke touch: MaxiAxi.com hecht veel waarde aan een persoonlijke touch. We geloven dat het bieden van een persoonlijke benadering de klanttevredenheid verhoogt en dat we daarmee een langdurige klantrelatie met jou kunnen opbouwen. Hiermee willen we laten zien dat betaalbare prijzen en uitstekende service hand in hand kunnen gaan.
  • Nuchterheid: We vinden het belangrijk om altijd met gezond verstand met onze beslissingen om te gaan, omdat dit impulsieve acties of overhaaste investeringen vermijdt. Op deze wijze streven we voortdurend naar een positieve maar kritische benadering voor de lange termijn van MaxiAxi.com.

Kijkje achter de schermen: werksfeer binnen MaxiAxi!

Bij MaxiAxi is het altijd een feestje en dat komt op verschillende manieren naar voren. Bij MaxiAxi creëren we niet alleen feestelijke ervaringen voor onze klanten, maar ook voor ons team. Er zijn diverse redenen waarom het werken bij MaxiAxi een feestje is en waaruit blijkt dat we meer dan collega’s zijn:

  • MaxiAxi voelt als thuis: Als je luidkeels meezingt wanneer André Hazes op de radio klinkt, zal niemand vreemd opkijken. Tenzij je net zo slecht kunt zingen als onze collega Maarten ;). We kunnen dus wel stellen dat het als thuis voelt wanneer zelfs luidkeels meezingen met de radio als normaal wordt beschouwd.
  • Jong en hecht team: Het team van MaxiAxi is buitengewoon hecht. Het gebeurt regelmatig dat collega's in hun vrije tijd gezamenlijk naar een café of festival gaan om het optreden van een andere collega te bewonderen.
  • Transparantie op de werkvloer: In ons team streven we naar transparantie. En daarom wordt iedereen meegenomen in het verhaal van het bedrijf en is iedereen welkom bij belangrijke vergaderingen. Zelfs de input van een stagiair wordt zeer serieus genomen.
  • Altijd een feest voor klant en personeel: Naast het creëren van een fijne werksfeer organiseren we regelmatig borrels en feestjes om onze successen te vieren. Of het nu gaat om een gezellig etentje, een competitief darttoernooi of een smakelijke BBQ. 

Trots onderdeel van de Tronios Group

MaxiAxi is onderdeel van de Tronios groep, één van Europa’s grootste spelers op het gebied van licht en geluidsartikelen en importeur van een groot aantal van onze prachtige merken zoals Vonyx, Fenton, BeamZ, Power Dynamics, Audizio en MAX Music. Tronios heeft ‘Value for money’ hoog in het vaandel staan en sluit daarmee naadloos aan op de belangrijkste doelstelling van MaxiAxi: Het leveren van betaalbaar licht en geluid.

Tronios

Werken bij MaxiAxi?

We doen er niet alleen alles aan om onze klanten tevreden te houden, maar ook ons team! Ben je op zoek naar een leuke baan of stageplaats binnen een snelgroeiend bedrijf? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie en misschien maak jij binnenkort deel uit van ons team.

Benieuwd naar de wereld van licht en geluid die wij elke dag weer voor jou verkennen? Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.  Of je nu op zoek bent naar professionele apparatuur of simpelweg een vleugje sfeer wilt toevoegen, bij MaxiAxi staan we altijd voor je klaar. Samen maken we van elk moment een onvergetelijke ervaring. Bekijk ons aanbod en laat het feest beginnen!
Beleef geluid. Ervaar licht. Kies MaxiAxi.

Chatten