Stereo set

Een stereo set is zelfs in het tijdperk van internetradio en mobiele telefoons nog altijd razend populair. Vooral onder de échte muziekliefhebber is er veel vraag naar een stereo set, die tegenwoordig zelfs beschikt over de nieuwste functies zoals Bluetooth en DAB. Wil je dus je favoriete hits afspelen op je stereo set? Twijfel niet langer en kies vandaag nog je favoriete stereo set!

Meer
Filteren

19 producten

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

19 producten

Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Stereo set
🔊 Welke stereo set moet ik kopen?

Er zijn veel goede stereo sets, maar het is vooral goed om te kijken welke behoeften je belangrijk vindt bij een stereo set. Om het juiste model te vinden raden we je aan om te controleren welke functies je nodig hebt. Vind je Bluetooth of een CD-speler belangrijk? Ga dan voor een stereo set met CD speler of Bluetooth. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, vind je aan de linkerkant op deze pagina een aantal handige filters om tot de beste stereo set te komen.

✅Wat is het voordeel van een stereo installatie?

Het voordeel van een stereo installatie is dat je gemakkelijk meerdere soorten media af kan spelen. Zo wissel je zonder moeite tussen bijvoorbeeld een FM tuner en een CD speler zonder dat je daar extra apparaten voor nodig hebt.

❓Wat is het verschil tussen stereo en mono?

_ Bij stereo worden de linker- en rechterspeaker apart van elkaar aangestuurd waardoor geluiden beter ‘geplaatst’ kunnen worden. Door in stereo naar muziek te luisteren heb je een veel mooier en breder klankbeeld. Bij mono geven beide speakers exact hetzelfde weer. Op zich is dat geen ramp, maar het zorgt voor minder beleving. Het geluid komt als het ware ‘uit het midden’ en er is geen plaatsing van bijvoorbeeld de instrumenten zoals dat bij stereo wel het geval is.

📾 Zijn losse speakers beter dan vaste speakers bij een stereo set?

Qua geluidskwaliteit is er geen verschil tussen losse of vaste speakers, het verschil zit ‘m puur in de beleving van het geluid. Wanneer je stereogeluid hebt, is het goed om de speakers wat verder uit elkaar te zetten zodat je een betere stereo geluidsbeleving hebt. Wanneer de speakers vastzitten en vlak bij elkaar zitten is de stereo beleving een stuk minder omdat het geluid uit vrijwel dezelfde richting komt. Met losse speakers kun je het stereobeeld vergroten waardoor je het geluid veel ruimtelijker ervaart.

Wat is een stereo set?

Een stereo set bestaat uit een afspeelstation en heeft vaak twee losse luidsprekers, maar in ons assortiment vind je ook modellen met twee speakers die vastzitten aan het afspeelstation. Nu je weet wat een stereo set is, leggen we je eenvoudig uit hoe een stereo set werkt. Stereogeluid is niets anders dan het weergeven van twee signalen (links en rechts), wat ook inhoudt dat uit beide speakers ander geluid klinkt.

Wanneer je een van de speakers uitzet, hoor je, bij stereo opgenomen muziek, automatisch bepaalde geluiden of instrumenten niet meer. Wanneer uit je speakerset monogeluid klinkt, hoor je uit beide speakers exact hetzelfde.

Voordelen van een stereo speakerset

Er zijn veel manieren om muziek te luisteren en er is veel verschillende audioapparatuur, maar waarom je moet gaan voor een stereo speakerset? We hebben verschillende voordelen van een stereo speakerset voor je op een rij gezet.

  • Design: Een stereo speakerset heeft vaak een strak ontwerp, waardoor het een échte eyecatcher is. Bijna elke set past prima in elk huishouden door het mooie design.
  • Vaste plek: De stereo speakerset heeft daarnaast het voordeel dat je ‘m op een vaste plek in je huis plaatst. Hierdoor heb je altijd een centraal punt waar je gezamenlijk kunt genieten van je favoriete muziek van je stereo set. Een stereo set past perfect in je keuken, woonkamer of hobbykamer bijvoorbeeld.
  • Afspeelmogelijkheden: Op de meeste stereo sets heb je veel afspeelmogelijkheden zoals een cd-speler, Bluetooth, DAB of FM. Niet elke stereo heeft deze mogelijkheden, maar veel van onze stereo sets wel.
  • Stereogeluid: Een stereo speakerset geeft twee verschillende signalen (links en rechts) weer, waardoor je het geluid ook uit de linker- of rechterspeaker hoort.

Ontwikkeling van de stereo installatie

De ontwikkeling van de stereo installatie heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan, waardoor er verschillende interpretaties over zo’n set zijn. In het verleden werd een stereo installatie ook wel een stereotoren genoemd, doordat het een verzameling van audioapparaten was die gezamenlijk een toren vormden. In zo’n toren zaten bijvoorbeeld een radio, een cd-speler en een cassettespeler. Waar je vroeger in het gemiddelde huishouden dus vooral een stereo set als een toren zag, zul je die oudere variant van een stereo installatie tegenwoordig niet snel meer zien.

Een stereo set heeft nog steeds veel verschillende functionaliteiten, maar dan in een compacte variant. Door de jaren heen zijn er wel enkele afspeelmogelijkheden verdwenen, zo wordt er tegenwoordig geen gebruik meer gemaakt van cassettes. Er zijn echter ook een paar afspeelmogelijkheden bijgekomen, zoals de mogelijkheid om te streamen via Bluetooth of het ontvangen van DAB. Daardoor bestaat een huidige stereo set meestal uit een cd-speler, kun je streamen via Bluetooth en is er een ingebouwde FM/AM of DAB tuner aanwezig.

Mogelijke functies van een stereotoren

Je hebt vast al gekeken naar verschillende stereotorens. Zoals je hebt kunnen zien, is een stereotoren vaak van allerlei functies voorzien. Om het je gemakkelijk te maken hebben we enkele functies op een rijtje gezet. Deze functies zijn het meest geliefd onder onze klanten en mogen dus niet ontbreken bij aankoop van een stereotoren.

Stereo set Bluetooth

Met stip op nummer 1 is een stereo set Bluetooth. Een stereotoren met Bluetooth zorgt namelijk dat je via je telefoon, tablet of laptop muziek kunt streamen naar je stereotoren waarna het via de speakers je kamer in komt. Je kiest gemakkelijk van een afstandje je favoriete nummers en hoeft niet meer van de bank te komen. Met een stereo set Bluetooth weet je zeker dat je favoriete hits afgespeeld kunnen worden.

Met FM tuner

Niets is heerlijker dan luisteren naar je favoriete radiozender, van Q-Music tot Veronica. Op de radio wordt je telkens weer verrast door de radio-dj van het door jou gekozen station met nieuwe nummers en nummers die in de vergetelheid zijn geraakt. Een stereotoren met FM tuner is dus zeker een aanrader.

Met USB-ingang

Maak je liever gebruik van een USB stick, omdat hier een verzameling van je muziek op staat? Zorg dan dat je stereotoren een USB-ingang heeft. Je hoeft dan alleen maar je favoriete nummers of albums in mp3 op je USB te zetten en je USB in de stereo set te pluggen en je kunt genieten van je favoriete muziek. Met USB weet je zeker dat je altijd je favoriete nummers hoort zonder dat er een kans is dat je geen ontvangst hebt.

Stereo set met cd speler

We noemden het al even, maar een stereo set met cd speler zorgt dat je de oude cd-collectie weer uit de kast kunt trekken. Heb jij dus nog een CD van Jan Smit of Michael Jackson? Ga voor een stereo set met cd speler.

Stereoset kopen?

We hopen natuurlijk dat we al je vragen over een stereo set met al deze informatie hebben kunnen beantwoorden, zodat een stereoset kopen een stuk makkelijker wordt. Heb je toch nog twijfels? Of heb je nog vragen over een specifieke stereo set? Neem dan direct contact op met onze productspecialisten, zodat ze je verder kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Wil je een stereoset kopen? Bestel vandaag, dan zorgen wij dat je ‘m razendsnel in huis hebt!

Chatten