MaxiAxi Blog

 • Wat heb je nodig voor je examenfeest?

  Posted on 15 mei 2018 door Maarten

  De examens zijn net begonnen maar natuurlijk kijken wij van MaxiAxi ook alvast vooruit naar de examenfeesten die er achteraan komen :)
  Omdat er bij het organiseren van een goed feest nogal wat nodig is denken wij graag met je mee.

  Lees verder Lees verder

 • Alles over Lasers. Wat zijn de verschillen?

  Posted on 29 maart 2017 door Rob

  Beste laser lezer,

  Lasers zijn er in vele soorten en maten en bij MaxiAxi hebben we een behoorlijk assortiment aan lasers in elke prijsklasse. Om je een beetje op weg te helpen met alle lasers schrijven we deze blog zodat je weet wat de verschillen zijn, waar je bij aankoop op moet letten en wat de ene laser nou duurder maakt dan de andere.

  Lees verder Lees verder

 • 2.1 of 5.1 speakers, wat betekent dit eigenlijk?

  Posted on 7 maart 2017 door Rob

  Wij krijgen bij MaxiAxi nog wel eens de vraag wat nou precies 2.1 of 5.1 betekent bij geluidsinstallaties of home cinema systemen. Gelukkig is dit erg eenvoudig uit te leggen.

  Lees verder Lees verder

 • Karaoke, wat heb ik daarvoor nodig?

  Posted on 21 februari 2017 door Maarten

  Aan je vrienden laten horen hoe goed je kunt zingen of gewoon met een drankje op lekker meezingen. Karaoke is een van de bekendste manieren van vermaak op feestjes en wordt wereldwijd door vele mensen gedaan. Gezelligheid gegarandeerd!
   

  Lees verder Lees verder

 • Welke draadloze microfoonset moet ik kiezen?

  Posted on 24 augustus 2016 door Maarten

  Wij krijgen regelmatig vragen over draadloze microfoons en we merken dat mensen graag advies willen bij het kiezen van een draadloze microfoonset. Tijd dus voor een uitgebreide blogpost met uitleg! :)
  Lees verder Lees verder

 • Muziek produceren; Rutger gaat aan de studie, doe jij mee?

  Posted on 14 april 2015 door Rutger

  21 april is het zover. Dan start ik met een studie muziek produceren, Doe jij met me mee? Dan ontvang je na de uitreiking van je certificaat een cadeaubon. En de cursus? Die is gratis! MOOC is een massive open online course. Een cursus die volledig online wordt gegeven. In dit geval leren we in 6 weken muziek produceren. De cursus wordt gegeven door Loudon Stearns van Berklee College of Music, niet de eerste de beste dus!
  Lees verder Lees verder

 • 100v speakers?! Rob, hoe werkt dat?

  Posted on 7 april 2015 door Maarten

  Nou Rutger, dit keer is het nog niet zo'n domme vraag hoor. Het 100v systeem, 100 volt dus, wordt veel gebruikt in ruimtes waar geluid over en een groot oppervlak verdeeld moet worden. Met 100v speakers kun je geluid heel gelijkmatig over een ruimte verspreiden.
  Lees verder Lees verder

 • Wat doet een audio versterker?

  Posted on 9 februari 2015 door Rutger

  Als je geluid van je laptop, Cd-speler, telefoon of een andere bron af wil spelen op speakers zodat er meer mensen mee kunnen genieten dan alleen jij met je hoofdtelefoon. Dan moet het signaal versterkt worden. Dan kan met actieve speakers, waar een versterker is ingebouwd. Of met een losse versterker. Lees verder Lees verder

 • DMX Lichteffecten, waar begin ik Rob?

  Posted on 29 januari 2015 door Rutger

  DMX licht effecten en de besturing daarvan lonken al naar me sinds ik bij MaxiAxi werk. Wat is daar een boel mogelijk. Ik zie dat natuurlijk wel vaker op feestjes of in clubs, maar ik was me er nooit van bewust hoeveel voor positieve invloed een lichtshow heeft op sfeer en de beleving.

  Rob! Ik ben zo ver. Het is tijd voor DMX, waar begin ik?

  Lees verder Lees verder

 • DJ controller... Rob, hoe werkt dat?

  Posted on 26 januari 2015 door Rutger

  Rob is bij MaxiAxi de audiotechnoloog bij uitstek. Al als jonge jongen was Rob druk met mixers, draaitafels en andere DJ spullen. Niet gek dat hij na jaren bij verschillende licht en geluid groothandels bij MaxiAxi is beland. In deze rubriek beantwoord Rob vragen van collega's, bekenden en... van jou! Kortom, heb jij een vraag voor Rob die je graag beantwoord ziet? Stuur hem dan een mail, wellicht zie je hem hier terug!
  Lees verder Lees verder

Artikelen 1 tot 14 van 14 in totaal