Blacklight

Je bent vast weleens in aanraking gekomen met blacklight, maar weet je ook hoe het werkt? Blacklight wordt ook wel 'ultraviolet licht' genoemd en is een elektromagnetische straling die niet met het menselijk oog waarneembaar is. Blacklight zorgt voor dat mysterieuze effect waarbij witte en fluorescerende objecten oplichten.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 38

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 38

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Blacklight
💡 Wat is blacklight?

Blacklight, ook wel ultraviolet licht genoemd, is in feite geen licht. De lichtstralen zijn vrijwel niet zichtbaar voor het menselijk ook maar zorgen er wel voor dat UV gevoelige materialen en witte tinten oplichten in het donker. Blacklight wordt gebruikt voor o.a. neon party's. In de jaren '80 werd blacklight enorm veel gebruikt in discotheken en was het altijd een TL lamp. Sinds blacklight ook als LED versie beschikbaar is is blacklight bezig met een comeback.

❓ Is blacklight schadelijk?

Type A blacklight is niet gevaarlijk voor mens en milieu. Dit type blacklight heeft een golflengte tussen de 320 en 450 nanometer. Al onze blacklights vallen tussen de 400 en 450 nanometer waardoor het niet schadelijk is en dus perfect te gebruiken zijn voor feestjes of andere toepassingen.

🎉 Waarvoor gebruik je blacklight?

Dagelijks kom je zonder dat je het weet in contact met blacklight. Blacklight wordt namelijk gebruikt tijdens het controleren van briefgeld of tijdens een onderzoek van de politie. Ook tijdens de bekende neonfeestjes wordt blacklight veel gebruikt. Door de blacklight verlichting zorg je namelijk dat felle kleuren oplichten waardoor je een mysterieus effect krijgt.

💰 Wat kost blacklight?

De prijs van blacklights kan enorm verschillen. Je kan bijvoorbeeld al een blacklight kopen voor nog geen € 20,- maar je kan ook kiezen voor de professionele blacklights die gebruikt worden in clubs en discotheken. Hoe krachter de blacklight, hoe hoger de prijs zal zijn maar daardoor is het effect ook mooier.

Wanneer gebruik je blacklights?

Blacklight verlichting zie je vaak terug in cafés, discotheken en feestzalen maar er zijn ook heuse fluorescerende festivals in binnen- en buitenland. Blacklight kan bijvoorbeeld bijdragen aan de sfeer op een Halloweenfeestje. Het gebruik van UV licht wordt echter in het dagelijks leven veel vaker gebruikt. Zo wordt er in de zorg gebruik gemaakt van UV licht, gebruikt de recherche het voor sporenonderzoek en gebruiken winkels het licht om briefgeld op echtheid te controleren. In ons assortiment kan je terecht voor blacklights die geschikt zijn voor cafés, discotheken en andere uitgaansgelegenheden maar ook om thuis te gebruiken. Onze blacklight spaarlampen zijn bijvoorbeeld zeer geliefd omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Je hoeft enkel je huidige lampen er uit te draaien en deze te vervangen voor de door jou aangeschafte blacklight spaarlampen. Ons assortiment is onder andere geschikt voor:

  • Huisfeestjes
  • Themafeestjes
  • Glow in the dark (sport) evenementen
  • Feestverlichting in cafés, discotheken en andere uitgaansgelegenheden
  • Drive in shows

Wat zijn de verschillen tussen UV A, B en C licht?

Om de effecten van ultraviolet licht op mens en milieu te verduidelijken wordt er gewerkt met een drietal niveaus namelijk A, B en C. Uv A licht heeft een golflengte tussen de 320 en 450 nanometer en is verantwoordelijk voor 98,7% van de straling die onze aarde bereikt. Deze vorm van licht zorgt dat de kleuren van stoffen en materialen oplichten. De lampen uit ons assortiment vallen allemaal in categorie A en hebben een nanometer tussen de 400 en 450.

Uv B licht heeft een golflengte tussen de 280 en 320 nm en is verantwoordelijk voor 1,3% van de Uv straling op onze aarde. UV B zorgt dat de ozonlaag zich herstelt. De meeste mensen komen regelmatig met Uv B straling in aanraking omdat het zorgt dat je huid verband of bruin wordt. Let wel op, onze lampen zorgen niet dat jij een zomers tintje krijgt ;). Uv C licht heeft een golflengte tussen de 100 en 280 nm en is een dodelijke straling die gelukkig tegen gehouden wordt door de atmosfeer.

Waar moet je op letten voor je een blacklight koopt?

Voor je een bestelling plaatst wil je natuurlijk zeker weten dat je een lamp koopt die het gewenste effect geeft. Het is daarom belangrijk om te kijken waar je de UV lamp voor gaat gebruiken. Geef je bijvoorbeeld thuis een glow in the dark party? Dan zijn onze simpele spaarlampen een prima oplossing, deze kan je bestellen voor een scherpe prijs en vervang je voor je standaard lampen! Wil je het professioneler aanpakken? Dan hebben wij tal van oplossingen die geschikt zijn voor een groter oppervlak. Een aantal oplossingen zijn bijvoorbeeld onze blacklight UV bars, spots en zelfs blacklight UV led stroboscopen van bekende merken zoals Beamz. Twijfel je? Dan kan je altijd contact opnemen met onze gespecialiseerde klantenservice.

Spaar- of ledlampen?

In de jaren 70 werden de blacklights voor het eerst gebruikt tijdens dancefeesten. Deze blacklights waren allemaal voorzien van een spaarlamp. De afgelopen jaren is hier echter een alternatief bijgekomen in de vorm van LED. Het voordeel van LED is dat ze niet vervangen hoeven te worden en energiezuinig zijn. Indien je de verlichting regelmatig wilt gebruiken raden wij altijd aan om te kiezen voor een blacklight met LED verlichting.

Blacklight op accu of netstroom?

Omdat feestjes soms op de gekste plekken kunnen ontstaan is het handig om een Black Light te kopen die op accu werkt. Deze kan je gemakkelijk meenemen en gebruiken waar je maar wilt. Voor uitgaansgelegenheden raden wij altijd aan om gebruik te maken van een blacklight die je aansluit op het netstroom.

Stuur je Blacklights aan!

Je kan je blacklight gewoon op de beat van de muziek laten reageren. Dit noemen we geluid gestuurd en is aan te raden als je een klein feestje geeft. De lamp past zich aan op de maat van de beat en zorgt dat het publiek jouw playlist nog beter ervaart. Wil je het iets professioneler aanpakken? Wellicht draai je vaak op bruiloften of heb je een eigen drive in show. Dan kan je de verlichting aansluiten op je DMX. Via je DMX kan je communiceren met je verlichting en zorgen dat ze bijvoorbeeld individueel te besturen zijn. Met een DMX kan je ook verschillende soorten en merken aansturen!

Geef een onvergetelijke blacklight party

Natuurlijk kunnen wij jou helpen aan de mooiste verlichting maar wij doen graag een stapje extra! Om jou een onvergetelijke avond te bezorgen hebben wij een aantal leuke tips om het feest compleet te maken. Deze tips kan je gebruiken in een horecagelegenheid maar zijn ook heel leuk om thuis te gebruiken.

Tip 1: Blacklight!

Deze zag je vast al aankomen.. zorg dat je een blacklight in huis haalt!. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de ruimte waar het feest plaats moet gaan vinden. Je wilt natuurlijk blindspots voorkomen! Blindspots zijn plekken die niet gedekt worden door het UV licht, dit zorgt dat bepaalde gedeeltes van je ruimte niet oplichten.

Tip 2: Koop Glow in the dark merchandise

Van brillen tot verf en van glow-sticks tot tijdelijke tattoos, alles is verkrijgbaar! Zorg dat je voldoende in huis hebt om je gasten te verbazen.

Tip 3: De uitnodiging

Yes.. de uitnodigingen mogen er uit! Je kan nu eindelijk je black light thema communiceren. Het is natuurlijk leuk om dit in een fluorescerende stijl te doen. Vergeet je gasten niet te vertellen dat ze witte of fluorescerende kleding aan moeten trekken. 

Tip 4: Zorg dat het donker is

Je hebt alles in huis en het feestje kan van start gaan! Zorg dat de ruimte zo donker mogelijk is, dan komen de fluorescerende kleuren namelijk het meest tot hun recht. Vergeet de ruimte niet te versieren met ballonnen en slingers om het geheel zo feestelijk mogelijk te maken.

De magie van blacklights uitgelegd

Wanneer je nog meer wil weten over blacklights raden we je aan om onderstaande video te bekijken. In deze AxiLab video vertelt productspecialist Rob je namelijk alles over het magische effect.  

Koop je blacklight bij MaxiAxi

Naast een uitgebreid assortiment blacklights kan je bij ons terecht voor stroboscopen, movingheads en zelfs rookmachines. Naast een uitgebreid assortiment voor een super scherpe prijs mag je van ons altijd de beste service verwachten. Twijfel je tussen een aantal blacklights? Neem dan contact op met onze klantenservice, deel ons jouw wensen en wij zorgen dat jij het juiste product besteld.

Chatten