Complete DJ sets

Met een DJ set zet je de eerste stap naar een internationale carrière als diskjockey. Onze DJ sets zijn samengesteld door onze productspecialisten. Je weet dus zeker dat je bij het bestellen van een DJ set alle DJ gear in huis hebt gehaald om te kunnen beginnen met je DJ-carrière. In ons assortiment vind je sets voor zowel beginners als gevorderden, zodat er een geschikte DJ set te vinden is voor iedereen.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 30

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 30

Pagina
Van laag naar hoog sorteren
Veelgestelde vragen over Complete DJ sets
❓Waarom een DJ set aanschaffen?

Om te voorkomen dat je DJ apparatuur hebt die niet goed bij elkaar past, hebben onze productspecialisten DJ sets samengesteld. Bij de samenstelling van een DJ set is gekeken naar welke producten het beste op elkaar aansluiten, zodat je altijd de beste ervaring tijdens het draaien hebt.

🛒 Welke DJ set moet ik kopen?

Het assortiment DJ sets loopt erg uiteen. Zorg tijdens het maken van je keuze dat je goed bedenkt wat je wensen precies zijn. De gevorderde DJ heeft vanzelfsprekend andere wensen dan de beginner. In ons assortiment is er voor vrijwel elke DJ wel een set samengesteld die aansluit op deze verschillende wensen.

💰 Hoeveel kost een DJ set?

Een DJ set kost over het algemeen tussen honderd en een kleine duizend euro. Deze prijzen gelden zowel voor beginnerssets als professionelere sets. Een beginnersset met een DJ controller en een paar speakers heb je vaak al voor ruim honderd euro, terwijl sets met een complete geluidsinstallatie, DJ mixer, lichteffecten en een rookmachine al gauw een paar honderd euro kost.

👶 Wat is een goede DJ set voor beginners?

Over het algemeen zijn de DJ sets van Hercules zeer geschikt voor beginners. Factoren die bepalen wat een goede DJ set voor beginners is, kunnen verschillen uit: hoeveel producten heb ik nodig? Wil ik apparatuur om mijn techniek te ontwikkelen of toch direct professionele apparatuur? Voor de ene beginner is een kleine DJ controller in het begin al voldoende, terwijl een andere liever direct professioneel start met een mixer meerdere kanalen en knoppen. Voor beginners raden we over het algemeen aan om te gaan voor DJ controller. Deze zijn relatief makkelijk te bedienen en de beste manier om het DJ’en onder de knie te krijgen. 

Wat is een DJ set?

Een DJ set is een compleet samengestelde set die je direct kan gebruiken om te DJ’en. Een DJ set bestaat vrijwel altijd uit een DJ mixer, DJ koptelefoon en speakers. Daarnaast zijn er DJ sets met verlichting en een rookmachine. Doordat onze productspecialisten de sets zelf samen hebben gesteld weet je zeker dat al je DJ gear naadloos op elkaar aansluit. Je hoeft dus zelf niet meer uit te zoeken welke apparatuur je nodig hebt om te starten met DJ’en.

Wat zit er precies in een DJ setup?

Iedere DJ setup is anders. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor DJ set met een DJ controller, DJ koptelefoon, verlichting, rookmachine en speakers, maar dit is natuurlijk niet de standaard voor elke DJ setup. De set zoals we die zojuist omschreven, wordt voornamelijk gebruikt door professionele DJ’s om de baas over de dansvloer te zijn.

Wil je vooral veel gaan oefenen op je slaapkamer? Dan hebben we ook DJ sets voor beginners. Met zo’n set is het bijvoorbeeld mogelijk dat de speakers wat minder krachtig zijn, waardoor je minder geluidsoverlast veroorzaakt. Bovendien is het zowel voor beginners als gevorderden handig om voor een DJ set met DJ koptelefoon te kiezen. 

Een DJ gebruikt een koptelefoon namelijk om de mix te maken met het nummer dat op de speakers speelt en het nummer dat daarna zal spelen. Om de mix perfect te laten verlopen, beluistert hij via de koptelefoon hoe de overgang tussen twee nummers klinkt. Zo is het belangrijk dat er niet ineens een compleet ander tempo in beide nummers te horen is, maar dat de nummers juist perfect in elkaar overlopen. Het ene nummer luistert een diskjockey op de speakers en één nummer op zijn of haar koptelefoon. Vandaar dat een DJ vrijwel altijd kiest voor een DJ set met koptelefoon.

Apparaten in je DJ set

Niet alle DJ sets zijn voorzien van dezelfde apparaten, maar er zijn wel een aantal apparaten die je vaak tegenkomt in onze sets. We hebben ze voor je opgesomd.

  • Speakers
  • Mixer óf DJ controller
  • DJ Koptelefoon
  • Microfoon

Voordelen van een complete set

Er zitten diverse voordelen aan een complete set voor DJ’s. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.

  • Samengesteld door professionals: Met de complete sets, samengesteld door onze productexperts, weet je zeker dat producten bij elkaar passen. Je kan er dus vanuit gaan dat wanneer je voor een beginners set kiest de set perfect aansluit op de wensen van een beginner. Je zal in zo'n set dus niet snel een DJ mixer vinden die lastig te bedienen is. Onze productspecialisten hebben precies uitgezocht welke producten het best op de wensen aansluiten. Hierdoor weet je zeker dat jouw set naadloos op elkaar aansluit.
  • Geen lange zoektocht meer: Een tweede voordeel is het feit dat je veel tijd bespaart. Jij hoeft geen lange zoektocht te ondergaan om de juiste kabels voor jouw speakers aan te schaffen. Het scheelt dus naast gemak ook nog eens tijd om een samengestelde set aan te schaffen. Je kunt met een samengestelde DJ set direct aan de slag.

Verschillende settings

DJ sets kun je in allerlei verschillende settings voorbij zien komen. Uit onze ervaring is gebleken dat DJ sets voornamelijk bij de volgende gelegenheden worden gebruikt.

  • Cafés, clubs en discotheken
  • DJ’s met een drive-in-show
  • (Sport)verenigingen en scholen

Daarnaast zijn onze sets natuurlijk ook geschikt om thuis te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een huisfeestje of je eigen slaapkamer! Met onze DJ sets beginners leer je in korte tijd de fijne kneepjes van het vak. Wil je graag wat tips & tricks? Dan kan je op YouTube ontzettend veel geschikt videomateriaal vinden. We schreven ook een blog over het worden van een DJ, waar je allerlei informatie uit kunt halen.

Welke complete DJ set heb ik nodig?

Het is ontzettend belangrijk dat je goed kijkt naar welke complete DJ set het beste op je wensen aansluit. Ben je een beginnende DJ en wil je graag spelenderwijs leren draaien? Dan is een set met speakers, een koptelefoon en een DJ controller vaak de beste keuze! Draai je al regelmatig op feestjes en ben je het huren van een installatie zat? Of is je complete DJ set simpelweg toe aan vervanging? Dan hebben wij ook professionele complete DJ sets die geschikt zijn voor feesten en partijen van formaat.

DJ set kopen

Ga je een DJ set kopen om ieder feest totaal op z’n kop te zetten? Dan ben je bij MaxiAxi.com aan het juiste adres. Heb je nog vragen voordat je een DJ set wilt kopen? Onze productspecialisten staan elke dag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Chatten