Trussdelen

Truss is een aluminium raamwerk dat in de audiovisuele branche vaak gebruikt wordt om verlichting, speakers of decoratie aan op te hangen. Een complete constructie bestaat altijd uit meerdere trussdelen. Zo zal je voor een complete constructie bijvoorbeeld aan rechte delen, hoekdelen en connectoren moeten denken.

Meer
Filteren

Producten 1-24 van 164

Van laag naar hoog sorteren
Filteren

Producten 1-24 van 164

Van laag naar hoog sorteren

Wanneer gebruik je Truss?

Met trussdelen kan je verschillende configuraties maken. Vervolgens kan je bijvoorbeeld je lichteffecten of decoratie ophangen aan deze truss configuratie. Maar het kan natuurlijk ook dienen als onderdeel van je decoratie. Sta je binnenkort op een beurs of event? Of wil je bijvoorbeeld je lichteffecten ophangen in je discotheek? Met de juiste delen kun je dus een complete truss set samenstellen. Zo kan jij ervoor zorgen dat alles precies aansluit op de benodigdheden voor jouw decor.

Naast de uitgebreide mogelijkheden die je met alle verschillende trussdelen hebt zijn er nog meer voordelen. Zo zijn alle onderdelen licht van gewicht doordat ze zijn gemaakt van aluminium. Hierdoor kun je de onderdelen gemakkelijk vervoeren van A naar B en is installatie gemakkelijk en snel. Dit maakt truss ook ideaal voor wanneer je hetzelfde decor op een andere plek wilt opbouwen. De multi inzetbaarheid maakt het een geliefd en veelgebruikt product in de audiovisuele branche.

Verlichting en lichteffecten

Naast dat truss een mooi onderdeel is van je decor zorgt het ook voor gemakkelijke bevestiging van verlichting of lichteffecten. Zo zijn bijna alle lichteffecten voorzien van een beugel waarmee je het lichteffect met een apart verkrijgbare bevestigingsklem kan bevestigen aan een truss.

Verlichting

Momenteel is truss niet meer weg te denken bij podia, beurzen en festivals en het is dan ook in veel gevallen een belangrijk onderdeel geworden van het decor. Tegenwoordig wordt zelfs vaak gebruik gemaakt van par spots waarmee de truss van binnenuit verlicht wordt. De par spots plaats je in een deel en op deze manier maak je het onderdeel van je totale lichtshow.

Waar moet je op letten?

Het samenstellen van truss is in de basis niet erg complex. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen belangrijk om op te letten bij het samenstellen. Zo zijn er diverse merken, deze verschillende merken hanteren dikwijls andere maten. Het truss van bijvoorbeeld merk A is daardoor niet zonder meer compatibel met merk B. Het belangrijkste waar je dus op moet letten bij het samenstellen is dat je ervoor zorgt dat alle delen compatible zijn.

Voor een compleet systeem zal je dus goed rekening moeten houden met de verschillende merken en maten trussdelen. Ook is het van belang de juiste koppelstukken te hebben om de trussdelen te kunnen verbinden. Al met al zijn de trussdelen en de hoeveelheden die je hiervan aan zal moeten schaffen erg afhankelijk van het uiteindelijke systeem dat je wil maken.

Truss voor een evenement of beurs

Organiseer je binnenkort een of meerdere evenementen? Of sta je binnenkort op een beurs? Truss is bijvoorbeeld ideaal in te zetten voor de realisatie van een mobiele beursstand. De trussdelen kunnen gemakkelijk worden getransporteerd en opbouw is snel en eenvoudig. Met truss creëer je dus de ideale modulaire beursstand.

Bij MaxiAxi adviseren we je graag over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van truss voor evenementen en truss voor mobiele beursstands. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan snel contact op met een van onze productspecialisten.

Speciaal voor jou samengesteld

Zoals uit bovenstaande tekst wel duidelijk zal zijn geworden moet je bij het samenstellen van verschillende trussdelen met veel factoren rekening houden. Om het je gemakkelijk te maken kan je ook bij ons terecht voor een offerte op maat. Je komt in contact met één van onze specialisten en in overleg met jou komen wij tot een op maat gemaakte offerte die perfect aansluit op je wensen.

Ook wanneer je op zoek bent naar goedkope truss ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. Zo kunnen we je helpen een afweging te maken tussen het soort truss dat je kan kiezen. Daarnaast kan je bij ons altijd een scherpe offerte verwachten.

Trussdelen kopen?

Sta je binnenkort op een beurs? Of organiseer je een evenement en ben je ook op zoek naar een onderdeel voor jouw truss set zoals specifieke truss connectoren of truss hoeken? Dan zit je op deze pagina helemaal goed. Ook wanneer je zelf een compleet truss samen wilt stellen ben je bij MaxiAxi aan het juiste adres. Neem gerust de tijd en vind de trussdelen die passen bij jouw wens. Heb je nog vragen of wil je meer weten over een product of de combinatie van verschillende onderdelen? Dan staan onze specilisten dagelijks voor je klaar om je te voorzien van de beste adviezen.

Chatten