Stereotorens

Een stereotoren voorziet je in al je wensen. Een stereotoren is namelijk een alles-in-een audioproduct wat beschikt over een groot aantal verschillende afspeelmogelijkheden.

Veelgestelde vragen over Stereotorens
🔊 Welke stereoset moet ik kopen?

Bij het kopen van een stereotoren zijn er natuurlijk meerdere zaken belangrijk. Het is vooral goed om een afweging te maken over welke afspeelmogelijkheden de stereotoren moet beschikken. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een cd-speler of Bluetooth. 

✅Wat is het voordeel van een stereo-installatie?

Het voordeel van een stereo-installatie is dat je gemakkelijk meerdere soorten media af kan spelen. Zo wissel je zonder moeite tussen bijvoorbeeld een FM tuner en een CD speler zonder dat je daar extra apparaten voor nodig hebt.

❓Welke functies heb ik op een stereotoren nodig?

_ Bij de aanschaf van een stereotoren is het natuurlijk handig om te letten op de functies waar de stereotoren over beschikt. Hierbij is het vooral vertstandig om zelf een afweging te maken in de functies die jij zelf belangrijk vindt. Vraag jezelf dus af of bluetooth bijvoorbeeld een echte must is of wil je bijvoorbeeld ook naar FM radio kunnen luisteren. Het behoort allemaal tot de keuzemogelijkheden.

De stereotoren van vroeger

De stereotoren, ook wel stereoset of stereo-installatie genoemd, heeft door de jaren heen niet stil gestaan. Dit zorgt dat er verschillende interpretaties zijn. Vroeger was een stereotoren namelijk een verzameling van meerdere audioapparaten die gezamenlijk een toren vormden, vandaar ook de naam stereoset. In deze toren zaten bijvoorbeeld een radio, een CD speler en een cassettespeler

De stereotoren van nu

Als je nu bij een gemiddeld huishouden binnenkijkt zal je de oudere definitie van een stereotoren niet vaak meer zien. Het is nu nog steeds een alles-in-een oplossing maar dan in een compacte variant. Omdat we geen gebruik meer maken van bijvoorbeeld cassettes zal je deze niet veel meer zien Wel zal er een CD speler in zitten, kan je streamen via Bluetooth en is er een ingebouwde FM/AM tuner aanwezig.

Wat is het voordeel van een stereo-installatie?

Er zijn tal van manieren om muziek te luisteren, waarom heb je dan eigenlijk nog een stereo-installatie nodig? We geven je natuurlijk graag een aantal redenen om een stereotoren te kopen:

  • Design: een stereo-installatie heeft vaak een strak design wat zorgt dat het een eyecatcher is.
  • Kwaliteit: De speakers leveren een betere geluidskwaliteit dan bijvoorbeeld een smartphone of tablet.
  • Vaste plek: Je zet de stereo-installatie op een vaste plek in je huis, dit zorgt dat er altijd een centraalpunt is waar je gezamenlijk kunt genieten van muziek. Dit creëert gezelligheid!
  • Afspeelmogelijkheden: Je hebt veel meer afspeelmogelijkheden, wil je een CD luisteren? Dan kan dit nog gewoon!

Welke functies heb ik nodig?

Je hebt vast al gekeken naar verschillende stereotorens, zoals je gezien hebt zijn er allerlei functies die je kan kiezen. Deze functies bepalen vaak de prijs. Hoe meer functies, hoe hoger de prijs. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een aantal functies op een rijtje gezet. Deze functies zijn het meest geliefd onder onze klanten en mag je volgens ons dus niet missen:

  • Bluetooth: Met stip op nummer 1 is Bluetooth. Een stereotoren met Bluetooth zorgt namelijk dat je via je telefoon, tablet of laptop muziek kunt streamen naar je stereotoren waarna het via de speakers je kamer in komt. Je kiest gemakkelijk van een afstandje je favoriete nummers en hoeft niet meer van de bank te komen.
  • FM / AM tuner: Niets is heerlijker dan luisteren naar je favoriete radiozender. Je kan hier namelijk niet kiezen welk nummer je wilt horen. Dit zorgt dat je vaak verrast wordt door nieuwe nummers, maar ook zeker door nummers die in de vergetelheid zijn geraakt. Een radio tuner is dus zeker een dikke aanrader.
  • USB en MP3: Maak je liever gebruik van een USB stick of SD kaart omdat hier een verzameling van je muziek op staat? Zorg dan dat je stereotoren een USB en SD slot heeft. Je hoeft deze dan nog alleen maar in de stereotoren te steken.
  • CD speler: We noemden het al even, maar een CD speler zorgt dat je de oude CD collectie weer uit de kast kunt trekken. Lekker een stukje nostalgie!

Stereo-installatie met platenspeler

Om het helemaal af te maken kan je bij ons terecht voor een stereo-installatie met platenspeler. Dit zorgt dat je zelfs je vinyl platen kunt afspelen. Het geluid komt dan uit de speakers van de installatie wat zorgt dat het volume vele malen harder zal gaan ten opzichte van een platenspeler met ingebouwde luidsprekers.

Stereotoren kopen

We hopen natuurlijk dat al je vragen beantwoord zijn. Is er toch nog iets niet duidelijk? Neem dan contact op met onze klantenservice en wij zorgen dat jij de juiste stereotoren koopt.

Chatten